Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(01-25-2021, 11:03 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 1929'cular toplansın.. Smile

Her zaman temkinli yaklaşım tarzın vardı. Böyle diyorsan eğer 1 değil 2 adet 1929 var demektir bu bana göreSmile
  Beğenenler:
  • Snowsedat, snowserkan

(Son Düzenleme: 01-26-2021, 09:28 AM, Düzenleyen: Enginist.)

Öyle bir kış yaşayalım ki, Nisan hatta Mayıs ayına geldiğimizde hala kıyıda köşede erimemiş kar yığınları olsun.

1987 kışının ardından böyle manzaralar hatırlıyorum.

İnanın tatmin edici kar yağışlarının yaşandığı kış mevsiminin ardından yaz sıcakları o kadar koymuyor., hatta yaz mevsimi daha keyifli oluyor.

Bu toprakları 4 mevsim yaşandığı için seviyorum ama son yıllarda mevsimleri adına yakışır şekilde yaşayamıyoruz.

İlk sırayı kış alsa da her mevsimin yeri ayrıdır benim için.

Şimdi kış gibi bir kış mevsimi yaşama zamanı Allah izin verirse.

Tadını çıkaralım.

Bol karlı günler.

Efsane 87 de ben 8 yaşındaydım. Hayal meyal kar birikintilerini, boyumuza gelen karlarda yuvarlanışımızı günlerce karla oynadığımızı hatırlıyorum. Ama 2004 senesi çok net aklımda. Çalıştığım şirketten erken çıkıp eve gidiyordum. Bilenler bilir anadolu yakasında minübüs yolundan geçerken birden bire hava karardı koyu gri oldu heryer... Kar öyle bir bastırdı ki o kadar işlek olan minübüs yolu trafiğe kapandı heryer bembeyaz oldu.Eski model bir peugeot arabam vardı slalom yapa yapa ilerlerken daha fazla cesaret edemedim kenara çektim. Herkesin yüzünde şaşkın bir ifade vardı. Benimse kalbim heyecandan ve sevinçten deli gibi atıyordu.Arabadan çıktım bir sigara yaktım kazasker taraflarında o anı hiç unutamam.
O zamanlar bekardım eve gittim odamda ki çalışma masamı camın önüne çekip perdeleri ardına kadar açtım. Bir senedir yüzüne bakmadığım chevrolet araba maketini yapmaya başladım yanımda kahvem...
Bir kar delisi için o anlar hicbirseye değişmez o mutluluk...
Ah ulan ah... Neden olmasın... Nice 87 lere 2004 lere...
Kar Mutluluktur 

Cok guzel bir ani olmus
  Beğenenler:
  • SinemSahin, Snowtime

(01-26-2021, 08:01 AM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey soyledi kesin ve net olarak 13 - 15 subat gibi sistemin gelecegini soyledi daha ne olsun

Merhaba,

Meteorolojide kesinlikler yoktur, ihtimaller ve ihtimallerin yüzdeleri vardır.

İş yoğunluğumdan çok ilgilenemiyorum fırsat bulunca yazıyorum, geçtiğimiz sistem bölgem adına 2017 ile yaraşır şekilde karlı oldu, 25 cm bulan birikim ölçtüm.

27-29 sistemi bulgaristan sistemi, balkanlardan gelen kırıntılar ise çanakkale - bilecik ve iç egede kar yağışlarına sebep olacak. Sistemde râkım ön planda, 200 mt ve üzeri yağan karın yerde tutması için önemli bir etken olacak. İstanbul yükseklerde kar sahil bandı kky ve kar arasında gidip geliyor ancak hem yağışın süresi soğuma yetersiz kalabilir.

Önümüzdeki 10 gün yani şubat ilk hafta sonuna kadar ülkemiz mevsim normalleri üzeri seyrecek,  10-15 dereceler batı bölgelerde görülecek. Yağış yine sıkıntı, aylardır toplam yağış ortalamaların altında, barajlar boş herkes günü kurtarıyor ancak bu durum yazın büyük sorunları getirebilir.

Gelelim şubat balığına , vade uzun benim görüdüğüm baktığım parametreler, şubatı mevsim normlleri üzeri sıcaklık veriyor, bu ayın genel karakteristiği için geçerli yani  1 hafta mevsim normalleri çok altı olabilir, ancak sonrası çok üstü olacaktır demek.

1929 çok çok iddalı bir beklenti, Serkan bey eminim farklı verilerden bu yargıya varmıştır, ancak 2018 gibi devasa bir soğuk son anda bizi sıyırıp avrupaya gittiği için ben bu kadar kesin ifadelerden kaçınıyorum. Şubat ilk 15 gün mevsime göre sıcak tarafta kalacağız, ikinci yarı ise soğuma olacaktır ancak gücünü etkisini şimdiden söylemek kestirmek zor.
  Beğenenler:
  • Emirsiyahbeyaz, Emre10, idieforyou41, sahinok

(01-26-2021, 08:07 AM)kuzey1352 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-25-2021, 11:22 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hayır sadece 1929'cular.. 1+9+2+9
İleride 2021'ciler kadrosunu kuruyoruz.

