| |
Bulmaca gibi sistem?hersey olabilir.bunyamin surmeli kar yagmur yine kar diyo.
(01-02-2019, 06:05 PM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(01-02-2019, 05:10 PM)тaяaηтυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu sistemde yağışın ilk kara çevirdiği anları izleyin derim yağmurun arasından o ilk kar tanelerini inceleyin dikey karışım kuvvetli olduğundan yağmur taneleri çok iri olacak işte o esnada yağan kar da kuşbaşı at başı deve başı gibi iri olacaktır sistemlerin en çok sevdiğim anlarından biridir bu anlara bayılırım. Dehşetül vahşet, muhteşemül haşmet olacak inşallah. Bunlardan biri benim çünkü neredeyse eteğine yakın bir yerde oturuyorum.. Kar yağdığında Aydos'un o beyaz gelinliğini giydiği fotoğrafını yüklerim. Ha bir de Pazar hariç hafta içi her gün Pendik-Bakırköy gidip geldiğimden kar yağınca sabah beşte o soğukta tam zevkini almış olurum herhaalde. Bu sene şanslıyım çünkü Anadolu yakasının rakım bakımından şanslı yerlerinden birindeyim.
"Gel ey sevgili, gel! Ne olursa olsun yine gel!!"
Evet arkadaşlar, önümüzdeki sistem yada beklentilerimiz dahilinde olan sistemler silsilesi için gerisayım başlamıştır. Tüm veriler, modeller bu konuda son rötuşlarını yapmaktalar. Günlerdir soğuk olacakdı, olmayacakdı, KARolacakdı, olmayacakdı, sıcaklık sınırda olacakdı, olmayacakdı, ben bildim, sen bilemedin, ben demiştim, yok dememiştim safsataları içinde kendimizi yorumlara fazla kaptırmadan, yolumuzdan saptırmadan bugüne yani sistemin kapımıza artık neredeyse dayandığı bir sürece girdik. ALLAH emeklerimizi, çalışmalarımızı, kaybettiklerimizi, kazandıklarımızı boş çıkarmasın inşaALLAH....Sistemlerle ilgili son cümleleri kurarken şunuda ilave etmeliyimki, yarından itibaren gayet soğuk bir sürece giriyoruz, çoğu yerde KAR yağışları başlayacak. ( İstanbul hariç ) Ülkemizin iç kesimlerinde zaten soğuk yeterli ve mevcut olan yerler halen KAR yağışlarından şuan dahil sebebleniyorlar. Ankara'da dün gayet güzel örtü oluşan KAR vardı, doğu Anadolu ve Karadenizin iç kesimleri zaten malum, anlatmaya gerek yok, günlerdir KAR altında, BOLU-GEREDE aynı şekilde....İstanbul için kritik saatler yarından sonra başlıyacak. (ALLAH'ın izniyle ) Nerdeyse ayın 15 ine kadar soğuk ve KAR lı günler bizleri bekliyor, Kardanadammı yaparsınız, KAR da sucuk-mangalmı yaparsınız, naylon leğenle KAR da kayarmısınız, üşütüp hasta olup hastanelerin acil servislerindemi geçirirsiniz günleri (ALLAH korusun ) artık orası sizin bileceğiniz işler. Bizlerde artık köşemize çekilip, cam kenarında çay- sahlep- kahve içerek günlerin yorgunluğunu atmaya bakarız...Neyse uzun oldu...Saygılar, değerli KARSEVERLER ve forum sakinleri....
Beğenenler:
• Alp 1903, Arif Akk, Gulusu, Hasan_iSTANBUL, Kaan, mehmet karsever, Mustafa Torun 0834, Salih, Snowsedat, sürekavcısı, Xooner
GFS Güncellemesi devam ediyo.. Son Çıktılar..
http://modeles.meteociel.fr/modeles/gfs/...-42.png?12 http://modeles.meteociel.fr/modeles/gfs/...-66.png?12 http://modeles.meteociel.fr/modeles/gfs/...-90.png?12 http://modeles.meteociel.fr/modeles/gfs/...114.png?12 Haritalar 4.5.6.7 Ocak Sabah saatlerini gösteriyor...
