| |
(12-13-2018, 12:36 AM)Snowtime Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan Bey ay sonu güzel bir sistem alacağız gibi duruyor.Ancak 20 sinden sonra farklı tarihler var.22-24 veya 27 aralık arasında gidip geliyor tahminler.Tabiki Allah bilir ama sistemin giriş tarihi ne zaman aşağı yukarı netleşir? Hafta başında netleşir
İlk buzlanma ve don olayını bu sabah yaşadık. Dile kolay, 13 Aralık tarihinde Fethiyede termometre 0,6 dereceyi gösterdi. Arabaların camları silme buz olmuştu. Tecrübeli ve beklentili biri olarak araçta hazır bulundurduğum solüsyon ile kısa sürede buzları halledip aracımı kullanabildim ama habersiz insanların şaşkınlık ve perişanlığını görecektiniz. Eee, snowserkan.com takip ediyor olsalardı onlar da hazırlıklı olurlardı
Şu sığırcık olayı doğru çıkarsa bundan sonra en sevdiğim kuş cinsi olacak kendisi.
![]() Kışın bu kuşlar için penceremin önüne ekmek kırıntıları koyarım ve her sabah sürü halinde toplanır afiyetle yerler. Genelde sürü halindedirler ve biraz da gürültücüdürler. En sevdiğim mevsim olan kışın ortaya çıkmaları bende kendilerine karşı ayrı bir sempati uyandırır. Bu sene ben de hızla hareket eden ve şekil değiştiren kara bulutlara benzer sığırcık kuşu sürüleri gördüm. İnşallah eskilerin dediği gibi bu çetin bir kış mevsimine işarettir.
Beğenenler:
• adakar, AZOR, mehmet karsever, sahinok, Snowevren, snowserkan, Snowtime, sürekavcısı, ThunderSnow
selam tüm kar sevdalısı arkadaşlarım. bende kar yağışını hastalık derecesinde seven bir arkadaşınız olarak dün Gebze ve tuzla hattında yaşamımı sürdürdüğüm için dünkü yağışı hem mutluluk hem burukluk ile takip ettim başta @snowserkan olmak üzere çok değerli tahminciler var bilgileriniz ve ilgileriniz için teşekkür ederim insan kendi kendine nasip değilmiş kar'ı gözümüzde görmek diyor gözlerim beklesede haberlerden ve siteden görebildim sedece kar'ı aklıma 2002 2005 ve daha önceki yıllardaki yağışlar geliyor kar yağışı ile ara yolların kapandığı evden çıkmanın neredeyse imkamsız olduğu evlerin üstü ve yollarda 50 60 cm kar olduğu yıllar kar gerçek anlamda benim içinde mutluluk umarım yıl sonu gelecek sistemde gebze ve benim gibi kar yağışını bekleyen arkadaşlarımın olduğu yerler güzel bir yağıs alır gönülden geçen (40 50 cm
) esen kalın takibe devam.
Beğenenler:
• AZOR,
Bu olay sadece sığırcık kuşlarıyla sınırlı değil. Kargalar da sürü halinde ve gürültülü uçuyorsa 2-3 hafta içinde ille hava geliyor.
Doğa bir şekilde işaretleri görüyor ve hazırlanmaya başlıyor.
Bide Almanların bi sözü varmış "Tavşanın tüyü sıksa kış sert geçer" diye. Ortalıkta tavşan mı kaldı bakalım sık mı seyrek mi değil mi.Bohçacı avcılığın gözü kör olsun.
Aman bu tavşan, kuş.palamut,ayva muhabbetini uzatmayalım.
Yoksa ismi lazım değil yerdekiler "Bak geldiniz mi lafımıza?" derler. |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 51 Ziyaretçi |