Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Cuma namazı hadi bakalım model takibine son

(02-14-2025, 01:00 PM)kuzey1352 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan Bey merhaba,

GFS'nin bu sabahki çıktısı beklentilere yakın mıdır?Yoksa bir tık üzeri midir beklentiniz?GFS bu çıktısında Avrupa yakası güney ilçeleri 30 cm,orta kuzey ilçelere 45 cm veriyor.Anadolu yakası ise güney ilçelere 50 cm orta ve kuzeye 55-60 cm veriyor.Avrupa yakasını bir tık arttırsa hiç fena olmazSmile

Modellerde gördüğünüz basınç dizilimleri şu an için doğruyu yansıtmıyor ancak doğruya giden yolda savaşıyor diyelim.

Ben Nasıl bir dizilim olacağını tahmin edebiliyorum.

Tahminimdeki paterni bu gece veya yarın sizlerle paylaşacağım. Belli de olmaz daha erkende paylaşabilirim. Smile thumbsup

GFS resital sundu
  Beğenenler:
  • Hasan_iSTANBUL, Snowsedat

Sevgili Serkan abi.İzlanda da tam sistemin giriş zamanlarındaki derinleşen ve düşen basıncı gördüğünüze eminim.İşte benim kaygım da kıt bilgimle ,bu İzlanda 'nın o dönemlerde başımıza bela olmasından endişeliğim.Resmen azoru tekmeliyor ,sağolsun bizim azor da kağıttan kule gibi sallanmaya başladı.Yok mu İzlanda basıncını biraz yükseltmenin yolu.İzlanda Basınç diyagramında karışık senaryo olmaması da çok ürkütücü.Neredeyse tamamı düşeceğine mutabık gibi Sad
  Beğenenler:
  • kral, Snowsedat

GFS şu derbiyi kazan korkularımızı bitir şu eco denen nomıssızı devir.
  Beğenenler:
  • Hasan_iSTANBUL, Karseven, Snowsedat, snowserkan

Ukmo da çok iyi değil mi ? hatta gem ?
  Beğenenler:
  • Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, Snowsedat, snowserkan

Modellerin şu an gördüğü sistem 18 Şubat'tan 25 Şubat'a kadar ama bu böyle yarım kalmayacak.

Bu sistemin nasıl evrim geçirdiğini ben size günü geldiğinde göstereceğim.

Snowserkan ailesinin büyüklüğünü herkese göstereceğiz.

Bu arada ECMWF dİYAGRAMI Aşağıda

resim

resim

Gfs öğlen güncellemesi 
İstikrar devam ediyor tabiki değişime açık geçen hafta yaşadığımız sistemin sürprizlerini biliyorsunuz dekleri hasaplayamayan veriler bunlar siz birde bu veriye onlarıda katın hayalleriniz kadar  ates ates ates
Kar toplamı 312 saatte kadarresim

(Son Düzenleme: 02-14-2025, 02:31 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Nasıl keyifler yerine geldimi? Bu işler böyle..Sabahki hava öğle modellerinde görülenlerden sonra demek istediklerim daha net anlaşıldığını düşünüyorum..Birkaç model bozmayla sistem gitmez, çokda fazla değişme olmaz..Tüm verilerin anafikri ortak olduktan sonrasının kıymeti-harbiyesi olmaz..Şimdi heyecana kalındığı yerden devam..  thumbsup https://images.meteociel.fr/im/26/12042/animqmp0.gif

Allah nasip ederse ilk gol haberlerini 18 i akşamı mi görüyoruz?
  Beğenenler:
  • AZOR, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, snow41

Konuyu Okuyanlar:
3uZgibi, afyonlumuzaffer03, AZOR, coskunnkartal, Poyrazkarayel, zerensefa, 126 Ziyaretçi