Birde 1 saat sonraki paralel GFS güncellemesine bakalım belki orası istediğimiz gibi gelir..
evet şu an sakarya serdivan beşköprü'ye sulu kar yağmakta! sistem geliyor artık.
(01-02-2019, 04:08 PM)Hasan_iSTANBUL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İstanbul için KAR Tahminleri (Kar Sevdalıları) Sayfamızda bildiğiniz gibi sistem hakkında verilere dayalı Serkan ve Emin ustanın ve ismini yazamayacağım kadar bir çok arkadaşımızın değerli yorumları ve analizleri mevcuttur ve olumlu veya olumsuz analize dayalı her türlü bilgi paylaşımına açık olduğu gibi 'Gereksiz bilgi dışı kulaktan dolma veya sadece karşı görüş anlamında yazı yazmak karalamak adına yapılan tüm yorumlar site formatına uymadığından yasaktır' ve bu tarz yorum yapan kişiler siteden uzaklaştırılmaktadır. Amatör olarak veriye dayalı tahminleri bu başlık altında herkes yapabilir. Yasak yok kesinlikle. İster kar yağacağını belirtsin isterse yağmayacağını belirtsin. Fakat bilgiye dayalı olmayan tahmin zaten bizim wowdan kaçıp buraya gelmemizin en büyük sebebi. Dediğim gibi sizin iyi niyetinizden şüphem yok güzel bir düşünce ben sizin için kötü bir örnekleme yaptınız demedim ki. Fakat bu önü alınamayacak bir sürü olaya sebebiyet vereceği için kapattım. Troller farklı kimliklere bürünüp "5 ocakta kar mar yok yağmur bile yağmayacak görürsünüz bu sistem fos çıkacak" yazabilir. Bunun sonucu karşılıklı atışma ve tartışmalara sebebiyet verir. Bunlarla uğraşmak istemiyoruz. Bu bizim istemediğimiz tahammül edemediğimiz bir durum. 5 ocakta kar yağmayacak diyorsa bir kişi eğer verisini koyarak paylaşımını yapmalıdır. Eğer derseniz ki ayvalar çiçek açmış, balıklar egeye kaçmış, karıncalar eve çıkmış gibi bilimsel olmayan gözlemlere dayalı tahminlere de yer verin diyorsanız sohbet-muhabbet konusunda konuşulabilir. SUDAN ADAM
Beğenenler:
•
Sistemin farklı saatlerini paylaştım görüyorsunuz istanbul sürekli dek yağışları alıyor
![]() ![]()
Aksam gfs bana gore rezalet cikti 7-9 icin yine lanet bir ab var , 7-9 sistemi mutlaka bize inmeli, aksam ecmwf gelsin bakalim nasil cikacak. Aksam guncellmesine gore cumartesi istanbulda 200 metre ve ustu saf kar alti kky ve yagmur alacak gibi iste bu kadar hassas bir cizgi
Selam, forumu her okuduğumda ayrı bir hava ile karşılaşıyorum
![]() Önce saf kar , sonra kky, ilk atak yetersiz ama ikinci gelen tatmin edecek vs.... Her amatör kar sever gibi, burada insanlar gönlüne ve gözüne güzel görünen modele inanmak istiyor ve kendince yorumluyor. Son 120 72 derken artık son 24 saate girildi. Şahsi görüşüm, modelleri kendi haline bırakıp olacakları beklemek. Farkındaysanız Serkan Hoca yazacağını yazdı , tahminini belirtti, diğer tahminciler halkı sakinleştirmek için birşeyler yazmaya devam ediyor ![]() Benim kıdemli tahmincilerden ricam, son 24 gelmişken konuyu kısaca toplayıp bir son açıklama yapmaları. Saygılar |
| Konuyu Okuyanlar: |
| Galatasaray1905, 31 Ziyaretçi |