Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Modeller uzun zamandır yılbaşı için morlukları çevremizde dolaştırıyor , inanıyorum bende bu yılbaşı karlı olacak Allah’ın izniyle.İstanbulumuzu 100 km Kuzeye taşısak neler olacak neler ?

Gaziosmanpaşa'da kar yağışını bekliyoruz.
  Beğenenler:
  • Alinuri5, Hasan_iSTANBUL, mehmet karsever, SinemSahin

Benim oturduğum yerde rakım 50 civarı sanırım biz 21’ine kadar havada kar göremeyeceğiz Sad

CFS GFS vs bunlar 24 saatte 4 kere değişik senaryoları denerler dolayısıyla diyagramlar bazen hamak kurar bazen amuda kalkar bunlara bakarak tahmin yaparsanız yanılırsınız çünkü bunlar atmosferdeki kelebek etkisinin sonuçlarıdır zira dünyadaki bütün basınç yerleşimleri dünyanın tamamındaki hava olaylarını etkiler. Bu yüzden modellerin kafası karışır. Bir anda modellerde gözükmeyen sistemler ortaya çıktığı gibi 2017 de olduğu üzere. Bazen de -10 lar gösterip vade yaklaştıkça +10 lara çıkan senaryoları da gördü bu gözler. Hatta hiç unutmam o -10 dan artı 10 a çıktığı sistemde haberlerde hatta öztel habertürkten kar geliyor İstanbula demişti ben de okulda arkadaşlara kar mar yok dediğimde hadi canım demişler sonra vade geldiğinde kar olmayınca hepsi şaşırmışlardı o günden sonra arkadaşlar hava tahminini benden sormaya başlamışlardı Üniversitedeki hoca arkadaşlarım da bana sorarlar bir yere gidecekleri zaman. 2017 sisteminden bir hafta öncesinde de arkadaşlarıma faceden aklı olan 1 hafta sonra cuma günü trafiğe çıkmasın demiştim onu dediğimde mgm İstanbula kky veriyordu çok net hatırlarım. Ben bu işi amatör olarak 11 senedir yaparım. 3 4 yaşımdan beri hep gözüm havadadır her daim hiç sektirmemişimdir mutlaka her gün hava durumunu takip ederim 45 senedir. Bu yüzden benim kafam rahat zira modelden modele fikrimi değiştirmem çok fazla o yüzden rahatım. Bu arada diyagrama bakıp da karalar bağlamayın yakında o diyagramda karalar değil KARaLAR bağlıyacaz inşallah. Az sabır.

Sistem kaçtı sanki Serkan bey sizinde yorumunuzu merak ediyorum ötelendi felan diyin değişikliklere açık diyin içimizi rahatlatın

(12-16-2021, 11:28 PM)тaяaηтυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: CFS GFS vs bunlar 24 saatte 4 kere değişik senaryoları denerler dolayısıyla diyagramlar bazen hamak kurar bazen amuda kalkar bunlara bakarak tahmin yaparsanız yanılırsınız çünkü bunlar atmosferdeki kelebek etkisinin sonuçlarıdır zira dünyadaki bütün basınç yerleşimleri dünyanın tamamındaki hava olaylarını etkiler. Bu yüzden modellerin kafası karışır. Bir anda modellerde gözükmeyen sistemler ortaya çıktığı gibi 2017 de olduğu üzere. Bazen de -10 lar gösterip vade yaklaştıkça +10 lara çıkan senaryoları da gördü bu gözler. Hatta hiç unutmam o -10 dan artı 10 a çıktığı sistemde haberlerde hatta öztel habertürkten kar geliyor İstanbula demişti ben de okulda arkadaşlara kar mar yok dediğimde hadi canım demişler sonra vade geldiğinde kar olmayınca hepsi şaşırmışlardı o günden sonra arkadaşlar hava tahminini benden sormaya başlamışlardı Üniversitedeki hoca arkadaşlarım da bana sorarlar bir yere gidecekleri zaman. 2017 sisteminden bir hafta öncesinde de arkadaşlarıma faceden aklı olan 1 hafta sonra cuma günü trafiğe çıkmasın demiştim onu dediğimde mgm İstanbula kky veriyordu çok net hatırlarım. Ben bu işi amatör olarak 11 senedir yaparım. 3 4 yaşımdan beri hep gözüm havadadır her daim hiç sektirmemişimdir mutlaka her gün hava durumunu takip ederim 45 senedir. Bu yüzden benim kafam rahat zira modelden modele fikrimi değiştirmem çok fazla o yüzden rahatım. Bu arada diyagrama bakıp da karalar bağlamayın yakında o diyagramda karalar değil KARaLAR bağlıyacaz inşallah. Az sabır.

