Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(Son Düzenleme: 01-28-2025, 08:16 AM, Düzenleyen: AZOR.)

Gem sabah güncellemesi 
Bu sabah iki veride efsane sayılabilecek soğukları ülkemize soktu %51 bizde artık bu sayısal bazda kaçma ihtimali bana göre kalmadı bunu gün içinde tekrar bakarız
Nur topu gibi 12 günlük sistemmiz oldu maşallah inşallah.deyin ates .

resim

Gfs sabah güncellemesi 
240 saat sonrası
Sistem Marmara ve Batı Karadeniz çok etkili olacak

resim

Arkadaşlar günaydın biliyorsunuz 2 yıldır çok üzüldük hem de defalarca .
Ancak dünkü güncellemeler olumluydu gfs de hafif yunanistan a daha sağlam kış gösteriyordu bu sabahki guncelleme resmen 5-11 ocak tarihlerinde bizi muhteşem soğuk gösterdi sonuçta 8 gün var daha . Değişebilir mi ??? Tabiki ama ilk defa çok umutlandım inşallah istediğimiz gibi olur . Tarantula abi de güzel bir şekilde değinmiş. Artık serkan abi bugün veya yarın gerekli açıklayıcı yazısını yazacaktır merakla bekliyoruz . Gfs düne göre daha güçlü çıktılar sunmuş tabiki en soğuk çıktı mı ben bilmiyorum ama 2 gündür istikrarlı olması heyecanlandırıyor
  Beğenenler:
  • adakar, Hasan_iSTANBUL, Primavera

Yazdığım yorumlarda sistemin gücünün sürekli değişkenlik göstereceğinden bahsetmiştim nitekim şu anki tabloda güçlenme eğiliminde ancak temkinli olmak lazım bu şekilde devam ederse sorun olmaz ancak daha önceden de ocak ayındaki birkaç sistemde bunu yaşadık son anda bize gelecek olan sistem buharlaştı atmosferde kelebek etkisi denen bir şey var bunu gözardı etmemek lazım.
  Beğenenler:
  • adakar, ahmetcengiz, Çilingozlu, snowsnow

(Son Düzenleme: 01-28-2025, 09:09 AM, Düzenleyen: hasanshn.)

(01-25-2025, 09:56 AM)hasanshn Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu sistemin geleceğini düşünmeye başladım
9-10-11 şubat sistemi olarak olacağını tahmin ediyorum.
Ama tabi GFS bu işi belli olmaz

Tam tarihi tutturamadım ama en azından yine iyi tahmin bence Big Grin

Tarantulaya katılıyorum temkinli olmak lazım. Sistem şuan güzel ama 3 gün kala sistem felaket kar sistemi yok olduğunu bilirim.

Şu anki görüntüde kıyılar için sıkıntılı bir sistem. Ancak benim gördüğüm sürekli bir olumluya evrilme durumu var. 5 şubat ve sonrası için dua edelim de daha da güçlensin. Zaman yaklaştıkça eriyip giden sistem yerine böyle her güncellemede güçlenen sistemi yeğlerim.
  Beğenenler:
  • Burak1980, Hasan_iSTANBUL, Primavera, snowsnow

GFS güncelleme başladı bakalım iyi mi kötü mü birazdan belli olur

(Son Düzenleme: 01-28-2025, 01:34 PM, Düzenleyen: тaяaηтυℓa.)

Gece yazdığım gibi 3 ocak günü orta akdenizden gelen ılık ve yağışlı hava ardından Balkanlardan gelen soğuk ve karlı hava nitekim MGM bugün uzun vade tahmininde dediğim tahmini okeyledi her zaman önce davranmak iyi oluyor MGM ile aşık atmak zevkli. Bu sistem artık nasipse bizim olacak inşallah. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın kıyılar için biraz daha zaman var ancak sistem Marmara ve Batı Karadeniz odaklı olacak gibi yüksek ihtimalle Düzce kara doyar batar bıkar gibi tablo değişmezse bu yaz gibi günlerin acısı Allah'ın izniyle çıkacak. Mübarek 3 ayların yüzü suyu hürmetine kardan bıkmayı nasip eyle Ya RAB.

Gfs öğle güncellemesi 
Bu güncelleme biraz sıcak geldi ancak bir haftalık devamlı yağışı blokajlarıylar çok bereketli bir sistem olur tabii senaryo daha bu değil perşembe cuma sonrası son  rutuşları atarız. Sistem Balkanlar'dan geldiği için büyük bir ihtimal Karayel ile beraber gelecek burada fazla bir alternatif yok .

resimresim
resimresimresim

GFS bey yine sistemi yiyip bitirmiş. Afiyet olsun

Arkadaşlar kimsenin GLOBAL fırıldak sistemin bu sistemi 7ği falan yok öğle güncellemesi bile kar veriyor birçok yere sahiller için sıkıntı gösterebilir ancak daha önümüzde 1 haftalık zaman var köprünün altından daha ne sular akacak hele dur sen bir.

Konuyu Okuyanlar:
fenerli, pcz2013, snow41, TomiRise82, 72 Ziyaretçi