Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(Son Düzenleme: 02-04-2019, 04:18 PM, Düzenleyen: zerensefa.)

istasyon.snowserkan.com

Sistem gelmeden istasyonu dışarıya uygun bir yere yerleştireceğiz inşallah. Gerekli tecizat ve yazılımlar hazır. Big Grin Şuanda gördüğünüz değerler benim odamın değerleridir. Bilginize Big Grin

Güzel bir tasarım giydirip forumun en üstüne çakacağız bunu çiviyle. Big Grin Ayrıca elektronik ve mikroişlemcilere yada robotik kodlamaya ilgisi olan üyelerimiz için istasyonunun bütün yazılım ve donanımlarını paylaşacağım bir konu içerisinde. Yapım aşaması olarak görebilecekler.
SUDAN ADAM

(Son Düzenleme: 02-04-2019, 04:21 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Herkese merhaba şubattın 7 si itibari ile şu an ülkemizin kıyılarında kar için  yeterli gözükmeyen soğuk akımlarımız var 17 şubatta gelebilecek sistem kuvvetlenme ihtimali halen var aralık başlarında yaptığımız tahminlerde ülkemiz ocak başı ve şubat sonu hatta mart başında soğuk cephede kalacağımız dair veriler sunmuştuk ben şahsen marttanda ümitliyim allah ümitlerimizi boşa çıkarmasın
resim

(02-04-2019, 04:13 PM)zerensefa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: istasyon.snowserkan.com

... Şuanda gördüğünüz değerler benim odamın değerleridir. Bilginize Big Grin

Sayın zerensefa hocam; istasyonun konumu şu an evinizdeki oda ok. 
peki semt neresi?
  Beğenenler:
  • snowserkan

Selimpaşa/Silivri mevki. İstasyona tasarım giydirirken harita dahil hepsini koyacağım merak etmeyin.

Aslında istanbulun farklı noktalarına kurmak lazım gönüllü arkadaşların evine Big Grin
SUDAN ADAM
  Beğenenler:
  • Emreitsa, mehmet karsever, muratg, snowserkan

15 Şubattan itibaren peş peşe kuvvetli soğuk ataklar alacağız.

Bu ataklar 850 hpa'da -12 -15 arasında değişen değerler ile gelecek.

Yaklaşık 1 ay boyunca soğuk tarafta kalacağız.
Sistemlerin bırakacağı yağışlar detaylarda gizli olacak.

Sistemlere buradan haykırarak sesleniyorum; Smile

"GAZOZ OLMA EFSANE OL"

(Son Düzenleme: 02-04-2019, 05:22 PM, Düzenleyen: Xooner.)

Ben şu günlerde oldukça sıcak giden havaları geçtiğimiz kış mevsimindeki yağışsız, keyifsiz, ılık havalara benzetemiyorum. Bilakis önce ağaçlara çiçek açtıran, ardından da nefes aldırmayacak soguklara teslim olan sıcaklara benzetiyorum.

Malatyada yaşadığım bir zaman, zannediyorum 2003 yılıydı, mart gelmeden kayısılar çiçek açmıştı. Ve hiç unutmuyorum Elazığ’ın baraj gölüne komşu bir ilçesi dışında o sene hiçbir yerde (Malatya ve Elazığ olarak) kayısı hasat edilememişti. Çünkü çiçekler açtıktan kısa süre sonra öyle bir kış gelmişti ki, Nisan ortalarına kadar yerden kar kalkmamıştı. İşte bu havaları da tam bu anlattığım havalara benzetiyorum. Tünelin ucunda ışık var. Henüz göremiyoruz ve endişeliyiz ama o ışığa her geçen gün yaklaşıyoruz. İhtiyacımız olan Yalnızca sabır ve şükür.

(Son Düzenleme: 02-04-2019, 06:54 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

Serkan abi kendimi mayis ayinda hissediyorum. Yani nasil bi hisse gelmicek endisesi var. Suabata sicak giris yaptik. Suan ortalamanin 7 8 derece ustunde gidiyoruz. Bu ortalamayi ancak devasa bir sistem ortalama ve altina indirir bence. Yani yine gekmezse yine otelenirse yine tarig degisisrse. Aetik kafayi yedim resmen.
snowserkan yazdı (02-04-2019, 06:54 PM)
Aslanım sende görüyorsun önümüzdeki günlerden itibaren düşüş var. 

Kar yağışını 15 şubat ve sonrasında arayacağız. İyi düşün iyi olsun.  thumbsup
  Beğenenler:
  • gececi, snowserkan

Şu an hafızamı silseler ve hangi ayda olduğumu sorsalar nisan sonu ya da mayıs derdim.
Bu sıcaklar böyle devam eder ve yaz erken gelirse yazın çok fazla oraja maruz kalırız diye düşünüyorum.
Serkan Bey size göre de fazla anormal değil mi bu sıcaklar?
  Beğenenler:
  • gececi, snowserkan

(Son Düzenleme: 02-04-2019, 07:04 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(02-04-2019, 06:47 PM)Athenslayer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şu an hafızamı silseler ve hangi ayda olduğumu sorsalar nisan sonu ya da mayıs derdim.
Bu sıcaklar böyle devam eder ve yaz erken gelirse yazın çok fazla oraja maruz kalırız diye düşünüyorum.
Serkan Bey size göre de fazla anormal değil mi bu sıcaklar?

Evet oldukça anormal.
Bize bu sıcakları taşıyan, doğumuza yani hazar civarına yerleşen YB.
Dönüş hareketi ile Arap yarım adasından sıcakları üzerimize süpürüyor. 

İşte basınç alanlarının konumu bazen yazımızı kışa çevirirken bazende böyle kış içinde yazı yaşatıyor. 

Neyse ki geçici ve sonrasında umut var.

(02-04-2019, 05:05 PM)Hocam ağzının bal yesin..:) snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 15 Şubattan itibaren peş peşe kuvvetli soğuk ataklar alacağız.

Bu ataklar 850 hpa'da -12 -15 arasında değişen değerler ile gelecek.

Yaklaşık 1 ay boyunca soğuk tarafta kalacağız.
Sistemlerin bırakacağı yağışlar detaylarda gizli olacak.

Sistemlere buradan haykırarak sesleniyorum; Smile

"GAZOZ OLMA EFSANE OL"

Beğenenler:
  • gececi, kartutgunu, Nil.Trabzon, snowserkan

Konuyu Okuyanlar:
Barbegazi, hacimuratt, mehmet karsever, sirgalton, 67 Ziyaretçi