Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Ecmwf gayet iyi çıktı...gelooo

Ecmwf yi beğendim....

Serkan beyin önceki sayfalardaki 2012 aralık sisteminin 850 hpa da hangi değerlerde geldiğini okumanızda fayda var.

Ben şahsen cuma günü yağışları kar olarak alacağımızı düşünüyorum. Karayel ile gelen sistemler her türlü sürprize açık.

Saygılar.
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin, Primavera

(01-02-2019, 10:45 AM)sevimlican1903 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ecmwf gayet iyi çıktı...gelooo

Model görebilir miyiz?

(01-02-2019, 10:48 AM)Erso GkdL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ecmwf yi beğendim....

Serkan beyin önceki sayfalardaki 2012 aralık sisteminin 850 hpa da hangi değerlerde geldiğini okumanızda fayda var.

Ben şahsen cuma günü yağışları kar olarak alacağımızı düşünüyorum. Karayel ile gelen sistemler her türlü sürprize açık.

Saygılar.

Ersocum döktürmüşsün yine, klavyene sağlık....Bizler hemen hemen aynı cümleleri kurmakdan bıkmıştık artık. Birkaç cümlede özetlemişsin olanbiteni. Smile thumbsup

resim

(01-02-2019, 10:45 AM)sevimlican1903 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ecmwf gayet iyi çıktı...gelooo

3-6 sistemini kastetmediniz sanırım? 7-9 evet iyi devam ediyor.

resim

resim

Öncelikle diyagramdir modeldir yorumlamayı bilmem ama ecmwf kar kalınlığına bakiyorum kar yok diyenlere inanasım gelmiyor bilmiyorum belki yanlış birseye bakiyorum. Ben serkan bey yazana kadar umudumu kesmem
  Beğenenler:
  • Primavera

Anladığım kadarıyla perşembe-cuma'dan itibaren çok çok yüksek ihtimalle (artık kesin gibi) uzun bir süre baya yüksek miktarda bir yağış alınacak.
Ve bu yağış sırasında ufacık bi ekstra soğuma çok yoğun kar yağışına sebep olacak. Yani istanbul için hep o gereken şartlar sınırlarda oluşursa baya baya doyuracak bizi.
Ama o ekstra soğuma önemli. O soğuma olmazsa şiddetli KKY ve yağmurla geçirilecek galiba.
  Beğenenler:
  • konuralp

Önümüzde birden fazla sistem olduğu için karışmaması açısından yorum yazılırken hangi sistemle ilgili olduğu belirtilirse karışıklığın önüne geçilmiş olur.
  Beğenenler:
  • jacobsss, konuralp, muratg, snowfall

(Son Düzenleme: 01-02-2019, 11:15 AM, Düzenleyen: zenteris.)

4-5 ocak sistemi oldukça kaotik bir sistem. Gfs ler incelendiğinde paleontolojik bir görsel gözüküyor bu da bize kar kalınlığının (kıyılar dahil) 200 santim kadar olacağını gösteriyor.
Bu kesin olarak mavi balinanın etkisidir.

resim

Konuyu Okuyanlar:
ARZU, Özgür, 527 Ziyaretçi