Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

850 hpa'da -7 civarı bir soğuk girecek.

Boşverin artık modeli falan.

(11-24-2018, 10:17 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 850 hpa'da -7 civarı bir soğuk girecek.

Serkancım son günlerde sistem beklentimiz sebebiyle modellere baka baka kendimiz topmodel olduk...Gerci daha hiçbirşey bitmiş değil, izlemeye devam edeceğiz. Yarın akşamı beklemek doğru olur kanısındayım. thumbsup

Kasım sonu İstanbul’da tek haneli sıcaklık görmek oldukça güzel modelleri fazla sallamayın ama kar da beklemeyin en fazla Trakya kar alır biz de karla karışık yağmur görürüz gibi geliyor buna da şükür bu bile kışın nasıl geçeceğine işaret çünkü geçen sene bu değerlere Ocak sonu Şubat başı gibi anca ulaşmıştık

Karayel esse rahat kar alabiliriz. -7 ye de gerek kalmaz. Bu arada nep diye bir model 29 kasimda israrla Istabul ve Trakya ya - 10 -12 arasi var.

Bu modelde ittiyatlı davranmış rüzgarların bize neleri getirebileceğini kestiremiyor deniz etkisini söylemiyorum bile
resim
  Beğenenler:
  • adakar, KardanadamEmin, mehmet karsever, Trakia

(Son Düzenleme: 11-24-2018, 11:05 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Navgem modelide bize ilginç model çıkartmış yağış gfsnin iki katı nerdeyse ama tekrar kuzeyi dönmesini gerektiren hiç bir başınç konumu yokken fazla kuzeye yöneliyorresim
resim
  Beğenenler:
  • adakar, KardanadamEmin, mehmet karsever, Trakia

(11-24-2018, 10:17 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 850 hpa'da -7 civarı bir soğuk girecek.

SERKAN bey boyle emin konusuyorsa vardir bir bildigi cunku uzun suredir onceki sitedende takip eden biri olarak boşa konusan biri olmadigini biliyorum bekleyelim artik hayirlisi
  Beğenenler:
  • snowserkan

(11-24-2018, 10:06 PM)turker34 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: bu arada arkadaşlar ecmf ye meteociel den mi bakıyorsunuz

Ben oradan bakıyorum. Gem’e de öyle.
  Beğenenler:
  • snowserkan

Turker34 ben bir tane istisna hatırlıyorum. 6-10 Ocak 2017 sistemi güçlenerek geldi ve efsane bir sistem oldu.
  Beğenenler:
  • AZOR, mehmet karsever, snowserkan

Model bazında sistemi ilk gören GEMdir ardından ECMWF gördü. En son fırıldak GFS gördü. Bu sistemin kaybedeni GFStir bence.
  Beğenenler:
  • AZOR, snowserkan

Konuyu Okuyanlar:
27 Ziyaretçi