Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

AB’nin yerini beğenmedim ecmwf’de. Pazar kar olur yağış muhtemelen ama kıyılarda tutma açısından sorun olabilir mi diye çekiniyorum.
resim

(02-09-2021, 03:45 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Cuma KAR var sabah saatlerinde.
Önce yağmur ve hızlı bir şekilde KAR Yağışına dönüşecek.

Geçmiş sayfalara dönüp bakmaya üşenenlere gelsin  Wink
resim

(Son Düzenleme: 02-10-2021, 09:26 AM, Düzenleyen: snow41.)

@KardanadamEmin bey ayni paylasimi guzel bir paylasimi yapiyorsuniz ama halen modeller bozuldumu gelmeyecekmi yoksa kky mi olacak diye yaziyorlar siz ve Serkan bey son noktayi koydugunuz halde halen bazilarinda tereddut var bu kotumserlik neden anlamis degilim
GELIYOR GE LI YORRRR baska izahi yok hemde efsane degil efsaneler serisi geliyor

(Son Düzenleme: 02-10-2021, 09:28 AM, Düzenleyen: SinemSahin.)

(02-09-2021, 01:31 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:   Merhaba,

Şu anda mgm'nin ne dediği çok önemli değil.

İstanbul'da öğle saatlerini aşmadan ilk kar yağışı görülür hatta hafif bir birikimde olacaktır.

Cumartesi yine ara ara yağacak. Cumartesi günü ilerleyen saatlerde etkisini arttıracak.
Aralıksız 3-4 gün yağacak..Smile sıcaklıklar gündüz -4 -5 i aşamayacak.
1 metre belkide aşan birikimler mümkün görünüyor..

Sıkı durun geliyor....Smile

Bu da üşenenlere gelsin.
resim

Ecmf sorun yok hatta daha güneyli geliyor derinlik trakyada yağışı kısabilir
  Beğenenler:
  • SinemSahin, Snowsedat

Serkan bey kac defa yazdi cuma gunu baslayan yagmur hizlica kara dönup bu sekilde kar olarak uzunca sure devam edecek diye daha ne duymak istiyorlar anlamis degilim illaki Serkan bey modeller bozdu kar gelmeyecek mi yazsin
Sistemler silsilesi geliyor uzun yillardir gorulmeyen ve alisik olmadigimiz gucte pespese geliyor halen gelir mi gelmez mi yok yetersizmi sorgulamalari neden surda son 2 gun kaldi 48 saat sonra hersey degisiyor BEYAZ GÜZELLIK geliyor

(02-10-2021, 09:17 AM)karlıkış Adlı Kullanıcıdan Alıntı: AB’nin yerini beğenmedim ecmwf’de. Pazar kar olur yağış muhtemelen ama kıyılarda tutma açısından sorun olabilir mi diye çekiniyorum.
resim

Sevgili dostum çekinecek bir durum yok.

Pazar günü etkili yağış var.
Kıyılarda ilk örtü öğle saatlerinde oluşacak.

Pazar gün içinde kıyılar min: 10-20 cm..

(Son Düzenleme: 02-10-2021, 09:41 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

Pazar ve pazartesi günü İstanbul'un tamamında örtü var.
Batısı doğusuna göre bir miktar fazla.

Batısı kıyılar : 20-25cm
Batısı iç ve kuzey: 30-40 cm

Doğusu kıyılar: 10-15 cm
Doğusu iç ve kuzey: 20-25cm

Miktarlar pozitif yönde değişim gösterecektir...

@snowserkan bey siz karin baslama gununu ne gun baslayacagini nasil olacagini yazdiniz ama halen modellerden suphe edenler var bizler anladik cok tesekkurler
Ozetle ilk kar tanelerini cuma gunu gorecegiz cumartesi araliklarla devam edip pazar gununden itibaren yogunlasacak bu kadar sonrasi zaten belli bir cok yer pert
  Beğenenler:
  • Burak1980, Captmehmet, Poyraz, SinemSahin, SnowPoyraz, Snowsedat

(Son Düzenleme: 02-10-2021, 09:43 AM, Düzenleyen: AZOR.)

Ecmf Sabah güncellemesine göre biraz batılama var evet bu Doğu'daki yağışları kesti biraz trakyada çok etki yapmadı yola devam thumbsup
Süper geldi 
168 saatte kadar toplam karresim

Konuyu Okuyanlar:
39 Ziyaretçi