| |
- Ekim'de bu kış sert geçecek diyenler hayal perestti.
- Kasım'da bu kış sert geçecek diyenler kahin perestti. - Aralık'da bu kış sert geçecek diyenler model perestti. - Aralık '18 sonu ve Ocak '19 başında bu kış sert geçecek diyenlerse stratos perest oluyor galiba. Ocak 2019 Türkiye ve İstanbul-Marmara için çok şeylere gebe. Kayıtlara bile geçebilir. Bunu ben söylemiyorum. Twitter'daki stratosfer'ciler söylüyor. Bu arada meraktan soruyorum. Twitter'daki snowserkan1 hesabı neden aktif değil - güncellenmiyor?
(01-02-2019, 09:43 AM)gunay75 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: MGM sıcakları dusurmüş cuma cumartesi Mgm bugün 12:30 13:30 arası verileri güncelliyor, baktığınız veriler düne aittir. Alıntı:Ersel bey bu sistemde kuşa donduyse 6.7.8. dende birşey beklemiyorum artık..Durum belli oldu bu kış için yine hüsran olacak.. Bu sistemin bozacağı abnin konumu yüzünden belliydi, 2-3 gündür beklenti düzelmesiydi ama olması. 6-8 için modeler mutabık özellikle ecmwf çok iyi ben bozacağını sanmıyor hatta okulları tatil edecek potansiyele sahip. Kış çok iyi daha ocağa yeni girdik hafta sonu ile berber 3cü kar yağışını göreceğiz. az sabır
(01-02-2019, 09:34 AM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar 3-5 ocak sistemi malesef gücünü kaybetti, yüksekler hariç örtü olacağını sanmıyorum, rüzgar bile yeterli gelmeyecektir çünki üst atmosfer yeterli değil. Perşembe'den sonraki şu 3-4 gün içinde modellere şu an için yansımayan garip hava olayları görebiliriz. Çünkü gelen hava akımı kitaba uygun hareket etmiyor. Şu anda biz bu satrları yazarken yola çıkan polar atak yüzünden İskandinavya'da 140km/s hızında esen rüzgarlar oluşmuş. Rekor olarak kayıtlara geçmiş. Modellerde var mıydı? Yoktu (Windy'nin yalancısıyım. En son cuma günü bakmıştım, o rüzgarları görmemiştim). Umarım o modeller yanılır.
Geceden sabaha ne değiştide hemen sistemi çöp ettiniz yahu
Bi durun snowserkan gerekli yazıyı yazar zaten. Hemen olumsuz etki yaratıyosunuz
Windiye kensilikle güvenmeyin, yağış rüzgar rakamları tutarız ve değişim oranı çok yüksek rüzgar için windguruyu tavsiye ederim.
@
Yani arkadaslar ozetle yazdiklarinizdan anladigim kadariyla Persembe gece gec saatlerde soguk girisi oluyor cuma gunu ogleden sonra kar siddetini arttiriyor ve cumartesi sabahina ortuyle uyaniyoruz cumartesi araliklarla kar yagisindan sonra pazartesi gecesi gec saatlere kadar kar yagisi olmuyor sonrasinda sali ve carsamba gumburtulu kuvvetli kar yagislari aliyoruz
Peki dek gecislerine cumartesimi alicaz yoksa pazaar gununedemi gorucez
Cumartesi istanbul için tekrar kky ihtimali var. orta akdenizden sokulan yağışın ilk saatlerinde trakya ve marmaranın batısı hariç yağış yağmur olacak. Yağış 24 saatte bile değişebilir tabiki.
Sonucta onlarda insan kendilerine gore bi isleri bi ugraslari vardir elbette musait olunca yorumlari olucaktir
Bana kalirsa ozeti bu sekilde Cuma kar yagisli aea ara kuvvetli Cumartesi kar yagisli Pazar gunu gece saatlerinde kar yagisli Pazartesi araliklarla kuvvetli kar yagisli Sali kar yagisli |
| Konuyu Okuyanlar: |
| Galatasaray1905, pcz2013, 23 Ziyaretçi |