| |
"Bu noktada azor kendisini baskılayan Polar Vortex soğuklarını 2.cil dalga olarak güneye akıtabilir veya Rusyaya genişleyip ilk salınımı bloke edebilir. Bu haraketin gerçekleşeceği tarihler 27-28 şubat tarihlerine denk gelecektir."
Başlığımda bu ihtimalden ve olası tarihleri de belirtmiştim. O tarihte kafamdaki tabloyu bu gece çalıştırması doğruladı. Şimdilik etkin bir yukarı seviye dinamiği gözüküyor 2. Dalgada. Ve Akdeniz dolaylarında modeller bir siklonun haberlerini veriyorlar. Üst seviye soğuğunun akdenize vakumlanması buna işaret. Birkaç çıktı içinde net izobarlarla siklon görüntüleri verebilirler.
Beğenenler:
• allergy, Burak1980, Captmehmet, Ghost1, Hasan_iSTANBUL, Serko, Snowsedat, snowserkan, taboo
Gfs gece güncellemesi paralel
Çokkk yaratıcı bu gfs yaa biri bozuyor biri yapıyor buda kabulumüz geeeeelsiiiinnn http://images.meteociel.fr/im/2352/anim_pgs8.gif http://images.meteociel.fr/im/5030/anim_gnf5.gif
Beğenenler:
• adakar, allergy, Burak1980, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, kartutgunu, kral, Nil.Trabzon, Serko, snow41, Snowsedat
İŞTE İSTİKRAR, İŞTE MODELLERİN KRALI ECMWF, Bu süreci gerçekten dansözlük yapmadan olduğu haliyle veren bir kurum..
![]() ![]() ![]() funny pranks to do to cars
Modeller çok istikrarsız ve sınırda ilerliyor. Bu durum ister istemez olumsuz düşüncelere sebebiyet veriyor. Açıkçası ben kendimi beklenti içerisine sokmuyorum şuandan itibaren. Direk oluk oluk akan çıktılar olsaydı bu iş tamam diyebilirdik. Hep sınırda soğuklar görünüyor. Biraz daha zaman olduğunu düşünüyorum modellerin netleşmesi için.
SUDAN ADAM
(02-17-2019, 10:24 AM)zerensefa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Modeller çok istikrarsız ve sınırda ilerliyor. Bu durum ister istemez olumsuz düşüncelere sebebiyet veriyor. Açıkçası ben kendimi beklenti içerisine sokmuyorum şuandan itibaren. Direk oluk oluk akan çıktılar olsaydı bu iş tamam diyebilirdik. Hep sınırda soğuklar görünüyor. Biraz daha zaman olduğunu düşünüyorum modellerin netleşmesi için. Ecmwf bir tek sabah güncellemesinde batılı vermiş. Diğer modeller gece güncellemelerinde o ihtimali biraz denedi. Ama sabah çıktısında gfs main ve // seneryoları sizin tabirinizle oluk oluk bize akıtmışlar soğuğu 23-25 tarihlerinde. Üst seviye soğuğuda bizde. Bu durum başta ull ama esas nemli hava parselinin bizim üstümüzde olma durumu olarak yorumlanmalı. Dek yağışlarının kusursuzlaşması bu durumda daha mümkün
Serkan abi icimdeki sistem sevinme ruhu da kayboldu. Son gunu bekliyorum.
Modeller bu sene bizim coğrafyamıza yeterince kazık attığı için gelecek hafta ortasına kadar içimizde bir ümit fazla sevince girmeden beklemeye devam...Bugün itibari ile bir sorun gözükmüyor...O kar buraya gelecekkkk
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| mehmet karsever, 23 Ziyaretçi |