Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Serkan hocam kolay gelsin. Kusura bakmayın belki gereksiz bir soru olacak ama ben gece takip edemedim akşam saatlerinden Karadeniz’e giden o büyük kütlemi geri gönüp yağış yaptı. Yoksa yeni bir oluşan kütlemi böyle güzel yağış bıraktı. Ben gece 12 ye kadar radara baktım boş gibiydi. Sabah baktığımda gece kıyamet kopmuş. Bunun sebebini merak ettim.şimdiden sağolun var olun
  Beğenenler:
  • snowserkan

(Son Düzenleme: 10-25-2025, 04:34 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(10-25-2025, 03:34 PM)Poyrazkarayel Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan hocam kolay gelsin. Kusura bakmayın belki gereksiz bir soru olacak ama ben gece takip edemedim akşam saatlerinden Karadeniz’e giden o büyük kütlemi geri gönüp yağış yaptı. Yoksa yeni bir oluşan kütlemi böyle güzel yağış bıraktı. Ben gece 12 ye kadar radara baktım boş gibiydi. Sabah baktığımda gece kıyamet kopmuş. Bunun sebebini merak ettim.şimdiden sağolun var olun

Merhaba,

Hayır o kütleler geri dönmediler Smile 

Kuzey'den güney enlemlere sarkan soğuk cephe İstanbul üzerine geldiğinde bulutlanma ve konveksiyonda artış meydana geldi.

Karadeniz'e çıkan o kütleler yine İstanbul üzerine çıkan cephenin kuzeyde kalan koluydu aslında.

resim

resim

@snowserkan bey pazartesi günü beklenen yağışta yine bu yağış gibi kuvvetli olacakmı bu aldığımız yağışla kıyaslarsak
  Beğenenler:
  • mehmet karsever, snowserkan

10 kasımdan itibaren Akdeniz ve Ege çalışmaya başlayacak 
resim

(Son Düzenleme: 10-26-2025, 01:42 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Yağış animasyonu 
Pazartesi 
resim
Yağış toplamı tahmini
resim

DİKKAT 

Pazartesi günü için dolu riski var kırmızı bölgelerde
resim

(Son Düzenleme: 10-27-2025, 12:45 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

Herkese Merhaba,

Yurdumuz bugün öğlen saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giriyor.

Yağışlar Marmara bölgesinin tamamında, Ege bölgesinde kıyı kesimlerde ve Muğla- Antalya civarında  Batı ve orta Karadeniz'de Ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yer yer etkili olacak.

Ege bölgesinin kıyısı, Marmara bölgesi tamamı ve Batı Karadeniz'de metrekareye 20-25 kg üzerinde yağış birikimi bekleniyor.

(Bursa, İzmir ve Kocaeli çevrelerinde bu oran biraz daha fazla olabilir.)

Yağışlı hava İstanbul'da saat 16:00 17:00 gibi etkili olmaya başlayacak.

resim

resim

resim

(Son Düzenleme: 10-27-2025, 02:10 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(10-26-2025, 07:59 AM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @snowserkan  bey pazartesi günü beklenen yağışta yine bu yağış gibi kuvvetli olacakmı bu aldığımız yağışla kıyaslarsak

İstanbul'un bir çok noktasında daha eşit bir yağış olacak.  İki parti şeklinde yağış var Bugün ve yarın olmak üzere.

Ortalama  m² 'ye 20-25 kg ve üzeri bir yağış olacaktır.

Marmara bölgesinin tamamının bir önceki yağış birikimi ile kıyaslarsak  bölge tamamı için konuşursak bir önceki yağışın bıraktığı toplam yağıştan daha fazla.

(Son Düzenleme: 10-27-2025, 07:12 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

İstanbul şimşek hattının içine giriyor..

https://www.lightningmaps.org/?lang=en#m...;dl=2;dc=0;

(Son Düzenleme: 10-27-2025, 07:23 PM, Düzenleyen: realshadow.)

Tüm düşüncelerimizi Emel Sayın dile getirsin

https://www.youtube.com/watch?v=GkS1sHz9...wgc2F5xLFu

Konuyu Okuyanlar:
Alp 1903, coskunnkartal, rdlshn, Snowselo, 39 Ziyaretçi