Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Ecmwf modeli en sicak senaryo. Baska bir sey de demiyorum.

resim
  Beğenenler:
  • burakrpc, Ömer18, sahinok, snowserkan

Emin Bey SErkan Bey bu 4 ocak sisteminde istanbul üzerine -15 -16 lar gelecek mi önemli olan bu ve iyi yağış olacak mı yani şehir merkezinde kıyılarda 40-45 cm kar bırakacakmı.normal sıradan bir sistem hiç birşey ifade etmiyor.arabaların üstü kar tutmuş çatılar kar tutmuş hiç bir işe yaramaz.en az 5-6 gün yerde kar yerde kalacak istanbul geceleri en az -8 -7 leri görecek gündüz sıcaklık -2 -3 lerin üzerini göremeyecek.

Blizzard biraz sakin ol . Modeller iyi çıkmadı diye bu sitedeki insanlara yok kaç kere söyledik biz yok bilmem ne diyemezsin modellere aldanmayın diye. Ama kızmıyorum açıkçası bu söylemlerine sen de kar sevdalisin belli ki bizim gibi sabahın 6 sında uyamio gfs guncellemelerine bakmışsın. Kötü çıkınca biraz gurur yapmissin. Ama öğlen düzelir inşallah. Bekleyelim

(12-30-2018, 10:48 AM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar bir modelle sistem gitmez bir modelle de sistem gelmez burada dikkat etmemiz gereken konu süre kısaldıkça modellerin bozmaması yavaş yavaş kritik saatlere giriyoruz özellikle akşam ve yarın sabah düzeltmesi lazım eğer bu akşam ve yarın sabahki modellerde de görüntü bu şekilde olursa o zaman üzülmekte haklisiniz biraz daha sabir, Hafta sonu modellerinin farklı olduğu konusu tamamen palavra hafta sonu modeli şu an üstümüze -20 verseydi bu hafta sonu modeli o yüzden inanmayalim mi  diyecektik hayır o meseleleri yakacaktık o yüzden lütfen bilimsellik ve akıl yolundan sapmayın
Haftasonu modellerinin farklı olması palavra derken acaba benim yazdığıma mı dokundurdunuz Ersel Bey?

Benim cekincem ise atmosferin kendi icinde ki ayarida bozuk.Buna bir bilimsel veri sunamicam ancak 10 senedir gokyuzunde her hadiseyi goren yasayan karsilastiran ve tecrube eden biri olarak soyluyorm.GFS ECMF ve digerlerinin bu degisikligi hesaba katabildiklerini dusunmuyorum.Umarim katiyorlardir ama zaten kaotik olan hadiseler daha kaotik bir hal aldi kanimca.Son 4 aydir akdenizde olanlar, evet her zaman olurdu ama son zamanlarda siddeti duzeni ve frekansi farkli degismis gorunuyor .
  Beğenenler:
  • snowserkan

Yahu en çok içerlediğim şey ne biliyor musunuz.
şahsım olarak konuşuyorum kimse üzerine almasın.

Beni modellerle ilişkilendirmeleri.

Modellerin 3-5 gün sonrasına verdiği görüntüyü herkes yorumlar.
Beni 2015 yılından beri snowserkan olarak tanıyorsunuz.

Modellerin menziline girmemiş sistemlerin tahminini yapıyorum.
bakın 1 haftadır neyi konuşuyoruz biz. biraz akılcı olun lütfen.

ben söylemiştim demek ne demek?

bu senin bu sitede bu nick ile ilk yorumun zaten .
neyi ne zaman nerde söyledin. banlayınca da arkamızdan sağda solda konuşuyorsunuz.

bu tip art niyetli yorum yapanları herkes anında anlıyor.
yoksa olumsuzu yorumlamak yasak değil ki burada.

o yüzden buradaki insanları bu kadar basite almayın.
feyz alın, bilgi alın, saygı sevgi alın.

o çok övdüğünüz met mühendisleri, hava durumu sunucularıda aramızda merak etmeyin.
onlar almayı severken size ne oluyor.

uyarıyorum art niyetli yorum yapanları hemen banlayacağız.

Mevcut görüntüleri stratosfer hareketleri ile lişkilendirip ne olacağına dair bir şeyler yazacaktım.
O şevkim de kırıldı buna da mani oluyorsunuz.

her şeyi gönüllü yapıyoruz. para beklemiyoruz, şan şöhret beklemiyoruz, hiç bir şey beklemiyoruz.

neyse artık akşam bir toplama yapacağım konu dağıldı iyice zaten.

serkan bey moralinizi bozmayın biz önümüzdeki günlere bakarak  daha dinamik ve coşkulu olmamız lazım Tongue thumbsup
  Beğenenler:
  • Salvo, Xooner

Serkan bey kendini bilmezler her zaman olacak. Her seferinde şevkinizi kırmasın bu. Sizi takip eden az buz insan yok. Bu kendini bilmez insanların moralinizi bozmasına izin vermeyin.
  Beğenenler:
  • Salvo, snowserkan

ayrıyetten aydınlatıcı bilgilere her zaman ihtiyacımız var hevesleri ümitleri kırmayalım yolumuza bakalım gelecek hafta ümitlerle dolu  thumbsup Smile
  Beğenenler:
  • snowserkan

Konuyu Okuyanlar:
snow41, zerensefa, 39 Ziyaretçi