Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

GOLĹLLLLLLLLLLLLL ISTANBULUN YANI BASI KOCAELI KARTEPEDE KARRRRR KARRRRR YAĞISI IZLEYIN

https://kocaeliyiseyret.com/Kamera/Index...pe-zirve/9

Kar görmek isteyenler kartepeye
resim

(Son Düzenleme: 12-19-2022, 11:32 AM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

18 - 22 Aralık sistemimizin etkisine girdik, dışarıda KIŞ havası mevcut..Yağışlar cılız giriş yaptı, soğuma şuan itibarıyla yeterli olmasada poyraz nedeniyle hissedilen sıcaklik 4 -5 derece civarında..Bu akşam ve yarın sabah saatlerinde sürprizler olabilirmi? Neden olmasin mevsim artık KIŞ ve heran herşey olabilir..Atmosfer kaotikdir ( değişgendir)  Smile  thumbsup ECMWF sabah güncellemesinde gece ve yarın için Marmara bölgesine 850 hpa'da -8 lik değerler veriyor..Kimsenin kaale almadığı bu sistemde Poyrazdan karayele dönerse mutlu sona ulaşabiliriz..Bu sistemden birsey olmadan çıkarsak üzülmeyelim çünkü en büyük kârımız zeminin ve toprağın bir sonraki sistemde KAR örtüsü olasılığı adına soğumuş olacağından daha kolay örtü yapacakdır.. eye  Smile  thumbsup 
resim

(Son Düzenleme: 12-19-2022, 12:04 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Ecmf dışında tüm modeller sistemi bize vermiş
Gemresim

Buda gfs kar haritası dünküne göre yağışlarda artış var resmen bereket resim

(Son Düzenleme: 12-19-2022, 12:11 PM, Düzenleyen: snowsnow.)

(12-19-2022, 10:32 AM)akyekrem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: https://kocaeliyiseyret.com/Kamera/Index...pe-zirve/9      KAR İZLEMEK İSTEYENLERE TAVSİYE EDERİM

Kartepe deki yağışı görünce çok mutlu oldum şu an.  Kartepe zirveye hiç çıkmadım ama rakım olarak zirvesi 1.700 gösteriyor  kayak yeri oteller falan zirveyle yakın sanırım.  Uludağ da ise zirve ile oteller bölgesi arasında 700-800 metre daha yükselti farkı var.  

Kartepe alçak olmasına rağmen biraz daha Karadenize yakın olması ve radar görüntülerine de baktım yağış kısımda olması avantajlı kıldı.  Uludağ resmen yoklara oynuyor . Gözüm orda yağacakmı diye bekliyordum ama Kartepe yi seyredecez şimdilik Smile

NOT: Karadenize yakın derken yani yağış anlamında Kocaeli biraz daha şanslı oluyor yağmur vs Bursaya göre o sebeble yazdım arkadaşlar Smile
  Beğenenler:
  • adakar, snow41, Snowsedat, snowserkan

(Son Düzenleme: 12-19-2022, 12:29 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Rahat olun ALLAH'ın izniyle Aralık ayı yılbaşına kadar güzel görüntülerle geçecek..Şu modelleri çok özlememişmiydik? Efsane SİBİRYA EKSPRESİ yakında yolcularını tamamlayıp Türkiye istasyonlarına doğru yola çıkacak..BU KIŞ sezonu ilerki yıllarda adından çooookkk bahsettirecek.Siz sadece sabırlı olun ve bizi izlemeye devam edin, pişman olmayacaksınız..( tabiiki Mevsimlerin sahibi güzel ALLAH'ımızın izin ve inayetiyle.. thumbsup )  Big Grin  Smile  thumbsup EN GEÇ PERŞEMBE AKŞAMI SAAT 22 ECMWF GÜNCELLEMESİYLE SON NOKTAYI KOYAR, MEŞALELERİ YAKARIZ..O ZAMANA KADAR DAHA ÇOK HOP OTURUP, HOP KALKACAĞIZ..MODELLER BİZİ ŞAŞIRTACAKDIR, ALDIRMAYIN, RAHAT OLUN..
resim

resim

resim

resim

Birde arkadaşlar geçmiş yıllarda burada paylaşılmıştı. benim bilgisayarımda o günden beri yer işaretlerinde ekli. ventusky sitesi. Kar örtüsü kısmını hep takıpteyim . link te atıyorum

https://www.ventusky.com/?p=40.44;29.66;...21219/2100

tabi kar kalınlık anlamında verilen rakamlar tutmuyor ancak kar zamanını biliyorlar. Şu an kartepeye 12 de kar örtüsü gösteriyor hatta saati de oynatırsanız geceye doğru kar cm olarak da artıyor. Bu siteye göre akşam saatlerinde Uludağda da örtüyü ön görüyorlar. bakalım takipte olucam Big Grin

bu gfs ye göre tahmin yapıyorlar sanırım kar rakamlarını. şu an yılbaşında gözüken sistemle alakalı tarihleri seçtim yılbaşında kar göstermiş marmarayı ciddi şekilde. Bu sefer olacak inşallah demekten başka birşey yazmak istemiyorum Smile
  Beğenenler:
  • adakar, Mturi, REALSHADOW, SinemSahin, Snowsedat, snowserkan, Ümittt

Bundan sonraki guncellemer cok onemli bir hal aldi ecmwf duzelmesi lazim gfs ile arasinda cok ciddi fark var ana calistirma sicak ama soguk senaryo sayisi az

resim

850 hpa'dan bakalım..

Işık var ama yeterli değil.. Bugün yarın daha detaylı araştırırız..

resim

emin bey meşaleyi erken ateşlediniz herhalde bence cumayı bekleyelim bize biraz daha ışık tutacaktır veriler şu anki veriler ışığında istanbul için en fazla KKY ihtimaili var soğuma yetersiz
  Beğenenler:
  • snow41, zemherir

Konuyu Okuyanlar:
82 Ziyaretçi