|
Herkese Merhaba,
2025 Kasım ayı beklentim. Geçmiş yıllarda QBO ve Enso benzerlikleri dikkate alınarak kompoze edilmiştir. Beklentiler Sıcaklık: Marmara, Ege Ve Batı Karadeniz'de ortalamalarda. Trakya'da Ortalamaların -1 C° altında gerçekleşmesini bekliyorum. Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Doğu Anadolu bölgelerinde Sıcaklıklar ortalamaların +2C° üzerinde gerçekleşebilir. İç Anadolu bölgesi, Akdeniz bölgesinin doğusu ve Doğu Karadeniz'de sıcaklıklar ortalamaların +1C° üzerinde gerçekleşeceği görülüyor. ![]() ![]() YAĞIŞ: Yağışlar Trakya Dahil olmak üzere, Çanakkale, Ege kıyıları boyunca ve Akdeniz'in en batı ucunda ortalamaların çok çok üzerinde gerçekleşmesini bekliyorum, Sel ve su baskınları bu görüntüde kaçınılmaz. Yine İstanbul'da, Bursa'da, Kocaeli, Balıkesir, Bilecik, Denizli, Kütahya, Manisa, Muğla. Antalya ve Mersinde ortalamaların oldukça üzerinde gerçekleşecek. Doğuda ise Ordu'dan Artvin'e kadar olan kıyı illerinde Ortalamaların üzerinde yağışlar görülürken, Ağrı, Van, Şırnak, Hakkari, Bitlis, Mardin, Batman, Muş çevrelerinde ortalamaların altında yağışlar öngörülüyor. Ülkenin geri kalan alanlarında ortalamalar civarı yağışlar öngörülüyor. ![]() RÜZGARLAR: Ülkemizin Güney batısında özellikle; Muğla, Aydın, İzmir, Antalya civarında Medicane dediğimiz tropikal siklonları görme ihtimalimiz çok kuvvetli. Bu bölgelerde ciddi olaylar bekliyorum. Şimdiden DİKKAT. ![]() NAO ![]() Uzun vadeli (Kasım ayı için)NAO beklentisi ise: Negatif fazda olacağıdır. Ancak Negatif NAO'nun da iki aşaması vardır. Doğu tabanlı ve Batı tabanlı. (East Based v. West Based Negative NAO) Aşağıda 500 Hpa anomalisine baktığımızda Negatif NAO'nun Batı tabanlı olduğunu görüyoruz. Yüksek basınç sisteminin etkin kısmının Grönland'ın batısında olduğu durumdur Batı tabanlı negatif NAO. Negatif NAO'da oluşan patern kabaca şöyledir: ![]() Ancak YB Alanının etkin kısmı Grönland'ın batısında olacağı için Batı tabanlı negatif NAO 'da yağışlar ülkemizin batısında artış gösterirler. Son olarak 500 hpa Basınç Anomalisine baktığımızda ise, Avrupa'nın kuzeyine ve kısmen güneydoğu bölgelerine hakim soğuk hava dalgalarını görüyoruz. Kasım ayının ilerleyen zamanlarında Bermuda ve Kutup yükseğinin, Soğukları biraz daha doğuya hapsedeceğini söyleyebilirim. Bu durumda daha öncede üzerinde durduğum Aralık ayı içerisinde hatırı sayılır Kış sistemleri alacağımızı ve İstanbul'da erken KAR (örtü oluşturan) göreceğimiz tahminimi yineliyorum. ![]() ![]()
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, Alp 1903, AZOR, BABA, Barbegazi, Burak1980, Çilingozlu, Erol Bıldırcın, Əspəranza34, hacimuratt, Poyrazkarayel, scream, snow41, snowmanadnan
@snowserkan hocam, peki önümüzdeki kışın en şanslı dönemi ne zaman ? Baba sistem beklentin var mı ? Varsa bunun en fazla olma ihtimali hangi ayda ?
