| |
Haftasonuna geldik yani gfsnin saçma sapan haftasonu çıktılarını göreceğiz, pazartesi gününe kadar beklememiz gerektiğini düşünüyorum
(12-28-2018, 11:11 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(12-28-2018, 09:57 AM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sabah ecmwf çıktıları gfs ile büyük çelişki yaşıyor iki model arasındaki bu farkın esas nedeni nedir Serkan bey? Yılbası için istanbulda kar sayfası kapandı gibi ne dersiniz? bu açıklamanız sistemin gelmeme ihtimalinin daha çok olduğu anlamına mı gelir?
(12-28-2018, 11:19 AM)sistem_kuşa_döndü Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan Hocam, hayır tabiki de. Hazır yakalamışken sorayım, İtalyanlar Ocak 10’ dan sonra döngünün değişeceğini dillendiriyorlar, o döngü de biz sıcak tarafta kalıyoruz... Ne dersiniz ? Önce önündeki yemeğimi ye dersin (3-4 Ocak sistemi ) Ona bugün bakacağız ve genele tabi. Sıcak tarafa geçebiliriz İzlanda aktifleşecek gibi duruyor.
(12-28-2018, 11:24 AM)karlıkış Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(12-28-2018, 11:11 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(12-28-2018, 09:57 AM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sabah ecmwf çıktıları gfs ile büyük çelişki yaşıyor iki model arasındaki bu farkın esas nedeni nedir Serkan bey? Yılbası için istanbulda kar sayfası kapandı gibi ne dersiniz? Gelmeme ihtimali yok. Ecmwf nin gfs ile arasındaki farkı dillendirdim sadece
Sabahki çıktılara göre 5 Ocak 2019 sistemi kar birikiminde İstanbul için:
ECMWF 21-30 cm GFS 2-7 cm arası diyor Aynı ECMWF 5 Ocak sisteminde Kafkas'lara 2.5 metre kar yağdırmış. GFS ise o bölge için karı anca havada görürsünüz demiş. GFS Ocak'ta beklenen kutup salınımını soğuk olarak pek kaale almamış gibi. Marmara'da kar değerleri sınırda demiş. windy.com'dan baktım şimdi.
(12-28-2018, 11:19 AM)sistem_kuşa_döndü Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan Hocam, hayır tabiki de. Hazır yakalamışken sorayım, İtalyanlar Ocak 10’ dan sonra döngünün değişeceğini dillendiriyorlar, o döngü de biz sıcak tarafta kalıyoruz... Ne dersiniz ? Önce önündeki yemeğimi ye dersin (3-4 Ocak sistemi ) Valla ballı İtalyanların tahminleri sekmeden tutuyor. Bizim buralara gelmesi beklenen sistemler ya batılıyor ya doğuluyor 2-3 sistemde bir ancak bize denk geliyor. Bari şu 3-5 sisteminde İstanbul olarak sahiller dahil en az 10-20 cm kar görsek te ondan sonra 10-15 gün ılık havaya razıyım. Arkasından inş. çok daha güçlü bir sistem yakalarız inşaallah
Çok alakasız bir ecmwf güncellemesi daha.
Benim tahminimce gfs modeli tarzında bir sistem gelecek ve girit civarında güzel bir ab bekliyorum. Soğuğun gireceği bölümü balkanlar olacağını düşünüyorum. Sistem marmara sistemine dönecek. 1-2 ocağa kadar modellerin hiçbirine itibar etmiyorum. Bu tarihlerde polar akım güneye doğru inecek. Şu an ki sapma değerleri çok yüksek. En geç 2 ocakta genel görünüm belli olur. O zaman modellerde mutabık olur.
Giritte ab olurda efsaneyi yasariz , bu hepimizin gonlunden gecen senaryo olmamasi icin bir neden yok. Benim cekincem modellerin cok farkli cikti sunmasi bu tip durumlarda gelende uzuliyoruz, pazar gece guncellemesi bu ise noktayi koyar.
(12-28-2018, 11:27 AM)muıratg Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sabahki çıktılara göre 5 Ocak 2019 sistemi kar birikiminde İstanbul için: Windy de sapıtmış herhalde yada güncel değil
HAYIRLI CUMALAR. ŞAHSEN BEN 3 OCAK SİSTEMİNİN DAHA ÇOK BURSA KÜTAHYA BALIKESİR DOLAYLARI İÇİN ETKİLİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM. İSTANBULDA İSE DOYURUCU KAR ANCAK DEK İLE MÜMKÜN OLACAKTIR.
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| efe90, snowserkan, 75 Ziyaretçi |