Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Mart kapıdan baktırır kazma kürek ? yaktırır mı acaba bu sene
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Hasan_iSTANBUL, Kartutgun

(Son Düzenleme: 02-26-2026, 10:15 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Mart ayı niye soğuk geçecek dedik MJO 6-7 faz tamam şimdide bölünme gerçekleşiyor bize kaldı beklemek tek engel Atlantikte 2 aydır bitmeyen a.b ler Avrupa bu yüzden kar yüzü göremedi 
Şuan net değil ama sınırlı modellerde beliren Nisan da soğuk sistem var.
resim

Selamün Aleykum.. Hayırlı sabahlar.. CUMAMIZ MÜBAREK OLSUN.. Arkadaşlar Mart sert geliyor..Martın ilk haftasından sonra bu ayla beraber kutup girdabında bozulmalar yeniden görülmesi sebebiyle yine şiddetli soğuklara tanıklık edebilirsiniz..Martın 5-6 sına beklediğimiz sistem sadece birkaç gün gecikmeli yani ayın 11 inden itibaren yaklaşıyor..Takip ediyoruz..

resim

resim

resim

resim

resim

resim

Mart ve Nisan ayında deniz seviyelerinde kar yağması için çok çok Ekstrem soğuklar gerekiyor. Aralıkta 850 hpa -8 ler yeterken şuan -15 in aşağısında kar beklememek lazım.
SUDAN ADAM
  Beğenenler:
  • adakar, Eray, Özgür, Serham79, Snowsedat

Mart ilk haftasından itibaren ECMWF ve GEM ' den beklenen sistemin modelleri.. Takibe devam..

resim

resim

resim

Arkadaşlar diyagramlar Mart ilk haftasından itibaren kuvvetli soğuklar İNDİRİYOR,umut verici gelişmeler oluyor.. Hadi hayırlısı diyelim..

resim

resim

Ötelenme yaşanan sistemler sonunda eriyip gidiyor ama....

Emin ustam güzel bir soğuk tarafa geçiş yaptık nihayet, bu süreçte yaşayabileceğimiz en ufak sistem yağışları direk kar olarak düşürür...

Benim bu gece bir umudum var, soğuk etkisinde DEK oluşumuna dair....

(Son Düzenleme: 02-27-2026, 02:53 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Köyümde kar yağışı devam ediyor  thumbsup
An itibariyle 50 cm ye yakın
resim

Canlı izlemek isteyene
https://www.agli.bel.tr/canli.php
  Beğenenler:
  • Captmehmet, Hasan_iSTANBUL, Kartutgun, REALSHADOW

Ben kendi adima bir seneyi daha kapattim. Malesef 1 ocaktaki yarim gunluk sistemden baska bir sey alamadik. Zeren bey in de dedigi gibi Mart icin ekstrem soguklar gerekiyor ve bu sistemlerde bu u goremiyoruz su an icin. Azor ve Emin bey e tesekkur ederim kendi adima butun sezon cok ugrastilar.
  Beğenenler:
  • Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, REALSHADOW

2026 yaz İlk tahmin 
Ülkemizin batısı mevsim normalleri ve 0,5 derece üstü diğer bölgeler mevsim normallerinin altında geçeceği tahmin ediliyor 
resim
  Beğenenler:
  • Eray, kral

Konuyu Okuyanlar:
Kerimoglu, Mustafa Torun 0834, 80 Ziyaretçi