| |
merhaba Serkan Bey istanbul için 12 -15 ocak sisteminin gücünün artması kar yağışlaının daha fazla olması mümkünmü bu akşamki güncellemelerden sonra.birde bazı modeller gfs-ecmwf-ukmo gibi 22-27 ocak arası çok kuvvetli bir sistem öngörüyor istanbul için -15 -16 lar var 850 hpa için .Diğer bileşenlerle değerlendirildiğinde yorumunuz ve değerlendirmeniz nedir? teşekkurler
Ecmf akşam güncellemesi
Cuma bünü özellikle Anadolu yakası sistemi yakalayabiliyor yaşayıp göreceğiz diğer veriler gelince sistemi çözeceğiz ,......ama genede süprizlere açık bir sistem 16 sistemi hızlı öfkeli makuz kaderimiz burdada ortaya çıkıyor soğuk girmeden cephe yağışı gelip geçiyor yağış kesiliyor soğuk giriyor ![]() Aynı saatler Not: değişime açık
Allah sabır versin.
Kuzeyimizde -25 lerin cirit attigi ve bize bu kadar yaklaşmışken bu sistemleri yakalayamamak çok büyük şansızlık. Ocak 25 sonra inşallah güzel sistemler gelir.
Ben bu kış mevsiminden de ümidimi kestim kar yağışı açısından. Belli ki sistemler sınırda bize gelen sistem eriyip gidiyor. Üzücü. Şöyle kıtır kıtır bastığınızda cıvık cıvık olmayan göz gözü görmeyen bir yağışı kim bilir hangi yıl alırız
(01-10-2024, 10:55 PM)hasanshn Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben bu kış mevsiminden de ümidimi kestim kar yağışı açısından. Belli ki sistemler sınırda bize gelen sistem eriyip gidiyor. Üzücü. Şöyle kıtır kıtır bastığınızda cıvık cıvık olmayan göz gözü görmeyen bir yağışı kim bilir hangi yıl alırız Yok öğle bir şey daha Ocak ayında çok yağışlı sistem var hangisinin sürpriz yapacağını bilmiyoruz veriler çok değişken 12 sistemi bile haftalar öncesinden değil bu yaşadığımız sistemin gölgesinden çıktı Ayrıca Şubat ayı verileri daha yeni elime ulaştı bakın bir 850 hpa anomalisinden çok senaryo yazılır soğuklar balkanların üzerinden burdan Marmara ve Karadeniz'e çok ekmek çıkar.
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, Eray, Erol Bıldırcın, Əspəranza34, Hasan_iSTANBUL, Mturi, REALSHADOW, Snowsedat
(01-10-2024, 10:55 PM)hasanshn Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben bu kış mevsiminden de ümidimi kestim kar yağışı açısından. Belli ki sistemler sınırda bize gelen sistem eriyip gidiyor. Üzücü. Şöyle kıtır kıtır bastığınızda cıvık cıvık olmayan göz gözü görmeyen bir yağışı kim bilir hangi yıl alırız Hasan kardeşim , madem bu kıştan umudunu kestin hava tahmin forumlarında olmanın ne anlamı var. Sonuçta senin mantığına göre bu kış bitti. Şaka bir yana bilmen gereken bir kaç önemli husus var. Meteoroloji anlamında kış 21 aralıkta başladı. Yani daha 20 gün oldu. Çok kaotik bir yıl içindeyiz. Ne kadar takip ediyorsun bilmiyorum ama La Nina yılındayız . Ne zaman ne olacağı hiç belli olmuyor. Bir çok veride gözükmeyen kar birden yağabiliyor ya da deli kar beklerken hiç bir şey olmadan geçip gidiyor . Sonuç itibarı ile tahmin dediğimiz şeyi verilere dayanarak yapıyor ustalar. Bu hem bizim forum da hem diğer ortamlarda böyle. Daha ocak 10 'dayız. Bekle bakalım şöyle bir ocak bitsin şubattan bir kaç gün görelim. Evet hepimiz kar delisiyiz. Ama sonuçta Rabbim ne verirse onu yaşıyoruz. Üstelik bizim temel derdimiz şu an yağış olsun barajlar dolsun . Kar ise keyif işi ruhumuz için. Tabi ki o karda katır kutur yürümeyi, elimizde çay kahve yağan karı seyretmeyi çok seviyoruz ve istiyoruz. Ama sabır be kardeşim Bekle ki beklediğine değsin !
Arkadaşlar acizane kıştan umudunu kesenlere tavsiyem burada iseniz kış daha yeni başladı ve aylar öncesinden hocamız bize neler olabileceği ile ilgili tüyoyu verdi.o yüzden sizde benim gibi yaslanın arkanıza ve tadını çıkarın
İcon gece güncellemesi
Bayağı düzelme var gfs de ve ecmf parazit a.b biraz daha kuzeyde kalıp soğukların biraz batılı ve sistemin süresini uzatma yoluna sokmuş İstanbul için yağış ihtimali arttı Anadolu yakası için zaten vardı bu bölge için yağış miktarıda arttı
Beğenenler:
• adakar, ahmetcengiz, Alp 1903, Burak1980, Çilingozlu, Eray, Erol Bıldırcın, Hasan_iSTANBUL, karseven_, Mturi, REALSHADOW, Serham79, SinemSahin, Snowsedat
Sabah verilerinde düzelme var gfs son 2 günü unutup İstanbul geneline kar verdi ıcon,gem zaten veriyordu özellikle gem yağışı biraz daha arttırdı.
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| Erol Bıldırcın, 70 Ziyaretçi |