Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

MGM sıcakları dusurmüş cuma cumartesi

- Ekim'de bu kış sert geçecek diyenler hayal perestti.
- Kasım'da bu kış sert geçecek diyenler kahin perestti.
- Aralık'da bu kış sert geçecek diyenler model perestti.
- Aralık '18 sonu ve Ocak '19 başında bu kış sert geçecek diyenlerse stratos perest oluyor galiba.

Ocak 2019 Türkiye ve İstanbul-Marmara için çok şeylere gebe. Kayıtlara bile geçebilir. Bunu ben söylemiyorum. Twitter'daki stratosfer'ciler söylüyor.

Bu arada meraktan soruyorum. Twitter'daki snowserkan1 hesabı neden aktif değil - güncellenmiyor?
  Beğenenler:
  • ersel candan

(Son Düzenleme: 01-02-2019, 09:48 AM, Düzenleyen: ersel candan.)

(01-02-2019, 09:43 AM)gunay75 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: MGM  sıcakları dusurmüş cuma cumartesi

Mgm bugün 12:30 13:30 arası verileri güncelliyor, baktığınız veriler düne aittir.

Alıntı:Ersel bey bu sistemde kuşa donduyse 6.7.8. dende birşey beklemiyorum artık..Durum belli oldu bu kış için yine hüsran olacak..

Bu sistemin bozacağı abnin konumu yüzünden belliydi, 2-3 gündür beklenti düzelmesiydi ama olması. 6-8 için modeler mutabık özellikle ecmwf çok iyi ben bozacağını sanmıyor hatta okulları tatil edecek potansiyele sahip. Kış çok iyi daha ocağa yeni girdik hafta sonu ile berber 3cü kar yağışını göreceğiz. az sabır

(01-02-2019, 09:34 AM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar 3-5 ocak sistemi malesef  gücünü kaybetti, yüksekler hariç örtü olacağını sanmıyorum, rüzgar bile yeterli gelmeyecektir çünki üst atmosfer yeterli değil. 

Perşembe'den sonraki şu 3-4 gün içinde modellere şu an için yansımayan garip hava olayları görebiliriz. Çünkü gelen hava akımı kitaba uygun hareket etmiyor.

Şu anda biz bu satrları yazarken yola çıkan polar atak yüzünden İskandinavya'da 140km/s hızında esen rüzgarlar oluşmuş. Rekor olarak kayıtlara  geçmiş. Modellerde var mıydı? Yoktu (Windy'nin yalancısıyım. En son cuma günü bakmıştım, o rüzgarları görmemiştim). 

Umarım o modeller yanılır.
  Beğenenler:
  • Primavera

Geceden sabaha ne değiştide hemen sistemi çöp ettiniz yahu
Bi durun snowserkan gerekli yazıyı yazar zaten.
Hemen olumsuz etki yaratıyosunuz
  Beğenenler:
  • Primavera

(Son Düzenleme: 01-02-2019, 09:57 AM, Düzenleyen: ersel candan.)

Windiye kensilikle güvenmeyin, yağış  rüzgar rakamları tutarız ve değişim oranı çok yüksek rüzgar için windguruyu tavsiye ederim.

@snowfall düşüncenize katılmıyorum burada yapılan tahminler 15 hatta Serkan beyin nerdeyse 1 aylık tahminleri var bu tahminlerde kesinlik yoktur, zaten olsaydı mgm 2 gün önce Bünyamin 1 gün önce çıkıp kar geliyor demezdi. Ne iskandinavya ne norveçteyiz coğrafyamız sınırda (istanbul) bu yüzden son saatlerde bile değişim açık. Bu sistemi (3-5) kaçırdık Yunanistan hartasına bakarsanız neyi kaçırdığımızı anlarsınız. 8 gümbü gümbür gelecek bekleyin Wink
  Beğenenler:
  • Snowsedat

Yani arkadaslar ozetle yazdiklarinizdan anladigim kadariyla Persembe gece gec saatlerde soguk girisi oluyor cuma gunu ogleden sonra kar siddetini arttiriyor ve cumartesi sabahina ortuyle uyaniyoruz cumartesi araliklarla kar yagisindan sonra pazartesi gecesi gec saatlere kadar kar yagisi olmuyor sonrasinda sali ve carsamba gumburtulu kuvvetli kar yagislari aliyoruz

Peki dek gecislerine cumartesimi alicaz yoksa pazaar gununedemi gorucez

Cumartesi istanbul için tekrar kky ihtimali var. orta akdenizden sokulan yağışın ilk saatlerinde trakya ve marmaranın batısı hariç yağış yağmur olacak. Yağış 24 saatte bile değişebilir tabiki.

Sonucta onlarda insan kendilerine gore bi isleri bi ugraslari vardir elbette musait olunca yorumlari olucaktir

Bana kalirsa ozeti bu sekilde

Cuma kar yagisli aea ara kuvvetli
Cumartesi kar yagisli
Pazar gunu gece saatlerinde kar yagisli
Pazartesi araliklarla kuvvetli kar yagisli
Sali kar yagisli

Konuyu Okuyanlar:
Galatasaray1905, pcz2013, 23 Ziyaretçi