Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(Son Düzenleme: 12-30-2018, 01:40 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(12-30-2018, 01:16 PM)gececi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey merhaba.Dogu Karadeniz de gündüz sıcaklıkları nin yüksek olması onumuzdeki son 1 haftada da normalmi . Türkiye geneli donarken o bölgemizde sıcaklıklar yüksek görünüyor ..

Geçmiş dönemden mi yoksa önümüzde ki süreçten mi  bahsediyorsunuz?

(12-30-2018, 01:27 PM)Snow1921 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @snowserkan hocam 2 sorum var yağışların kesildiği anlar da dek şartları ne alemde. Bir önceki sayfada paylaştığın 3.bir tepki ab örneğini bu sistemde de girebilirmiyiz gorursek nolur

DEK ile desteklenmiş, geliştirilmiş siklonik yağışlar alacağız (sea enhanced).
O kadar çok görsel paylaşıyorum ki hangisinden bahseetiğinizi çözemiyorum. Smile

Eğer şundan bahsediyorsanız;  bu siklon istikameti boyunca batısında kalan bölgeleri yağışı ile döver. thumbsup resim
  Beğenenler:
  • Burak1980, mehmet karsever, Ömer18, Snow1921, Snowsedat, Xooner

(12-30-2018, 01:32 PM)Snow1921 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam wortex bölünürse nolur Smile Smile

Kışa damga vurur. güneye kaçan soğuklar olur devamlı.
Ama nerede bölünüyor? hareketi nasıl? bunlarda önemli.
  Beğenenler:
  • Burak1980, mehmet karsever, Ömer18, Snow1921

Tecrübesizligimden yorum yapmaya fikir sunmaya korktuğum seyleri size soruyorum hocam Smile sorduklarim olmasini bekledigim seyler affiniza siginarak
  Beğenenler:
  • snowserkan

Bu sistem hiç 2 günlük gibi durmuyor.
bir haftası var helalinden Smile

serkan bey istanbulda -16 -15 ler gösteriyordu.şu an -12 lere mi düştü paylaştığınız çıktılarda bunları görüyorumda.istanbul güney kıyılar 40 cm kar alır mı

merhaba serkan abi iyi pazarlar kolay gelsin :=)

bişey soracağım anakaralı kar delileri aramızda konuşurken arkadaşlar siklon biraz daha doğularsa süper olur bizim için dediler

zaten mgm sıcaklıkları yüksek vermiş korkum kky yada yagmur olması ankarada

siklonun doğulaması demek ankaraya daha yakın olması demek değil mi bu durumda daha fazla sıcaklık sorunu olmaz mı ankara için ?

(12-30-2018, 01:45 PM)turker34 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: serkan bey istanbulda -16 -15 ler gösteriyordu.şu an -12 lere mi düştü paylaştığınız çıktılarda bunları görüyorumda.istanbul güney kıyılar 40 cm kar alır mı

-15'lerin gelmeyeceğini ama -10 üzerinde bir değerde beklemediğimi söyledim.

Çıktılara göre alır. 

Yağış durumu son 2 gün netlik kazanıyor. 
Önümüzdeki süreci iyi görüyorum. thumbsup
  Beğenenler:
  • Burak1980, mehmet karsever, Ömer18

Serkan bey sıcaklıklar ne şekilde olur gündüz gece olmak üzere.

(12-30-2018, 01:44 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu sistem hiç 2 günlük gibi durmuyor.
bir haftası var helalinden Smile

Serkan Hocam, hergün tarihlerde bir ileri iki geri geldik. Sizce başlangıç tarihi ne olacak gibi?
Ve sonraki süreç.
Benim görüşüm 4 Ocak öğlen gibi yağışın kar olarak görüleceği.
  Beğenenler:
  • snowserkan

(12-30-2018, 01:46 PM)duman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: merhaba serkan abi iyi pazarlar kolay gelsin :=)

bişey soracağım anakaralı kar delileri aramızda konuşurken arkadaşlar siklon biraz daha doğularsa süper olur bizim için dediler

zaten mgm sıcaklıkları  yüksek vermiş korkum kky yada yagmur olması ankarada

siklonun doğulaması demek ankaraya daha yakın olması demek değil mi bu durumda daha fazla sıcaklık sorunu olmaz mı ankara için ?

Sana da iyi pazarlar kardeşim.

Siklonun gözü tabir ettiğimiz merkezinde kalmadığın sürece sıkıntı yok.
Siklon sizin doğunuza geçerse hem soğuk hemde yağışın şiddeti artar.

Ankara ve iç kesimler her türlü kar alacak.
senin konumun daha şanslı duruyor şu anda.
  Beğenenler:
  • duman, mehmet karsever

Konuyu Okuyanlar:
Galatasaray1905, 44 Ziyaretçi