| |
Kış geç mi gelecek, erken mi gidecek, gelmeyecek mi soruları benim için artık çöp.
Zira dün akşam merkezi sistem kaloriferlerimiz yanmaya başladı ![]() Yeni baba olan yöneticimiz termostat ayarlarıyla mı oynadı bilmiyorum. Bizim dairede tüm petekler şimdilik kapalı. 17'sini bekliyorum merakla.
GFS'den 384 saat sonrasına şenlik olabilir diye birşeylerden bahsediyor, vade uzun, olumlu yada olumsuz değişimler olacakdır, bizler zaten takipteyiz....
60 derece enlemlerindeki bölgesel rüzgar bileşeni nasılda artıyor.
Vorteks'den kopacak parça alt enlemlere nasılda inivermiş..
İtalyan sitesi ilmeteo Kasım ortası sisteminde yüksek basınç alanında kalacaklarını, yunanistan ve Türkiye tarafında bir soğuk salınım olacağını öngörüyor.
Kasım sonu ise deniz kenarlarında bile kar yapabilecek sertlikte bir salınım bekliyorlar. Ancak bu salınımdan İtalyanın da etkileneceğini öngörmüşler. Bu bizim için iyi olmaz. Biz bu sert salınımı Türkiye’de istiyoruz.
(11-08-2018, 11:46 AM)sahinok Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yani 17-21 Kasım sisteminden daha sert bir sistem mi geliyor Şahin Bey Merhaba, Kutuplardan kopması muhtemel dev bir siklon mevcut. Bunu GFS Modelinin sabah güncellemesinde gördük. Ancak bu beklentim model'e göre değil, Stratosferde SSW dediğimiz Ani Stratosfer ısınması ve geçmişte stratosferde benzer görüntünün nasıl sonuçlandığına göre şekilleniyor birazda. 10 hpa seviyelerinde beklenen ısınmaya en benzer görüntü 1999 yılının Şubat ayı başlarında yaşandı. ![]() Nasıl bir netice çıktı beraber bakalım. Kuvvetli bir salınımın olacağı gün yüzü gibi aşikar. Salınımın nereye olacağı henüz net değil. Kısa bir süre sonra onuda netleştireceğiz. Benim düşüncem; Bu dev parçanın daha doğuya ineceği, çünkü AZOR YB Alanı daha doğuda ve daha fazla kuzey'de olacak. 1999 Şubat 500 hpa yansıması
Beğenenler:
• Burak1980,
Serkan Bey bu salınımın büyüklüğünden dolayı hem İtalyanın hem de Türkiyenin etkilenme ihtimali var mı?
İlmeteo haberini tekrar okudum. Rusya ve iskandinavyanın arasından büyük bir salınım beklentileri var. Bu salınım bütün doğu avrupayı etkileyecek. İtalyanın kuzeyi sıcak tarafta kalıyor güneyi etkileniyor.
(11-08-2018, 01:04 PM)sahinok Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan Bey bu salınımın büyüklüğünden dolayı hem İtalyanın hem de Türkiyenin etkilenme ihtimali var mı? O İhtimali az görüyorum Şahin Bey. Sınır olarak Balkanlar olacak gibi duruyor. Genel patern belli, detaylar ise bir kaç gün içinde netleşir |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 11 Ziyaretçi |