| |
240h tahmini toplam yağış (ECMWF)
Yağışların büyük çoğunluğu 16 Kasım sonrasında düşüyor.
(11-09-2018, 11:29 AM)ThunderSnow Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar hepinize foruma verdiğiniz destek için ben kendi adıma teşekkür ederim size, ama şuan kendisi banlandı zaten sizden ricam konumuza dönelim biz önümüzdeki KIŞ'a bakalım Saygılar. Olması gerekeni yaptınız, zaten uzun süredir o şahıs buranın karakterine uygun değildi. Burada herkes bildiğim kadarıyla benim gibi KAR' ın yağma ihtimalini dahi seven insanların birarada olduğunu düşündüğüm bir forum. Bu biryere çıkmaz muhabbetler genelde ismini zikretmeyeceğim malum forumun muhabbetleridir, oradaki aymazlıkları burada görmek istemezdim. Fakat ısrarla buralara üye olup buranın havasınıda bozmaya yeltenen şahıslar olabileceğini azçok tahmin ediyordum, olduda...Neyse bu ve bunun gibi şahıslara karşı bundan sonra daha dikkatli olunmalı diye düşünüyorum.
Kar yağışının deniz seviyesi üzerinden Tahmini limiti.
Siz bunu "0" derece izotermi nin hangi yükseklikte olduğu şeklinde de düşünebilirsiniz. ![]() Tahmini KAR Birikimi.
Alibeyköyde çisenti şeklinde yağış var. Bu bile biraz olsun içimizi ferahlattı. Rabbim neylerse güzel eyler. Hayırlı cumalar.
(11-09-2018, 03:06 PM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Rapor et tuşu çalışmıyor basıyorum hiçbir hareket yok?Bilgilendirme için teşekkürler. Sistem dosyalarında veya yüklediğimiz eklentilerde bir çakışma var sanıyorum. Eğer herhangi bir mesajı rapor etmeniz gerekirse öneri-şikayetlere yazabilirsiniz.
Isparta’da olmam münasebetiyle Davraz Dağı’nı uzun uzun inceledim ve bir cm bile kar olmaması dikkatimi çekti. Henüz Kasım ortasına bile gelmedik tabi ki. Daha kış başlamadı. Ama aklımda olan bir eski tesbitimi paylaşmak istiyorum. 2014 yılının Ekim ve Kasım aylarında her iki günde bir uzun mesafeli yürüyüşler yapmıştım. İyi hatırlıyorum, Aralık ortalarına kadar havalar yürüyüş için o kadar müsait gitmişti ki, bütün kış yürüyüş yapacağıma inanmaya başlamıştım. Her gün wunderground’dan mgm’den falan hava durumlarını incelerken wunderground Aralık ortalarına vardığımız bir zamanda peş peşe yağışlı günleri tahminlerine eklemişti. Ben de yürüyüşlere bir süre ara vermeye karar vermiştim. Ve bir daha nisan sonlarına kadar yürüyememiştim
haftada beş gün yağmur yağmıştı. Çok iyi hatırlıyorum 9 nisan 2015’te evi taşımıştım ve nakliyeciler Karabel geçidinde kar ve tipi nedeniyle yolun kapandığını söylemişlerdi. Fethiye Karabel’de hem de! Fethiye yıllık ortalama yağış yaklaşık 1000 mm. O sene 1300’ü geçmişti. Bunu niçin anlatıyorum, Aralık ortasına kadar 1 cm kar olmayan Fethiye Eren Dağ kayak merkezinde o kışın sonunda 5 metrelik birikmiş kar kalınlığı ölçülmüştü. 1 damla yağmur yağmayan yerde rekor yağmurlar görülmüştü. Yani bizler sabırla bekler ve Allah’tan hayırla dilersek güzel şeyler oluyor. Bu sene de olur, olacaktır insallah.
2018 Kasım ayı fethiye için kurak ve normalden sıcak geçiyor maalesef.
Fethiye de yıl boyunca 983 mm ortalama yağış düşüyor. Bu yağışın 117 ila 125 mm'si Kasım ayında düşüyor. yani toplam yağışın %12-13'ü Kasım'da düşüyor. Aralık ayında ise bu oran 255 mm yani toplam yağışın%25-26'sı Aralık'ta düşüyor. Şu anda yağış koca bir "0" ALLAH'ın izni ile bu açık kapanır. Ortalama sıcaklığı 14,6 C İlk 8 gün ortalaması ise; 18,9 C İstanbul'da ise KASIM Ayının 20 günü kurak 10 gün'ü yağışlı olarak yansıyor ortalamalara. 90 mm yağış alması lazım istanbul'un geri kalan sürede. henüz 0-1 mm. İstanbul'un Kasım ayı ortalama sıcaklığı 11.7 C İlk 8 gün ortalaması ise 17.9 C İyi değil tabiki Ama Kasım ayının diğer yarısı böyle olmayacak tabiki
Beğenenler:
• Captmehmet, KardanadamEmin, Leventcetin,
GFS, bu ara hepten kafayı sıyırmış görünüyor, sistemleri birtürlü rayına oturtturamadı, bir batıya, bir doğuya veriyor ve yalpalama sürüyor. Bu durum birkaç güne çözülecek...ECMWF istikrarlı görüntüler vermeye bu senede devam etmekde...
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 41 Ziyaretçi |

haftada beş gün yağmur yağmıştı. Çok iyi hatırlıyorum 9 nisan 2015’te evi taşımıştım ve nakliyeciler Karabel geçidinde kar ve tipi nedeniyle yolun kapandığını söylemişlerdi. Fethiye Karabel’de hem de! Fethiye yıllık ortalama yağış yaklaşık 1000 mm. O sene 1300’ü geçmişti. Bunu niçin anlatıyorum, Aralık ortasına kadar 1 cm kar olmayan Fethiye Eren Dağ kayak merkezinde o kışın sonunda 5 metrelik birikmiş kar kalınlığı ölçülmüştü. 1 damla yağmur yağmayan yerde rekor yağmurlar görülmüştü. Yani bizler sabırla bekler ve Allah’tan hayırla dilersek güzel şeyler oluyor. Bu sene de olur, olacaktır insallah.