| |
Arkadaşlar hayırlı geceler . Bu yıl şu ana kadar en ciddi sistemi hemen hemen geride bırakmak üzereyiz yağış kısmi olarak devam etsede etkisiz olacak . Malesef şehir merkezleri olarak ince bir örtüden öteye geçemedik. hem de yaklaşık 1 hafta soğuklar bizle olsa da yağışlar etkisiz oldu ve kar tuttu eridi tekrar yağdı tutar gibi oldu eridi vs böyle geçti. şu an şehir merkezinde yağmur ara ara devam ederken hemen hemen 250 metre üzerinde kar yağışı devam ediyor 400 metre üzerinde de yaklaşık 30 cm üzeri kar var . Malesef bu sğuğu yakalamamıza rağmen resmen rakım sistemi oldu . Sağlık olsun buna şükür . İnce bir örtü görmek bile beni mutlu etti teselli etti . Mutlu oldum ama abartıldığı kadar hani paylaşılan haritalarda belirtilen kar miktarları malesef oldu . Yani gfs nin paylaşımları başlı başına bomba onu biliyoruzda kar haritaları paylaşımları da saatli bomba çıktı .
Artık Serkan abinin dediği 1987 ye hazırlık yapıcaz. İnşallah dediği gibi olur bu gfs çünkü ne yaptığı belli olmuyor. Israrla 17 şubat sonrasına bahsedildiği gibi ciddi soğuk kitle gösteriyor ama şunu da biliyoruz ki gerçekten 87 etkisi olursa gerçek sibirya olursa sanırım o zaman hepimizin hayal ettiği kar olacak . İnşallah şubat 3.haftaya denk gelen ve beklenen 87 sistemini kaptırmayız yunanistan tarafına veya karadenize çünkü genelde marmara olarak az bir farkla kaçırıyoruz ama batı karadeniz her türlü kapıyor Görüşmek üzere.
Merhaba arkadaşlar. Şubat ilk günleri ufaktan bir soğuk sistem emareleri belirmeye başladı şimdilik aman aman bir şey gözükmüyor ancak vade çok uzun olduğu için sürekli değişecektir. Ancak bu süreç sancılı bir süreç olacak 01-22-2025, 02:42 PM 22 sinde yazmışım ardından
Yurdumuz 3 şubat tarihinde muhtemelen soğuk ve yağışlı bir havanın etkisine girecek 01-24-2025, 12:59 AM 24 ündeki mesajım şimdi de özellikle batı karadeniz için 10 şubattan itibaren üst seviye alçağı oluşacak 500 hpa -35 e inecek ki bu gayet güzel daha sağlam kar bekliyorum bilhassa Düzcede olacağım için özel bir tahmin yaptım kendime.
Bu sistemde en büyük sorun 500 hpa nın -25 -28 bandında olmasıydı. Kar için her zaman söylerim 500 hpa düşükse kar kaliteli yüksekse cıvık çamur gibi olur ve rakım çok büyük önem arzeder bu tür dandik sistemlerde. Neyse şimdilik bu kadar iyi geceler.
Sıcaklık Şubat 20 kadar mevsim normallerinin altındayız sistem almamız büyük olası
Gfs ve ecmf sabah güncellemesi bizim için doyurucu çıkmadı
Azor hocam önümüzdeki günlerde yağış durumu nasıl olur. Yağmur anlamında soruyorum. Su kaynaklarımız etkili yağmurlar alırmı
48 yillik omrumde boyle kurak kis gormedim yasadigim yerde kiliste daha 100 mm yagis olmamis
Son çıktılar pek umut verici değil sistem karadenize istanbula girdiği an kuş oluyor. Hatta kuş bile kalmıyor.
(02-08-2025, 03:53 PM)hasanshn Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Son çıktılar pek umut verici değil sistem karadenize istanbula girdiği an kuş oluyor. Hatta kuş bile kalmıyor. 10 gün sonra gelmesi muhtemel olan sistemin,Karadeniz e girdiği anda kuş olduğunu hangi veriye dayanarak söylüyorsunuz. Kar Mutluluktur
![]() Diyagramlarda iyileşme var evet ama artık diyagramların eski tutarlılığı kalmadı her güncellemede aşırı sapmalar oluyor. Bu sebeple yalnızca GFS ve ECMWF'nin ana çıktılarına ve bunların ısrarına bakmak yeterli artık. 10 gün sonraki sistem tamamen Azor İzlanda rekabetine bağlı ve Azor diri kalırsa 2017 falan kalmaz ortada takipteyiz.
(02-08-2025, 03:53 PM)hasanshn Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Son çıktılar pek umut verici değil sistem karadenize istanbula girdiği an kuş oluyor. Hatta kuş bile kalmıyor. Onlar daha çok değişir ama genelde zaten ya Karadenize kaciriyoruz ya da yunanistan tarafına . İnşallah bu sefer biz kapariz aksi takdirde özlem 3 yıla çıkacak. 2 yıldır talihsizlik yaşıyoruz |
| Konuyu Okuyanlar: |
| Çilingozlu, snow41, 82 Ziyaretçi |

çünkü genelde marmara olarak az bir farkla kaçırıyoruz ama batı karadeniz her türlü kapıyor
Görüşmek üzere.