| |
Gerçekten çok üzülüyorum ya, bir hafta önce blokajı, kaç cm yağarı konuşurken geldiğimiz noktaya bak.
Sistem girişine 1-2 gün kala bu kadar belirsizlik çileden çıkartıyor artık insanı. Modumuzu düşürüp çalışma hevesi dahi bırakmıyor. 2019 kışı bitse de kurtulsak artık! Vallahi bıktım
Ersin Beyin de bahsettiği gibi GFS diyagramına göre net birşey yok. Ortalama -7 civarında görünüyor. Ancak senaryoların yarısı -10'a yarısı -5'e doğru gidiyor.Yarına kadar kar yağıp yağmayacağı, yağarsa kaç cm yağacağı belli olmayacak.
Bu arada güzel birşey olmuş ve diyagram ortalaması -7-8 civarında 2 gün hamak kurmuş. Eğer -10 gelirse büyük sürprizler yaşayabiliriz.
Beğenenler:
• Burak1980, gececi, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, kardelisi, snowserkan, ThunderSnow, whitesnoww
Serkan bey sis hadisesiyle ilgili sorum olacak. Yazın bikaç kez rastlantıyı farkettiğimden sorucam. Mesela istanbula aşırı sıcak hava geliyor 37-38 dereceye çıkacak dendiğinde mutlaka bir sis oluşuyor ya da karadeniz üzerinden gelen bulutlar şehri kaplıyor ve hava maksimum 28-29 derecelerde gezerek bizi ferahlatıyor. Yazın kaç kez denk geldim buna. Resmen bizi sıcaklardan koruyan bir tampon oluyor. Bunun nedeni nedir?
(02-21-2019, 02:15 PM)Erso GkdL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba... Ersin bey muhtemelen dediğiniz olacak. Akşam çıktısı doğulu çıkacaktır gece çıktısı da öyle. Sabah çıktısında tekrar batılı verip yarın öğle çıktısında tekrar iyice batılatacaktır
(02-21-2019, 03:40 PM)Snowlove sinan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey sis hadisesiyle ilgili sorum olacak. Yazın bikaç kez rastlantıyı farkettiğimden sorucam. Mesela istanbula aşırı sıcak hava geliyor 37-38 dereceye çıkacak dendiğinde mutlaka bir sis oluşuyor ya da karadeniz üzerinden gelen bulutlar şehri kaplıyor ve hava maksimum 28-29 derecelerde gezerek bizi ferahlatıyor. Yazın kaç kez denk geldim buna. Resmen bizi sıcaklardan koruyan bir tampon oluyor. Bunun nedeni nedir? Adveksiyon sisi diyoruz. Soğuk bir yüzey üzerine (Deniz, Göl, Kara) taşınan sıcak hava, içerisinde taşıdığı nem ile beraber yüzeyin soğuğundan etkilenerek kendiside soğumaya başlıyor. Bu sıcak hava soğudukça içinde taşıdığı nem yoğunlaşmaya başlıyor ve nem görünür hale geçerek bulut oluşuyor. Stratüs bulutu oluşuyor bu bulut zeminde olduğundan sis diyoruz. Zemindeki hava soğuduğundan zeminde çökme işlemi başlıyor. daha üst seviyedeki sıcak hava bu durumdan etkilenmiyor. Yatay taşınım olduğundan adveksiyon diyoruz. Mesela; Kartal, Maltepe sisli iken, Kayış dağı veya Aydos'ta hava açık ve sıcak oluyor. Enverziyon oluşuyor.
Beğenenler:
• allergy, aytacbey, Burak1980, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, kardelisi, mehmet karsever, muratevgin, Sentiii, Serko, Snow Reis, snow41, Snowhits, ThunderSnow, Xooner
26 Şubat - 2 Mart
Sinyaller kuvvetli. ![]() 2 m Anomali
Beğenenler:
• allergy, bokers36, Burak1980, burakrpc, Cino, Emirsiyahbeyaz, Erso GkdL, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, kardelisi, Mturi, Poyraz, Reis, sahinok, snow41, Snowsedat, TARKAN, ThunderSnow
Merhabalar.2017 sistemine bakayım dedim,3 gün kala sistem hemen hemen 7 ocak 2017 için şimdiki görüntüye çok benzer görüntü çizmiş.Daha sonra 7 ocak malumumuz.Şu anda da 3 gün öncesindeyiz ama sistem gününe girişte 1 günde sistemi bir anda bu kadar hızlıca çok fazla batıya atması bana çok abest geldi.Ben bu sistemden çok umutluyum.Zira istanbul tarihinde benim hatırladığım 2 sene üst üste bu denli kısır kar yağışı hatırlamıyorum.Yanlışım var mı?
(02-21-2019, 05:53 PM)Snowevren Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar.2017 sistemine bakayım dedim,3 gün kala sistem hemen hemen 7 ocak 2017 için şimdiki görüntüye çok benzer görüntü çizmiş.Daha sonra 7 ocak malumumuz.Şu anda da 3 gün öncesindeyiz ama sistem gününe girişte 1 günde sistemi bir anda bu kadar hızlıca çok fazla batıya atması bana çok abest geldi.Ben bu sistemden çok umutluyum.Zira istanbul tarihinde benim hatırladığım 2 sene üst üste bu denli kısır kar yağışı hatırlamıyorum.Yanlışım var mı? Evvveeeetttt işte nihayet beni anlayan biri çıktı, bende daha bu sabah tamda bunu söylemeye çalışıyordum ama ağlama duvarının arasında yazdıklarımı pek dikkate alan olmadı. 7 OCAK 2017 deki hiç unutamadığım ve wow dada Serkanla yazdığımız zaman bir sürü alay konusu olduğumuzda yine öğle GFS diyagramında ve modellerdeki snoptik görüntü kuvvetli sistem veriyordu ve sadece Serkanla ben bunu yazmıştık, hatta Bünyamin Sürmeli bile cılız bir yağış olup kısa süreceğini söylemişti ve bizlerin bu tahminini kimse kaale almamıştı. Sonradan sistemi tüm kuvvetiyle yaşadığımızda ikimizide göklere çıkarıyorlardı. Şimdi yine aynı durumu görüyorum ama herzaman papaz pilav yemez hesabı bugünlerdeki yazılarımı okudukları halde yine beni kaale alan olmadı, ben yarını bekliyorum ve benim için yarınki çıktılar çok ama çok önemli Evren KARdeş...Saygılar...
Beğenenler:
• 3uZgibi, allergy, Burak1980,
Bazı modellerde hala umut var. Bakmanızı tavsiye ederim:
https://www.meteociel.fr/modeles/icone_c...&archive=0 |
| Konuyu Okuyanlar: |
| pcz2013, Poyrazkarayel, 25 Ziyaretçi |