Tongue
resim

(Son Düzenleme: 12-17-2021, 12:15 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

(12-16-2021, 11:45 PM)Evren Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sistem kaçtı sanki Serkan bey sizinde yorumunuzu merak ediyorum ötelendi felan diyin değişikliklere açık diyin içimizi rahatlatın

Daha önce nasıl bir süreç yaşanacağını yazdım ve bu doğrultuda gidecektir.
Bundan Dolayı sıkıntı yok panik yok..
Geçmiş mesajları daha sıkı takip edin. süreç algı yaratır bu algıyı bozun..

Beklentimde hiç bir değişiklik yoktur. 

(12-10-2021, 11:53 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 2017 Ocak sistemini hatırlıyorsunuz değil mi?

İşte Ayın 20'sinden itibaren Modellerde şekillenecek olan sistem 2017 Ocak sisteminin bir kopyasıdır.

Tek farkı Soğuk açısından bir tık daha soğuk ve süre olarak ondan çok daha uzun süreli bir sistem olacağıdır.

İlk sistem aynen kopya 2017 Ocak ayını ardından gelecek olan sistem ise üzerine kaymak sistemidir..

Ballı kaymaklı tatlılar servise hazırlanıyor haberiniz ola...

(12-10-2021, 11:59 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu sistemle beraber sahil kesimleri kesinlikle sıkıntı yaşamayacaktır..

Yalnız sabırlı olunması gerekiyor beklediğimiz sistem öncesinde de sistemimiz var orada umutsuzluğa kapılmamanız gerekiyor..

Sonrasını bekleyeceğiz.. Okey..

Bu arada diyagramlar üzerinden en fazla 4-5 Hadi bilemedin 6 günlük çıkarım yapabilirsin Tahmin yapamazsın...  
Bir sonraki güncellemede 7. gün %100 değişir..

İleri vade tahminlerinde argümanınız sadece diyagram olmasın.

''Ama son 3-4 senedir genellikle bu sistem tutuyor'' dersen bir yerde seni yolda bırakır. Diyagramlara çok güvenmeyin.

(Son Düzenleme: 12-17-2021, 12:19 AM, Düzenleyen: Bir Dost.)

Bence yanlış anlaşılan bir şeyler var. Amaç üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi?
Eğer bağcıyı dövmekse tamam modellere sövelim ama eninde sonunda görsel grafiğine bakmayalım desek dahi bakacağımız veriler yine bu tahmin şirketlerinin veri-tabanından harmanlanan ürünler.
A0-NA0 düzeldi GFS saçmalıyor dediğimizdeki durum bu açıkçası. Çünkü bu salınım verileri yine Gfs'nin veri çalıştırmalarının üzerinden gidiyor. 
Yani aslında bizim tutarlılık ararken baktığımız veri yanlış aslında bağcının üzümü var da biz yemeyi bilemiyoruz. Buyrun aşağıda GFS'nin akşam güncellemesinin tüm senaryolarının ortalaması.
Önce ne aradığımızı bilelim sonra neye baktığımızı emi arkadaşlar.
resim

Herkese selamlar. Bol KAR yağışlı bir sezon olması dileğiyle... 21-22 Aralık sistemi güçlenerek gelsin ve İl genelinde güzel KAR yağışı getirsin.
 Kar taneleri ne güzel anlatıyor birbirine zarar vermeden de yol almanın mümkün olduğunu. (Mevlana)

AO-NAO Verileri sabah güncellemesinden alınan 10-11 adet çalıştırmadır..

Konuyu Okuyanlar:
KardanadamEmin, sirgalton, тaяaηтυℓa, 74 Ziyaretçi