Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(01-31-2019, 04:44 PM)SnowNow! Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey, bizim efsane yine kayıp diyebilir miyiz? Beklentimizi kıyılarda yerde 3-5 cm kar yapan sisteme düşürelim mi?

Neden böyle bir şey yazdığınızı anlamadım.

Kişiler özgürdür, siz kişisel olarak neye inanmak istiyorsanız ona inanın.

Geliyor gönlümün efendisi,
Saygılarımla
Ecm

https://ibb.co/tmDfNJn
  Beğenenler:
  • ersel candan, Olyosmanli

Alıntı:snowserkan
Yukarıdaki görsel 10 hpa seviyesi bölgesel rüzgarların genllik seviyesini ve dolayısıyla jeopotansiyel yüksekliğinin durumunu gösteriyor.
Yukarıda ki görsel 60 derece enlemlerindeki basınç seviyeleri ve bu seviyelerdeki ortalama bölgesel rüzgar bileşenlerini gösteriyor.
Ekim'in ortasından itibaren alt seviyelerde artan rüzgar bileşenlerini görüyoruz.
Buraya kadar normal, Fakat alt seviyelerdeki bu rüzgar artışını sağlayan akış nereden geliyor.
İşte burada 10 hpa seviyelerindeki girdabın kuvvetleneceğini fakat kuvvetlenirken de güney'e kaçma eğiliminde olacağını anlıyoruz.
Bu akışın üst seviyelerden olacağını yine 60 derece bölgesel rüzgarlarının ortalamadan sapma (anomali) oranlarından anlıyoruz.

Serkan bey bir şey sormak istiyorum kış başında yoğun olarak üst atmosfer rüzgârlarını yorumlayarak tahmin yapıyordunuz artık onları yapmıyor musunuz yada yapıp burada paylaşmıyor musunuz tam sizden bir şeyler öğrenmeye çalışırken yarım kaldı Smile
  Beğenenler:
  • Burak1980, snowserkan

Ersel bey kardeşim bu sene Üst atmosferde çok belirleyici hareketler olmadı.
Daha doğrusu bizim coğrafyamız için ışık veren hareketler görmediğim için üst atmosfer hareketlerini çok göz ucumda tutmuyorum.

Ocak ayına kadar bu veriden faydalanmak istedim ve kısmende başarılı oldu.

Şu anda rüzgarların batıya meyilli hareketleri var ve bir çok belirleyici veri nötr durumunda takılıyor.
Bundan dolayı da tahmin yapmak hem zorlaşıyor hemde başarı oranı düşüyor.

Mesela ENSO bu sene Kuvvetli olsaydı durum farklı olurdu Atmosferde ki dalga boyları artardı.
Nötr değerler bize yaramıyor geçen senede bu senede nötr değerler var.
bize kuvvetli EL NİNO kuvvetli LA NİNA lazım..

(Son Düzenleme: 01-31-2019, 07:38 PM, Düzenleyen: SnowNow!.)

(01-31-2019, 05:07 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-31-2019, 04:44 PM)SnowNow! Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey, bizim efsane yine kayıp diyebilir miyiz? Beklentimizi kıyılarda yerde 3-5 cm kar yapan sisteme düşürelim mi?

Neden böyle bir şey yazdığınızı anlamadım.

Kişiler özgürdür, siz kişisel olarak neye inanmak istiyorsanız ona inanın.

Düşürmeyelim yani? Her yerde beklentiler düştü. Siz de cümlelerinizdeki iddiayı düşürünce öyle düşündüm. Ki normaldir. Gelmezse gelmez. Çekip getirecek halimiz yok. Bilelim. Benim inancımın da bir önemi yok, sizinkinin de. Bilginizi rica etmiştim sadece...

(01-31-2019, 04:17 PM)тaяaηтυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu görsele göre sistem sibirya üzerinden gelecek Ya da popüler tabirle kırım üzerinden gelecek bu da batı karadeniz coşar demek Marmaranın doğusu da ikincil derecede etkilenir. Bu arada modellerde gözlemlediğim bir şey var o da şu gem gfs kısmen ecmwf ull öngörmekte şubat ayındaki gelecek olan sistemde bakalım ne kadar devam edecek bu istikrar.

Şu batı karadenizin daha çok etkilenme ihtimali benim bu sistemde canımı biraz sıkıyor. Desenin ne vereceģini şimdiden bilemeyiz ama ne çok Trakyada kalsın ne de karadenizde öyle bir sinoptik hayalimde var. Smile
  Beğenenler:
  • Burak1980, Poyraz, Snowsedat, Snowtime

(Son Düzenleme: 01-31-2019, 08:10 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(01-31-2019, 07:31 PM)SnowNow! Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Düşürmeyelim yani? Her yerde beklentiler düştü. Siz de cümlelerinizdeki iddiayı düşürünce öyle düşündüm. Ki normaldir. Gelmezse gelmez. Çekip getirecek halimiz yok. Bilelim. Benim inancımın da bir önemi yok, sizinkinin de. Bilginizi rica etmiştim sadece...

İşte hata burada başlıyor "İddia"  Smile

Az evvel ersel kardeşe yazdıklarım neden iddialı olmamız veya olmamamız gerektiğini açıklıyor aslında. 

Efsane mi sıradan bir sistem mi bunu şu anda bilemeyiz. 

