| |
Ben şahsen aralık 15 sonra kar kovalamak isterim o top inmez kasımda serkan hocam daha iyi bilir gerci..
Ecmwf daha iyi çıkmış. 10 güne baktığı için GFS gibi fırıldak değil. Zaten GFSin neden 15 gün sonrasını tahmin ettiğini anlamıyorum. Hiç tutturamıyorsan 10 günü göster yeter.
GFS sabah iyi çıkmadı diyagramdan da belli sıcak senaryolar ciddi oranda arttı, kar anlamında umdum 25-30 kasım arası olabilir, Serkan beyden güzel haberler bekliyor olacağız ay sonu için
modellere baktımda anladığım kadarıyla pekte anlamıyorum gerçi acemice bir yorum ay sonu sıkıntı gözüküyor kar açısından
İstanbul için KAR Beklenmiyordu bizde beklemiyorduk.
Uzun süren durgunluğun sona ermesini, sıcaklıkların mevsim normallerine ve yer yer altına inmesini bekliyorduk. Tahminini yaptığımız sistem 1-2 gün toleransla (erken) kendini hissettirecek. İstanbul yarın sabah saatlerinden sonra yağışları almaya başlayacak 2-3 gün süresincede etkili olacak. Yurdun güneybatısı ve batısı (Ege, Akdeniz'in orta ve batı kesimleri, Marmara, iç anadolunun batısı ve güneyi) 18 Kasım'da Akdeniz üzerinden hareketle gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine girecek. yağışlar Özellikle Akdeniz'in batısında, Güney ege'de ve ege kıyılarında etkili Muğla ve Antalya çevrelerinde çok etkili olacak. Bizi etkileyecek sistemde yurdun iç kesimleri Karadeniz'in iç kesimleri ve yüksek kesimleri, Doğu anadolu'da kar yağışları görülecek. Bu yağışlar yer yer birikimde yapacak. 21-22 Kasımda yine Akdeniz üzerinden yağışlı bir sistem gelecek ama onu sonra konuşalım onun vadesi biraz uzun değişebilir. İlerisi için ise bir kaç kelam edeyim; AO ve NAO İndexi negatif değerlere iniyor. 24-25 Kasım'a kadarda seyrini negatifte sürdürecek. Bu durumda Avrupa'ya inen yukarı seviye soğukları, cut off alçakları ve tepki alçakları meydana gelecek. Biz bu hareketlerin doğusunda kalacağımız için nispeten ılık hava taşınımı olacak. fakat bu hareketler Ülkemize yakın gerçekleşeceğinden yağışlardan da nasibimizi alacağız. ![]() ![]() 25-26 Kasımdan itibaren tekrar soğuk tarafa geçme ihtimalimiz var. Yağışlarda olacak, özellikle kuzey kesimlerde çok etkili olmayan yağışlar. Peki bizi İstanbul olarak heyecanlandıracak, KAR Beklentilerine sokacak bir sistem beklentim var mı? Evet var. Bu Tarih 2 ARALIK Zaman ilerledikçe bu beklentim ile ilgili konuşuruz.
(11-14-2018, 11:01 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İstanbul için KAR Beklenmiyordu bizde beklemiyorduk.emeğine sağlık abi ama kasım sonumuz hüsran oldu demek neyse nasip değilmiş . mevlam böyle takdir etmiş yapıcak bişey yok
Kardeşim 2 Aralık ortalama bir tarih 27-28 Kasım'da olabilir.
24-25 Kasım'da ise İstanbul'da kar yapacak bir oluşum yok. Aralık gelsin şov başlasın. Her şey yolunda No problem.
(11-14-2018, 11:12 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kardeşim 2 Aralık ortalama bir tarih 27-28 Kasım'da olabilir. inşaallah be abi inşaallah .geçen sene neydi öyle allah tekrarını yaşatmasın inşaallah aminnnnnnnnnnnnnnnnnn...
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 49 Ziyaretçi |