(10-15-2025, 08:38 PM)Hava Tahmincisi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @snowserkan hocam, peki önümüzdeki kışın en şanslı dönemi ne zaman ? Baba sistem beklentin var mı ? Varsa bunun en fazla olma ihtimali hangi ayda ? Şimdiden bir şey söylemem doğru değil. Ancak genel manada kayıp bir kış görünmüyor. En yakın vadede Aralık ayı içerisinde Örtülü bir sistem hatta Kasım ayı sonlarına doğru İstanbul için Kar ve karla karışık bir sistem beklentim bu sene için var. Özellikle bu Sene Qbo rüzgarlarının doğulu olması Kutup girdabının kuvvetsiz olmasını sağlayacaktır. Ani SSW ısınmaları Doğulu Qbo dönemlerinde görülür. Bu sene Kuzey atlantik suyunda absürt bir soğuma alanı oluştu. Bu soğuma Atlantikte ki YB Alanlarını kuvvetlendirecektir. Bu durumda Ülkemiz Fazlasıyla yağış ve soğuk alanda kalacaktır. Ocak- Şubat ve Mart ayları için şu an için bir şey söylenemez. Ancak görünüm olumlu. Bu sene tahminlerimiz hep bir ay önceden olacak. Nasıl ki Kasım ayını Ekim ayından yorumladık. Aralık ayından da beklentimizi yazdık. Kasım ayında ise Aralık ayını tahmin edip Ocak beklentimizi yazacağız.
Beğenenler:
• adakar, ahmet/cengiz, Alp 1903, AZOR, Barbegazi, Burak1980, Çilingozlu, Ekrem14, Erol Bıldırcın, Əspəranza34, hacimuratt, Hava Tahmincisi, Kartutgun, konuralp, mehmet karsever, Poyrazkarayel, snowmanadnan
Serkan hocam gerçekten emeğinize ve yüreğinize sağlık iyiki varsınız. Tahmin ve değerlendirmeleriniz için
Serkan hocam emeğine sağlık
Muhteşem bir kış bizi bekliyor ben doğa daki olaylardan bazı tüyolar aldim
1. Görsel GFS Modelinin 20 Ekim Akşam saatlerine kadar tahmini yağış birikimini göstermektedir.
2. Görsel ise ECMWF modelinin Veriye dayalı Yapay zeka (AI) modeli olan AIFS tahminini göstermektedir. ikisi arasında bazı alanlarda ciddi farklarla değişimler vardır. Sistem sonunda değerlendirelim hangisi başarılı olacak. Gönlüm AIFS'ten yana.. GFS ![]() AIFS ![]()
Beğenenler:
• adakar, ahmet/cengiz, Alp 1903, AZOR, Barbegazi, Burak1980, Çilingozlu, Ekrem14, Erol Bıldırcın, Əspəranza34, hacimuratt, Kartutgun, konuralp, Poyrazkarayel, realshadow, snow41
Mert Merhaba,
Dün gece güncellemesinde 20 Ekim'e kadar tüm birikim gerçekleşmişti. Yani 21-ve 22 Ekim boş geçiyordu. Bugünkü güncellemelere bakamadım.. Özel mesajını aldım. Eklentiden kaynaklı bir sorun gibi görünüyor. Bir ara ilgileneceğim. ![]()
%3 KAR olasılığı..
Ay sonuna doğru keskin sıcaklık düşüşleri bekleniyor. ![]()
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, ahmet/cengiz, Alp 1903, AZOR, Barbegazi, Burak1980, Ekrem14, konuralp, Poyrazkarayel
Dünya soğuma trendinemi girdi 1981 den beri ölçülen en düşük sıcaklıklar gelmeye başladı Ekim ayı için
![]()
Beğenenler:
• adakar, ahmet/cengiz, Alp 1903, BABA, Burak1980, Ekrem14, hacimuratt, konuralp, realshadow, snow41, Snowselo, snowserkan
|
Konuyu Okuyanlar: |
AZOR, Hava Tahmincisi, KardanadamEmin, Mustafa1010, snow41, SnowSD, Uygar, 88 Ziyaretçi |