Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Geliyor gelmekte olan koridor açıldı 
resim

(Son Düzenleme: 12-15-2023, 02:02 PM, Düzenleyen: Antalyaspor1966.)

Ben de kendime bir sibirya olmasada Doğu ekspresi bileti kestim bakalım bizim bahtımıza 7-15 ocak arası Kars Iğdır Van’da ne cıkıcak Smile inşallah kuru ayaz -20 yiyip gelmem Smile
  Beğenenler:
  • AZOR, Burak1980, KardanadamEmin, Mturi, Snowsedat, Snowtime

(Son Düzenleme: 12-15-2023, 02:59 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

BU İŞ BU KADAR İŞTE...SİSTEM VERME ÖZÜRLÜ GFS'YİDE TUŞA GETİRDİK..SİBİRYA EKSPRESİMİZ AYIN 25 İNDEN İTİBAREN ÜLKEMİZİ ZİYARETE GELEEOOOO.. thumbsup  thumbsup  thumbsup 
resim

resim

resim

resim

10 Aralıkta 25 Aralık göz kırpıyor demiştik şimdi ecmwf ve gfs de bu sistemi onaylamak üzere inşallah.

(Son Düzenleme: 12-15-2023, 03:56 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

YILBAŞI HEDİYELERİ ARTIYOR..VIŞŞŞ, YOKMU DAHA ARTTIRAANN..SAATT, SAAAATTT ,SAAATTTT...( Sattım demek için yüksek katılım bekliyorum.. Big Grin ) YILBAŞINA YENİYILA KAR LA GİRMEYE HAZIRMIYIZ?  eye  Smile  thumbsup 
resim

resim

resim

resim

resim
  Beğenenler:
  • Burak1980, Çilingozlu, Mturi, Snow Gökhan, Snowsedat, Snowtime

(Son Düzenleme: 12-15-2023, 04:07 PM, Düzenleyen: Snowtime.)

(12-15-2023, 03:24 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: En sonda yazacağımı ilk başta yazayım.

Sistemin Ülkemizi etkileyeceği ilk tarih 26-27 Aralık. Ancak Sistemin İstanbul ve Ülkenin tamamında soğuk ve KAR bakımından evrileceği tarih 29-30 Aralık gibi duruyor.

AO ve NAO benzer hareket yapıyorlar fakat AO salınımı öncesinde kuvvetli pozitife hareket edeceği için 2 ayaklı bir sistem yaşayacağız.
Öncesinde bir kaç gün görece ılık tarafta Aralık ayının son 1-2 gününden itibaren ise şiddetli soğuklar istila edecek üzerimize.

resim

resim

Aşağıdaki görselde stratosfer seviyesindeki hareketleri görüyorsunuz. Çok değişim olmadan tahmin edilenin benzeri yaşanacaktır.
Bu görselde maviye soğuk sarıya sıcak olarak bakmayın. Bu hareket üst katmanlarda olacak.

Sarı alanlarda ısı tarnsferinin olacağını yani üst seviyeler ısınırken alt seviyelerde soğuma olacaktır.
Kısaca yer değiştirme diyelim.

resim

Yaşanacak bu harekete en benzer yıl ise 2004 Şubat ayı çıkıyor.

resim

Bu hareketten 3 ila 5 gün sonra daha alt seviyede 500hpa ve 850 hpa seviyelerinde yaşanan hareketlere bakalım.

resim

resim

2004 yılı İstanbul için hafızalara kazınan bir yıldır.

Şimdi ise benzer hareketlerin olacağını görüyoruz.

Günlere takılmayın Bu sistem Aralık ayının son günleri veya Ocak ayının ilk 1-2 günü içinde yaşanacak.

resim

resim

resim

Serkan Abi bu 2004 yılına ait fotoğrafları görünce içim cız etti.O kadar net hatırlıyorum ki...O zamanlar üni. bitmiş sonrasında askerlik derken İstanbul a geri dönüp,yukarı dudullu imes in oralarda işe başlamıştım.1 hafta sonra muhteşem kar fırtınası olmuştu.Bir şekilde inat edip öğlene doğru diğer çalışan arkadaşlarla şirkete varmıştık.Tabiki şirket bomboş doğru düzgün kimse gelememiş iş güç yok.Kahveleri çayları alıp terasta etrafı izlerken keyif yapmıştık.(Emin Abi kar yağarken kahve çay keyfi kulakların çınlasınWink Vay be 20 sene geçmiş..Bu da böyle bir anımdır.Allah tekrarını nasip etsin.
Kar Mutluluktur 

(Son Düzenleme: 12-16-2023, 12:11 AM, Düzenleyen: 3uZgibi.)

Bugünden itibaren soğuklar yatıya geliyor..Burak KARdeşim bol bol çay, kahve, sahlep depolayın derim..Sonra marketlerde tükenmiş deyip şaşal sularına kalmayasınız.. Smile Big Grin eye  thumbsup
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, Çilingozlu, Mturi, Snowsedat, Snowtime

Gfs öğle güncellemesi
resimresimresim
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, Çilingozlu, Eray, Mturi, Snow Gökhan, Snowsedat

İki gün önceye kadar kötü olan modeller şimdi tekrar düzelmeye başladı. Snowserkan aylar önce söyledi zaten ben modellere değil atmosferin üst hareketlerine bakarak tahmin yaparım diye. İşte fark bu snowserkan diye yazılır TEK USTA diye okunur

Modeller bu akşam bakmışsın tekrar bozmuş sabah düzelmiş vs vs modellere bakarak tahmin yapanlar her zaman kıvırmak zorunda kalanlardır. NOKTA.
Şu alıntılarla sayfayı doldurmayın yahu mesajları okuyana kadar anam ağlıyor.
  Beğenenler:
  • Göksel, Mturi, muratevgin, REALSHADOW

Konuyu Okuyanlar:
42 Ziyaretçi