Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

resim

Ecmwf perşembe akşamı saat 8 de istanbulun tüm batı yakasını örtü yapacak diyor
  Beğenenler:
  • jacobsss

(Son Düzenleme: 01-02-2019, 11:33 AM, Düzenleyen: sürekavcısı.)

şimdi kar yok mu dostlar cuma cumartesi ben anlamadım gene bi kaç gün sonrası konuşuluyo

(Son Düzenleme: 01-02-2019, 11:37 AM, Düzenleyen: ersel candan.)

(01-02-2019, 11:29 AM)Hasan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ecmwf perşembe akşamı saat 8 de istanbulun tüm batı yakasını örtü yapacak diyor

Farklı düşünüyorum perşembe günü ve gecesi için : 850hpa yetersiz, rüzgar kuzey kuzeydoğu (poyraz-yıldız) bileşenli, karayele 4 ocakta dönüyor, Donma sınırı 400 metre ve üzeri, cuma günü hepsi ok , cuma cumatesi istanbul kar yağışlı, diğer detayları daha önceki sayfada yazmıştım.
  Beğenenler:
  • Hasan, jacobsss, KMA76

Kar konusunda http://poseidon.hcmr.gr/weather_forecast.php?area_id=gr başarılı buluyorum.

1Kardanadam 

Santimleri konuşmaya ne zaman başlarız?
Ski
süpheci
  Beğenenler:
  • KMA76

cumartesi kartepeye çıkayım dedim hep 34..Yanıyo istanbulllular kar için..gelsin artık millet oraya buaya kar görmee gidiyo

Bu konu altında ikili tartışma yapmayalımlütfen mesajları sohbet muhabbet konusuna taşıyorum.
SUDAN ADAM
  Beğenenler:
  • Hasan, KardanadamEmin, Snowtime

Mgm 6 gün kar vermiş
  Beğenenler:
  • alicelm

(Son Düzenleme: 01-02-2019, 12:40 PM, Düzenleyen: тaяaηтυℓa.)

Burada bilen de bilmeyen de yorum yaptığı için malesef Serkan bey olsun bizler olsun tahminlerimize karşı sitede karamsar hava oluşabiliyor. Bir kere bu sistem tek bir sistem değil ilk etap perşembe cuma başlayıp pazara kadar olan kısım ardından 7 ocaktan itibaren ull nin de işin içine girebileceği son derece ciddi bir sistem daha geliyor bu şekilde sistemler kuzeyden bize doğru iniyorlar bu uzunca bir süre bu şekilde gözükmekte geçen perşembe de ifade ettiğim üzere 3 4 ocakta başlayıp ocağın 10 una kadar sürebileceğini sistemlerin birleşme ihtimalinin yüksek olduğunu yazmıştım nitekim mgm de bugün nihayet bunu gördü ve 9 ocağa kadar KAR verdi. Ben olsun Serkan bey olsun yıllardır bu işin içindeyiz öyle durduk yere tahmin yazanlardan değiliz. Amatör siteler arasında ariftarifin kurduğu havaturkadan beri sanal alemde tahminler yapıyorum. Daha dün bu sitelere girip birşey öğrendiğini sanıp iki model görüp yorum yapanlarla bir modelde ağıt yakıp diğer modelde halay çekenlerle bizi karıştırmayın lütfen. Ayrıca sistemleri hemen çöp yapmaya ne kadar da meraklısınız çöp möp yok bu gelecek sistem 2016 sistemini gölgede bırakacak bir sistem süre ve kar miktarı açısından. Oraj da var tipi de var her türlü şart uygun ancak arada bir rüzgar bileşenleri çok değişken olduğu için kky kar bazı bölgelerde görülebilir. Bu sistemin doğası çok farklı son yıllarda gelen en güçlü en kaotik en uzun soluklu sisteme hazır olun sürprizlere çok açık kar miktarı çok fazla bu sistem başladıktan sonra ne zaman havalar ısınacak diye ağıt yakarsanız hiç şaşırmam.

resim

Gözümüz doysun...Smile
Bu tabloyu haftalar öncesinden öngörüp bize müjdeleyen tüm üstadlara tekrar teşekkürler...
Önümüzdeki süreçte üstadların devamlı belirttiği gibi kendi içinde dinamikleri olan bir sistemle karşı karşıyayız.Öngörülenden daha çok kar yükseklikleri dahi alabiliriz.Şimdi keyfini çıkarma zamanı başlıyor.
Kar Mutluluktur 
  Beğenenler:
  • jacobsss, Legolas, Primavera

Konuyu Okuyanlar:
Beykozlu53, hacimuratt, 34 Ziyaretçi