Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(01-17-2019, 04:47 PM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-17-2019, 02:29 PM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-17-2019, 02:08 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yahu ne Avrupası Emin dostum,
Sistem bizim evelallah Smile thumbsup

Serkan, bu sistemi kaçırırsak benim bünyem artık kaldırmaz, seninde desteklediğin gibi sistem bizde evelALLAH... Smile thumbsup

Emin bey eger bu ay sonundaki sistemde kararlilikla gelmezse diger sistemler gibi bozulursa artik bende bu kıştan  umudumu kesicem gerci istanbulun en karli kislari ocak subat ve martta oluyor onumuzde 2 aylik bir surec var ama sistemler gelipte bizde bozulmasi moral bozuklugu oluyor tabiki sonucta takdir Allahin ama siz tahmincilerin emin bey serkan bey ve daha emegi gecen paylasim yapan arkadaslarin hepsine tesekkurler istedigimiz olcude kar alamasakta isaret edilen tarih ve zamanlardada sistemler birebir geldi ve geliyorda insaallah ay sonu sistemi yuzumuzu guldurur

snow41 değerli görüşlerin için teşekkürler, benimde temennim bu yönde... thumbsup
  Beğenenler:
  • Hunter, karlıgece, mehmet karsever, snow41

UKMO ileriki dönem için ışık yaktı Azorun yükseliş bayaa iyi
resim
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin, mehmet karsever

(Son Düzenleme: 01-17-2019, 06:06 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(01-17-2019, 05:25 PM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: UKMO ileriki dönem için ışık yaktı Azorun yükseliş bayaa iyi
resim

Bu görüntü Atlantik ridge (sırtı) dediğimiz bir desen.
Bu desende Yükseğin konumu gereği soğuklar Batı Avrupa'ya kaçabilmektedir.

resim

Atlantik, Avrupa (ing-İskand), Birde Batı rusya taraflarında oluşan engelleme mevcut.

Bize en uygun konumlama İskandinavya Avrupa arası blokajı dır.
Bu engellemenin daha kuvvetli olabildiği kutup yükseği ile birleştiği sinoptik vardır.

Aşağıda Avrupa'nın ve bizim havamıza yön veren bazı desenler mevcut.

resim

Stratosfer hareketleri ile bu desenleri az çok tahmin edebiliyoruz.

Üst atmosferdeki hareketler bir kaç gün içinde daha oturaklı bir hal alacaktır.
Tahminimizi detaylandırabilmek için bazı parametrelerin sıkılaşması gerekiyor.

Bu gün yarın bazı verilerin daha sağlam bir hal alacağını düşünüyorum.

ayın 22 cılız sistem dışında 26 kadar sistem yok uzun bir süre kar görmek demek bu! umutlar 26 sonra kaldı. ben 30 31 ocak sistemin her kese istediği verecek olduğuna inanıyorum! içime doğdu benim. istanbul beklenen karı alacak bence. Eğer yanlışım varsa Serkan hocam düzeltir artık. son yazılanlardan yaptığım çıkarım bu.

Gfs akşam güncellemesi 
Tepemizde gezinen soğuklar az kaldııı
resim
  Beğenenler:
  • Burak1980, Hasan_iSTANBUL, mehmet karsever

(Son Düzenleme: 01-17-2019, 08:17 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Yavaş yavaş devasa polar worteks yönünü bize doğru evrilmeye başladı, bu akşamki ECMWF'de haliyle önem kazandı dostlar...Aşağıdaki modeller gerçekleşirse varya değmen benim yaslı, gamlı gönlüme... Smile thumbsup   blob:https%3A//web.whatsapp.com/e2fc05a1-e01e-4ec8-918d-4b0b15166ec7      http://modeles.meteociel.fr/modeles/gfs/...252.png?12 http://modeles.meteociel.fr/modeles/gfs/...252.png?12
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, karlıgece, mehmet karsever, Primavera

kuvvetli rüzgar 

Accuweather da diyoki O SENE BU SENE
resim
  Beğenenler:
  • Hasan_iSTANBUL

Bakarmısınız GEM, ne göstermiş.. ates ates ates
resim

(01-17-2019, 08:37 PM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bakarmısınız GEM, ne göstermiş.. ates ates ates
resim

Aman Allahım bu nedir...Smile
Kar Mutluluktur 
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin

şimdi kar geliyor ve 2019 efsane olacak öylemi? hadi hayırlısı! ALLAH CC izniyle diyelim. umudum tekrar yeşerdi arkadaşlar çok teşekkürler ederim size! bekleyelim artık kar mutluluktur.
  Beğenenler:
  • Hasan_iSTANBUL

Konuyu Okuyanlar:
3uZgibi, Əspəranza34, hacimuratt, mehmet karsever, Poyrazkarayel, 53 Ziyaretçi