Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

paralel ile ilgili yazı yazmıştım güvenmeyin diye gfs ve paralel kar haritası, paralelin sanırım yükseklik parametreleri hatalı

resimresim

(Son Düzenleme: 02-09-2019, 09:18 PM, Düzenleyen: zerensefa.)

Sistemlerin ayak sesleri geliyor.

resim

Dewpoint - 2, hissedilen 0 derece şuan.
SUDAN ADAM
  Beğenenler:
  • Burak1980, KardanadamEmin

ECMWF' gece güncellemesi fena değil, soğuklar ayın 13 ünden itibaren kademe kademe aşağılara inecek. Bu süreç ile birlikte aysonuna değin değişik güçlerde sistemlerin etkisinde kalacağız. Şubat geçtiğimiz yıllara göre ilk haftası haricinde daha soğuk geçmekde ve sonuna kadarda adına yakışır sistemlerin ziyaretine açılacağımızı görüyorum. Giderek artacak soğukların trendine girmeye hazırlandığımız bugünlerde verilerin takibi dahada bir önem kazanmakda. thumbsup
resim

resim

resim

resim

resim
  Beğenenler:
  • Hasan_iSTANBUL, Poyraz, snow41, snowserkan

(02-09-2019, 09:02 PM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: paralel ile ilgili yazı yazmıştım güvenmeyin diye gfs ve paralel kar haritası, paralelin sanırım yükseklik parametreleri hatalı

resimresim

Fark tamamen birbirlerinden bağımsız öngördükleri desenden. Biri siklonu daha batılı ve merkezsiz ,digeri daha doğulu ve uygun rotada vermiş. Bunun sonucunda minimum 10 cm max 30 cm lik bir sistem çıkmış.
Paralell çıktısından bağımsız. Sistem soğuk çekirdeğini son dakika sapması yaşatmaz ise karadan ilerletecek. Bu durum da beklenilen 850hpa değerlerinin 2m sıcaklığına daha radikal yansıması demek oluyor. 
  Beğenenler:
  • Burak1980, Hasan_iSTANBUL, Poyraz, snowserkan

Bu yıl endexler diyagramlar modeller parametleler vs küresel ısınmanın etkisimi yoksa başka şeylermi neresinden tutarsak hep elimizde kaldı malesef.Uzun ve orta vadede öngörüleri ya tutmadı ya eksik oldu yada yanıltdı.Milyonlarca dolarlık cihazlarin bu işlerde küresel anlamda prof olmuş kişilerin kurumların bu yilki tahmin tutarlılığı büyük ölçüde (özellikle cografyamiz üzerindeki )gerçekleşmedi.Kaldıki biz burda sınırlı imkanlarla bazı arkadaşlarımizın emegi ile öngörüleri atmosferin çözülmesi çok zor olan katoilik yapısının bilinmezliğine uğradı.Küresel ısınmanın en fazla etkilendiği yerlerin başında malesef ülkemiz geliyor ve bunuda son iki yılda (gecen yıl ülkemizde yaşanmamış kış olarak gördük,bu senede ayni durum kıyı kesimleri için geçerli)olumsuzluk anlamında tabiri caizse dip yaptık.Çok şükür yagış anlamında bir nebze içimize su serpildiysede bu olumsuz tablonun sürekli coğrafyamızın üzerinde kırılmak bilmeyen etkisi oldukça düşündürücü ve endişe verici.Serkan bey bu işleri muhakkak benden çok daha iyi biliyor.Acaba Serkan beyin bu konu hakkında bir araştırması oldumu.Önümüzdeki yıllardada böyle kayıp kışların yaşanma durumu ilişkin öngörüleri varmı.
Saygılar.
  Beğenenler:
  • AZOR

Ecmf akşam güncellemesi 
Hep uzun vade iyi geliyor kısa vade geldiğinde eriyen sistemlerin ülkesi olduk
(Kırk yılda bir bir karamsar yorum yaptık bu modelden sonra efsane gellmesin) Big Grin
resim
  Beğenenler:
  • ersel candan, Hasan_iSTANBUL, Poyraz, sevimlican1903

Modellerde inanılmaz değişimler göreceğimizi düşünüyorum.

GFS Modelinin 110'lu saatlere kadar olan görüntüsü kısmen doğrudur. ancak bu saatten sonra eksik hareketler vardır.

Belki bu gece veya yarın 15 Şubat devamında kuzeyden ülkemize sokulan  trof alanını gösterecek.
16-20 Şubat 850 hpa'da -12 civarı bir salınım.

Ve 23-24 Şubat gibi de bu sefer sibirya üzerinden güneye çekilen daha etkili bir salınım olacaktır.

Takip edin.
Bu değişimleri göreceğiz. thumbsup

Arkadaşlar bugün Kartal'da çöken binanın enkazı yanındaydım. bazı işlerim de vardı.
Günün yorgunluğu beynimde oldukça fazla olmuştur.

Forumda değinilen bazı konular ve sorular var.
Uygun bir zamanda hepsine değinmek isterim.
  Beğenenler:
  • Burak1980, ersel candan, Poyraz, snow41

(Son Düzenleme: 02-10-2019, 12:37 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

(02-09-2019, 11:09 PM)zerensefa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Abi ben bodrum kattaki atölyeden şüpheleniyorum. Bir bina durduk yere hiçbir etken yokken kolay kolay çökmez ya. Ya taşıyıcı yapılara hasar verdiler yada binanın projesi gerçekten hatalıydı. Bilemiyorum inşaat mühendisleri daha iyi bilir tabiki.

Soruşturmadan ve araştırmalardan sonra tüm detaylar ortaya çıkacak.

Taşıyıcı kolonlar güçsüzleştirilmiş veya bir kaçı tamamen kesilmiş, yıkılmış olabilir.
Bina zemininde toprakta bir göçük vs olabilir.

Gfs güncellemesi başladı bakalım olumlu bir değişim olacak mı.
  Beğenenler:
  • AZOR, snowserkan

Konuyu Okuyanlar:
Akın, pcz2013, 53 Ziyaretçi