| |
Beğenenler:
• adakar, Captmehmet, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, Mturi, Özgür, REALSHADOW, Snowsedat, themuslim
Azor hocam Girit’te ab patlaması ne demek. Kısaca söylerseniz sevinirim. Birde bu kar olayında önce yağmur yani alçak basınç sonra soğuk mu giriyor. Yada ikiside aynı andamı giriyor
Belki sorularım saçma olabilir ama öğrenmek için diyorum. Soğuk içinde aynı zamanda yağışıda mı getiriyor yoksa yağış ayrımı geliyor.
Belki sorularım saçma olabilir ama öğrenmek için diyorum. Soğuk içinde aynı zamanda yağışıda mı getiriyor yoksa yağış ayrımı geliyor.
REALSHADOW yazdı (01-04-2024, 09:29 PM)
dostum senden bir ricam var mesaj kalabalığı olamaması için iki mesajı arka arkaya atmak yerine mesajı düzenle seçeneği ile önceki mesajına ilave edersen daha iyi olur
İnşallah 13-14;sisteminde blokaj olur.
Zira soğuklar muhteşem böyle soğukları 30 yılda bir gelir. Şu hali ile gfs ye gore İstanbul adına 2 günlük bir sisteme benziyor. Bu potansiyeli en az 1 haftaya çıkarmamız lazım.
Uzun zamandan beri bu haritayı bizim lehimizi mavilerle bile görmek hayalken kırmızılar kol geziyor
![]()
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Burak1980, Captmehmet,
(01-04-2024, 09:17 PM)Poyrazkarayel Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Azor hocam Girit’te ab patlaması ne demek. Kısaca söylerseniz sevinirim. Birde bu kar olayında önce yağmur yani alçak basınç sonra soğuk mu giriyor. Yada ikiside aynı andamı giriyor Kısaca şöyle anlatayım aşağıda göstermiş olduğum çizgide sıkışan izobarları görüyorsunuz bu izobarlar kuzeyden inen soğuklarla beraber soğukların yönüne göre siklon yani yağışlı sistemler üretir giritte a.b oluşursa ülke sistemi Kıbrıs'ta oluşursa anadolu ,orta ve doğukaradeniz sistemi olur Yağışa gelirsek bu kıyı ve rakım olayıdır ülkemizde yağmur olarak başlayan yağışlar soğukların ilerlemesiyle kara dönüşür Ayrıca rakımı yüksek bölgelerde buna ihtiyaç yoktur direkt kar yağışı olarak etki yapar
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, Eray, Hasan_iSTANBUL, Mturi, Nuray, Poyrazkarayel, Serham79, Snowsedat
İlginiz için sağolun azor hocam . Gelen soğuk içinde yağışıda mı getiriyor yoksa yağış ayrı bir sistem ilemi geliyor.yani diyelim İstanbul’a 30 cm kar yağdı bu yağış soğuk havanın içindemi yoksa önceden gelen bir yağış soğuk ile mi çakışıp karmı yapıyor. Başınızı ağrıttım kusura bakmayın
Ecmf akşam güncellemesi
Sistem vurkaç sistemine dönüştü iskandinav yükseği kayboldu inşallah bir sonraki güncellemelerde düzelir Bu gfs süper ve temiz sistemin uzamaması için batıda parazit yok ![]() Buda ecmf bu çizgilerin olduğu a.b olmaması lazım olduğun bize gelen sistemi hemen doğuya itiyor ![]() Ecmf kar tahmini
(01-04-2024, 10:09 PM)Poyrazkarayel Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İlginiz için sağolun azor hocam . Gelen soğuk içinde yağışıda mı getiriyor yoksa yağış ayrı bir sistem ilemi geliyor.yani diyelim İstanbul’a 30 cm kar yağdı bu yağış soğuk havanın içindemi yoksa önceden gelen bir yağış soğuk ile mi çakışıp karmı yapıyor. Başınızı ağrıttım kusura bakmayın Yağış çok kapsamlı ve çok kollu bir kavram sistemin getirdiği bulutlarla da yağış gelebilir. Yakın yerdeki büyük su kütlesinin buharlaşması ve bu buharlaşmayı iten soğuk havanın subuharını kara dönüştürmesi ile de olur. Yani kar sadece sistemin getirdiği buluttan değil bulunduğun ortamdaki büyük su alanlarının (deniz , büyük göl gibi) buharlaşması neticesinde üst katmanlardaki soğuk havanın suyu kara çevirmesi ile de olur (DEK yağışları (deniz etkisi ile kar yağışı )) |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 55 Ziyaretçi |