| |
(01-03-2024, 02:56 PM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 9 - 14 OCAK Sisteminden umut kesmeyiniz, heran herşey olabilir..Pes etmek yok, sonuna kadar mücadeleye devam..Son kişi kalsamda sıkıntı yok..Çıkmadık candan umut kesilmemeli.. @KardanadamEmin bey benim umudum var bu sistemden belki kar ortusu goremezsekte kar yagisini ozellikle 10 nun aksam saatlerinden 12 sine kadar kar yagisi gorebiliriz benim umudum bu yonde yuksek kesimlerde ortu bekliyorum
Gfs normalde 180 saaatin içinde güvenilir veriler sunarken bu sene 180 derecelik farklı Sinoptikler yayınlıyor iki veri 180 saat değil 144 saatlerde bile çelişkiler var
Öğlen güncellemesi aynı gün aynı saatler ![]() Akşam güncellemesi aynı gün aynı saatler
Beğenenler:
• adakar, akyekrem, Burak1980, Eray, Erol Bıldırcın, Hasan_iSTANBUL, Mturi, Snowhits, Snowsedat
Beğenenler:
• AZOR, Burak1980, Captmehmet, Çilingozlu,
Beğenenler:
• akyekrem, AZOR, Burak1980, Captmehmet, Çilingozlu,
Tepemizde öyle muazzam soğuklar varki geldiği yeri mesh eder.
Kacarsa kafayı sıyırttırir. Ocak ikinci yarısı efsane ötesi İnşallah ocak 14 den itibaren balkanlar üzerinde 850 de -16 lar 500 de -45 ler giritden kırıma uzanan 985 mb abler dekler mezosiklonlar görürüz. Avrupaya giderse Bakırköy'e yer ayarlarız.
Beğenenler:
• Captmehmet, Çilingozlu,
Beğenenler:
• akyekrem, Burak1980, Captmehmet, Çilingozlu,
Ecmf sistemin oturması 144 saatin içine girince oluyor yağışı güzel vurkaç sistemimiz pazartesi tüm senaryosuyla ortaya çıkar
![]() ![]() 15 sonrası ise her gün farklı hikaye oda pazartesiye kadar bekleyin diyor
Beğenenler:
• Burak1980, Captmehmet, Çilingozlu,
@KardanadamEmin düz mantık ile şöyle diyebiliriz sanırım karayel etkisi ile eğer beklenen soğuma ve Karadeniz'de de olması gereken buharlaşma olursa ciddi bir DEK atağı alabiliriz. Ama şunu da unutmamak lazım ki bir çok etmenin istediğimiz ya da beklediğimiz şekilde bir araya gelmesi gerekiyor . Mesela önce yağış girip yağışın tükenme noktasında soğuk gelirse yağmur arkasına kuru soğuk belki biraz da havada kar görürüz. bence şöyle yaklaşabiliriz konuya . Evet bu denklemdeki tüm bileşenler olması gerektiği gibi olursa zaten bizim bayramımız olur. Amaaa yok olmazsa da fazla olumsuz bakmamak lazım . Hatta bu durumda kimseyi de suçlamamak lazım. Bizim için asıl hedef arkasından gelecek olan . Ustalarımızın da asıl dikkat çekmeye çalıştığı dönem o dönem . Bir de şu var: Bu öncü diyebileceğimiz atak bir sonraki ana sisteme ortam hazırlıyor da olabilir. Yani ben ortayı yaptım sen voleyi vur gibi bir şey de olabilir.
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Burak1980, Captmehmet, Eray, Erol Bıldırcın, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, konuralp, Mturi, Snowevren, snowpiercer, Snowsedat |
| Konuyu Okuyanlar: |
| Kartalmustafa, 55 Ziyaretçi |