Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(Son Düzenleme: 12-17-2022, 11:04 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

Tahminlerinde Rossby dalgalarını da kullanmak isteyen varsa altta ki linkten ulaşabilirler.

https://www.consonantchaos.com/f-all.html

(Son Düzenleme: 12-17-2022, 11:33 PM, Düzenleyen: Bir Dost.)

Benim gördügüm kac haftalardir ardi ardina mantar gibi atlantik alacak basinc alani üretiyor, Grönland`daki Yüksek basinc alani atlantikte yüksek basinc hatti kurmaktan ziyade Amerika ve kanadaya kacak koridor olusturuyor. 
Ilk önce o koridoru bloke edecek kararlilik gerekecektir. Bu da sadece Grönlanda oturan yb ile olmayacak gibi daha cok güneyden merkezlenen bir duvar hatti lazim ki ardindan azor bölgesinde merkezlessin. @snowserkan abi paylastigin desen tam bu döngünün bitmesi icin ön desen gibi yorumladim. Beraberinde Grönlanddaki yb ile etkilesime girecektir güneyli yb. Aydinligin en yakin oldugu saatler en karanlik anlardir Smile
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Burak1980, REALSHADOW, SinemSahin, Snowsedat, themuslim

Serkan hocam anlatılanlara göre durum vahim galiba kurak bir kış bizi bekliyor gibi anladım yanlışssam düzeltin

Ocak ayı ortalama sıcaklık takmini
Noaresim

Sıcak soğuğu çeker diyorumm.....
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, Snowsedat, Ümittt, volkan34tr

(Son Düzenleme: 12-18-2022, 10:01 AM, Düzenleyen: Ümittt.)

Ne demiştik?

(12-13-2022, 10:12 PM)Ümit Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(12-01-2022, 11:09 AM)Ümit Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Gelelim aralık ayına, en son söyleyeceğimi ilk başya söyleyim, 21 aralıktan önce kış başlamayacak, ilk sistem 25 - 30 aralık arası gelebilir.

1 aralikta soyledigim sistem gelecek etkisini bekliyorum beklentim asagidaki senaryoya benzerdir

Sabah gfs ne dedi?

resim

Söyleyeceklerim şimdilik bu kadar iyi pazarlar ates

resim
  Beğenenler:
  • SinemSahin, volkan34tr

Valla artik guncellemelere göre yazmaya çekiniyorum bir güncelleme de galiba 2016 yılbaşı gibi mi olacak diyorum sonraki güncelleme de neye ugradigimi şaşırıyorum. Umutları 2023 ocak ayına bıraktım
  Beğenenler:
  • AZOR

Gel artık iki gözümüzün çiçeği

(Son Düzenleme: 12-18-2022, 10:22 AM, Düzenleyen: Ümittt.)

istanbul diyaram ortalaması şimiden -3, değişime açık mı? tabiki değişebilir ama emareler şuan kuvvetli

resim

(Son Düzenleme: 12-18-2022, 12:12 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Daha Kasım ayı sonlarina doğru ben güzel bir Aralık geçireceğimi yazıp dururken bazıları nerdeyse Aralik ayını yok sayıp Ocak 15 ten sonrasının tahminlerine geçmeye başlamışlardı..( Serkan KARdeşimin deyimiyle, doğmamış çocuğa don biçmek misali.. Big Grin )  KIŞ çokdan başladı bile..KIŞ demek sadece KAR anlamında değildir..Eğerki üşüme seviyelerine geçip, doğalgazlarda tüketim artmışsa KIŞ merhaba demiş demektir..Dünkü hava neydi? Bugünkü hava ne olmaya başladı..Dün ılık, yazdan kalma bir İstanbul'a uyandınız, bu sabah rüzgârlar kuzeye döndü ve montlar yeniden giyilmeye başladı bile..Yarın ve sonrası ne olur, bakıp göreceğiz..Bugünden sonraki yılbaşına kadar yaşanacaklar Aralık ayını kapatıp, yok edip, Ocak 15 e umut bağlayan tahmincilere gelsin.. eye  Big Grin  Smile  thumbsup

Konuyu Okuyanlar:
37 Ziyaretçi