Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Bugün kek yaptım tarif güzeldi internetten ama pek hoşuma gitmedi yarın fakültede hocalara kitlicem artık hatır için çiğ tavuk yenir diyorlar bakalım bizim keki yiyecekler mi kekolar. SJSJDGDGDG
  Beğenenler:
  • AZOR

(Son Düzenleme: 12-01-2025, 09:00 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

CFS 17 Aralık için Kuvvetli Sibirya veriyor.Harika bir snoptik görüyorsunuz.Azor yüksek basıncı mükemmel yönde yükseliyor..Fakat şimdilik diğer veriler tam desteklemesede yinede diyorum ki, heran herşey olabilir..Çünkü O SENE, BU SENE dedik bi kere..Şu model gerçekleşse Uludağ İstanbul da demektir.. Smile  thumbsup 
resim

Emin üstad kolay gelsin. Azor sarı renkte olan mı
  Beğenenler:
  • AZOR, KardanadamEmin

Yukarı çıkan ok benim Big Grin resim

(12-01-2025, 09:11 PM)Poyrazkarayel Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Emin üstad kolay gelsin. Azor sarı renkte olan mı

Aynen KARdeşim.. thumbsup
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Poyrazkarayel, Snowsedat

(12-01-2025, 09:15 PM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yukarı çıkan ok benim Big Grin resim

Bana bunlarla gel Erdo..Herzaman böyle Yüksel bize yeter.. Smile thumbsup

(Son Düzenleme: 12-02-2025, 09:44 AM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Selamün Aleykum.. Hayırlı sabahlar... Arkadaşlar SSW' içine yeni girmiş olduğumuz Aralık ayının 10 u ile 27 si arasında kıyılarda dahi KAR örtüsü yapabilecek güçlü bir, hatta 2 adet SOĞUK HAVA DALGASI nın dolaşıma girdiğini ve bize uğrama olasılığının yüksek olduğu bir öngörüde bulunuyor..10 hpa modellerine bakarsanız bu olasılığı sizlerde farkedersiniz..Şahsım adına şunun altını çizerek söylüyorum Aralık ayını hangi çevreler kapatıp, Ocak 20 sinden sonra İstanbul 'a KAR olabilir diyorsa bende diyorumki bu ay ALLAH'IN İZNİYLE boş geçmeyecek..Önümüzdeki günlerde model çalıştırmalarında ani değişimler gözlemlediğinizde ne demek istediğim görülecektir... thumbsup Heyecanlı takipler başlıyor..
resim

resim

(Son Düzenleme: 12-02-2025, 07:38 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

YENİ ve BEREKETLİ YAĞIŞLAR YOLDA..5-6 Aralık'ta önce Ege ve Akdeniz'de sonrasında 7 Aralık'ta tüm ülkemiz bol yağışlar görecek.. Marmara'da WORTEKS ihtimali bile söz konusu olabilir.. thumbsup Barajlarımıza ilaç gibi gelecek..
resim

(Son Düzenleme: 12-03-2025, 11:28 AM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Selamün Aleykum.. Hayırlı sabahlarınız olsun.. Arkadaşlar bugünden ayın 5 ine kadar şimdilik yüksek basınç altında kalmaya devam edeceğiz.Buda sis, pus ve güneşli, gündüzleri ılık, sıcak karışımı, gecelerinde soğuk geçmesi anlamına geliyor..Ancak ayın 5 i ile 8 i arasında ülkemiz Trakya ve Marmara üzerinden yeni bir ılıman ve bol yağışlı, aynı zamanda Marmara nın yüksek kayak merkezlerine ( Uludağ ve Kartepe) etkili ve örtülü KAR yağışları olacak..Son analizlere göre AO şimdilik negatife inmiş olsada, ayortasında nötr seviyelerine konumlanacak.NAO endeksi  şimdilik Batı RUSYA ya eğimlibbir profil göstersede buda Atlantikte alçak basınç oluşumları demekki hal böyle olunca Akdeniz'den şimdilik bize bol yağış ve ılıman bir basınç oluşumunu gösteriyor..Ancak stratosferdeki ısınma ayortasından sonra yeniden güçleneceğinide görüyoruz..Buda yeniden soğuk kaçaklarına sebebiyet verecektir.Üstatmosferde Stratosferik ısınma ve zonal rüzgarların hafiflemesi kutup girdabında yeniden güçlenme şimdilik Batı ASYA ve KUZEY AMERİKA ya soğuk akışları yönlenmiş olsada bu durum ayortasından itibaren lehimize dengelere dönüşeceğini görmemizde bir sakınca yok..Uzun lafın kısası ayortasından itibaren buralarda çok başka şeyler konuşuyor olacağız.. thumbsup
resim

resim

resim

resim

resim

resim

Kış ayına girdik lakin site yaz modunda çok gibi sessiz.
Serkan bey de çoktan beri yok.
Havalarında keyfi yok

Konuyu Okuyanlar:
46 Ziyaretçi