Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Sen öyle diyorsan öyledir kral seviyoruz seni nazımız geçiyor emin abi

(03-15-2025, 05:23 PM)Ali_Nalbant Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sen öyle diyorsan öyledir kral seviyoruz seni nazımız geçiyor emin abi

EyvALLAH Ali KARdeş.. thumbsup
  Beğenenler:
  • adakar, Hasan_iSTANBUL, konuralp, Snowsedat, snowserkan

düne kadar mgm çarsambadan itibaren 4 - 5 dereceler veriyordu bugun salıdan itibaren hafta boyunca 10 derecelere çıkarmıs soğuk etkisinimi kaybetti
  Beğenenler:
  • Hasan_iSTANBUL, snowserkan

ecmf ne verirse versin 100m üzeri yerlerde lapa kar ve hafif örtü olacak inşallah sıkıntı yok

Gem hariç diğer modeller bozdu ve tek çıktı kötü diye sistem kötülenmez pazartesiye kadar değişime açık bunu öğrenelim artık.

GFS gece güncelleme de 18 19 Mart arası diyagram da kar yağışı olasılığı/80 90 Lara çıktı

(Son Düzenleme: 03-16-2025, 09:51 AM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Selamünaleyküm..Hayırlı, Huzurlu, Sağlıklı ve Mutlu Sabahlarınız Olsun.. Keyifli Pazarlar.. thumbsup Hans dün akşam fazla kaçırınca modelleri şaşıbeş hazırlamış..Birazda renk körlüğü tutunca bunları modellere yansıtmış,panik yok,rahat olun..O arada sırada böyle pusulayı şaşırabiliyor.. Big Grin Bu gel-gitler MGM nin raporlarına yansıyınca haliyle panik havasına giren olmuş.. Smile Arkadaşlar günlerdir  yazacağımızı yazdık, çizeceklerimizi çizdik,  söyleyeceklerimizi söyledik hem de birçok kez..Söz sırası atmosferde.Yaşanılacaklar herneyse bunu hepbirlikte göreceğiz.Bundan sonrası mevsimlerin sahibi YÜCE ALLAH'IN bileceği birşey..Tahmin bizden takdir ALLAH'TAN. thumbsup ECMWF GÜNCELLEMESİ sabah biraz toplamış..Önemli olan mesai günü olan yarın( pazartesi) modelleriyle eğri yada doğru,nokta azbuçuk atılır..Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun..
resim
resim
resim

(Son Düzenleme: 03-16-2025, 11:32 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Büyük değişim başlıyor yer yer 20 derecelik sıcaklık düşüşü olacak ,İstanbul kar görecek mi bu tam bir bilmece! bunu yarınki günceleme belirleyecek benim tahminim görecek 
Karadeniz suyunun son bir haftada 3 derece artması sistemin buharlaşmayı artırmasını bekliyorum yani verilerin aksine bizi süprizler bekliyor 
Kendimizi kar yağışına odakladığımızdan biraz keyif almıyoruz sanki bu sistemden, bekleyelim görelim ben kendimi akışına bıraktım .

İstanbul gerçekleşen sıcaklık değerleri 
resim

Nisan ayı yeni verilerle komple değişti durum çok iyi değil inşallah gerçekleşmez önümüzdeki hafta verilerine bakalım o zaman iyice netleşir.

(Son Düzenleme: 03-17-2025, 10:16 AM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Selamün Aleykum.. Hayırlı, Huzurlu, Sağlıklı ve Mutlu Sabahlarınız Olsun..Bir önceki gün bahsetmiş olduğum üzere bu önümüzdeki sistem ve Nisan ayı ilede dahil  artık söylenecekler fazlasıyla söylendi, yazılacaklar yazıldı,  çizilecekler çizildi ve başından bugüne değin neler söylediysem, nelerin üstüne basa basa anlattıysam tahminlerimin tamamen arkasındayım..Modeller ve verilerin sık sık değişgenliği beni bozmaz beni bilen bilir. thumbsup  Her şey yolunda.. Smile   thumbsup  Bugün basından NTV meteoroloji mühendisi Dilek Çalışkan'ın bir duyurusunu ve  birkaç yazısını tekrardan sizle paylaşmak istiyorum..Bu arada ECMWF'DE sabahki güncel modeller güzel geldi. thumbsup 
resim
resim
resim

[url=https://ibb.co/35qHsbc6]resim

resim
resim

Konuyu Okuyanlar:
43 Ziyaretçi