Şu anda tek bildiğim ve inandığım Şubat 14 gibi bir sistemin ülkemizi ve İstanbul'u etkileyeceği yönünde.

Vade biraz daha daralsın (10 gün altı) daha net ifadeler kullanacağım.

Modeller önemli değil şu anda, tabi diyagramlarda.

(Son Düzenleme: 01-31-2019, 09:03 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

Model YB olacak bölgelere AB yerleştirmiş.
Sıkıntı yok değişecek, değişmeye mahkum

90'lı yıllar, ayazıyla meşhur, kış aylarında gündüzleri bile sıfırın altında sıcaklıklar yaşanan gri havasıyla meşhur bir ilçede yaşıyorum. Bütün kış ancak bir veya iki kez kar yağar, ki o da 5-10 cm yağar gerisi zehir gibi ayaz. Ramazan ayı kışa denk geliyor. Liseye gidiyorum. Dersler sıkıcı, hayat sıkıcı, tek eğlencem arkadaşlarım. Onlarla da okulda ne kadar görüşüp konuşabiliyorsak o kadar. Sabahın köründen akşama kadar okul (Anadolu Lisesi olduğundan tam gün eğitim). Akşam aç susuz iftar bekle. İftarı yaparım, ağırlık çöker, biraz uyurum, kalkınca ödevler, dersler. Teravih namazına çoğu zaman gidemiyorum, zaten çok kısıtlı olan zamanda ancak ödevler, yazılılara hazırlık ve istirahat. Sahura da kalktığım için uykusuzluktan ölüyorum adeta. Bütün sosyal hayatım okuldaki teneffüsler ve hafta sonları aç-susuz da olsam arkadaşlarla buz gibi ayazda birkaç saat de olsa buluşmak. Tüm hayatım bu. Gökyüzü gibi, soba dumanları gibi gri ötesi bir hayat.
Ramazan ortalarına yaklaştığımız bir vakit, günlerden cuma. Sabahına yazılı var ama vasat bir öğrenciyim, beklentim sadece zayıf almamak. 5 almak umurumda değil, 1 almayayım o yeter. Annem her sahurda olduğu gibi sofrayı hazırlamış, sakin bir şekilde "oğlum kalk, sahur vakti" diyor. Gözlerimi yine zorlukla açıyorum, başımı zorlukla kaldırıyorum. Rotam direkt el yüz yıkamak için lavabo olacak ama bir tuhaflık var bu gece. Güneşliklerden, perdelerden içeri sapsarı ışıklar süzülüyor. Sokak lambaları sarı evet ama hiç bu kadar içeriden görünecek kadar sarı olmazdı. "Allah Allah" diyerek lavaboya gidiyorum ama bir tuhaflık var, kesin. Neyse el yüz yıkayıp sırtıma kalın yün hırkamı alıyorum. Ev kaloriferli, kalorifer de sıcacık ama yün yorganın altından ince pijamayla çıkarsan bir süre sonra dişlerin tıkırdamaya başlıyor. Hırkayı da giyip sofraya oturuyorum ama beyaz upuzun florasan lambanın verdiği kuvvetli beyaz ışığa rağmen içeri perdelerden ısrarla süzülen sarı ışıklar salonda da var. Şaşkın bir şekilde bir o perdeye, bir o perdeye bakarken annemin gülmesi dikkatimi çekiyor. "Ne oldu, hayırdır, şaşkınsın" diyor. Bir şey olduğunu anlıyorum, kalkıp perdeyi aralayıp dışarı bir bakıyorum ki, o da ne! En az 30 cm olmuş. Lapa lapa yağıyor. Dilim dolaşıyor, duygular karışıyor, yüzümde anlamsız bir sırıtma beliriyor. Bir sokak lambasına bakıyorum, bir kaldırımlara bakıyorum, bir ağaçlara bakıyorum. Evet, kar bu. Kesinlikle kar. Sapsarı bir gökyüzü, bembeyaz taneler. Hayatımdaki tüm griler, siyahlar, kargaşalar, endişeler, stresler, korkular, her türlü kötü his, duygu, düşünce, hepsi ama hepsi gidiyor bir anda. O an hayatımda sadece iki renk kalıyor: bembeyaz bir kar ve sarı sokak lambaları. Dünyanın en mutsuz insanı olduğumu düşünen bir ergen iken, dünyanın en mutlu insanı olduğunu düşünen bir çocuğa dönüyorum. Hayatımdaki her şey o kadar güzel, o kadar muhteşem, o kadar beyaz ki. İşte kar böyle bir şey. Simsiyah bir hayatı saniyeler içinde bembeyaz yapabiliyor.

Upuzun bir paylaşım oldu ve konu dışı gibi oldu, kusura bakmayın. Hakkınızı helal edin.

Not: O gün okul tatil edildi ve sınav da ertelendi. Kar yarım metre yağdı ve tam üç gün deliler gibi kartopu oynadık, kardan kaleler yaptık Smile

(01-31-2019, 09:03 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Model YB olacak bölgelere AB yerleştirmiş.
Sıkıntı yok değişecek, değişmeye mahkum

Serkan hocam çok birşey istemiyoruz efsane geliyor  diye haykırmanın nasıl birşey oldugunu hissetsek yeter. Smile Burda
  Beğenenler:
  • kar tutgunu, snowserkan

Konuyu Okuyanlar:
AZOR, efe90, 14 Ziyaretçi