Tarihe not düşmeye hazırlanıyoruz inşallah.

Serkan Bey günaydın dünden beri çok fazla giremedim siteye.Bu sabah girdim ki neler göreyimSmileNeler söylüyorsunuz öyle maaşallah.Oğlum için bir kardanadam yapma sözüm var hala gerçekleştiremedim ne yazık ki.Anlaşılan o ki kardanadam değil kardan ev ya da gökdelen yapacağımız günler yakın İnşallah.Müjdeniz için çok teşekkür ederim.Bir de şunu sormak istiyorum.Edirne bu sistemde 40 cmleri görür mü?

Edirne merkez 15cm zorlar.
Uzun köprü - Keşan arası 20 cm zorlar.
Lalapaşa'dan Kırklareli sınırına kadar olan alanlar 20-30 cm zorlar.

87 kışı gibi bir kış bence 200-300 yılda bir bile zor olur.Mart ayında 14 gün aralıklarla kar yağması gibi bir mucizevi olay bu.O kışı istanbulda yaşamasamda köküne kadar yaşadık.TRT nin 2 kanala yeni geçtiği dönemdi.Hiç unutmam Başak Doğru diye bir spiker vardı taksim meydanı yada sultanahmette olabilir akşam yayın yapmışlardı kar yığınları boyu kadardı kadının neredeyse.bjk-dinamo kiev futbol maçı yağan kar yüzünden bir türlü oynanamıyordu.Uefa en sonunda oynayın len bir yerde artık dedi izmirde oynanmıştı.Ne günlerdi be.23 nisanda halen kenarda köşede karlar vardı.Mayıs ayında tepelerde kar öbekleri halen görülürdü.87 tekrar olur mu ? Rabbimiz ol der olur tabi ama atmosfer ve iklim olaylarına bakınca böyle suprizler zor oluyor artık.Şubat eskiden marmarada en sert geçen aydı ama son senelerde bunda da değişimler oldu gibi.Ama yinede karsız geçen son 3 senede 23-34 şubat 2019 ve 8-9 şubat 2020 de kar gördük.1985 şubatı efsane idi aklımda kalan.2003 te yine 11 şubat öncesi ve sonrası, 22-25 şubat yine 2003, 1992 de yine 24 şubat civarı güzel karlar aldığımızı hatırlıyorum.Tabi 2004 ün 13 şubatı, 2008 in 17-18 şubatı.Şubet biraz eski şubatlığını yaparsa çok şey olabilir.Buradaki usta tahminci arkadaşları takip ediyoruz.97 de mesela rahmetli Alparslan Türkeşin cenaze merasiminde nisanın başlarıydı kar yağıyordu.2003 te ha keza nisanda kar yağısı gördük.Sonuçta denizlerde geç soğudu.Denizler geç ısınır geç soğur.Deniz kıyısı olan yerler böyle süprizlere açık olur.2017 de mesela 23 nisanda yaşadığım yerde 200 m civarı yükseklere gece ciddi kar yağmıştı sabah kalktığımızda tepeler bembeyazdı ve kar öğlene kadar kalmıştı.hayırlısı diyelim.forumdaki tüm arkadalara selam ve saygılar
  Beğenenler:
  • Captmehmet, Emre10, Enginist, idieforyou41, Snowsedat

https://www.earthcam.com/world/bulgaria/...m=sofia_bg

sabah saatlerinde Sofya da yağmur yağıyordu, bu saat itibariye yoğun kar yağışı başlamış ....

(Son Düzenleme: 01-26-2021, 11:20 AM, Düzenleyen: Galatasaray.)

Sofya'da kar yağışı başladı.

Beklenenden erken başladı, Sofya'da ki kar yağışı. Sürprizlere açık bir sistem, gece saatlerinden itibaren cephenin seyrini izlemeye koyulabiliriz.
  Beğenenler:
  • Captmehmet, KardanadamEmin

2004 yılındaki sistem 1,5 günlük bir sistemdi ancak "tipi" adını verdiğimiz olayın tanımını o sistemde gördük. Marmara üniversitesi Göztepe kampüsünden Avrupa yakasındaki evime giderken otobüs köprüde kaldı. 3 küsur saat sürdü eve gitmemiz. Diz boyunu geçen kar birikintisi vardı ara sokaklarda. Ve bu durum kıyılarda (Beşiktaş, bakırköy vs) bile neredeyse böyleydi.
  Beğenenler:
  • Galatasaray

Konuyu Okuyanlar:
afyonlumuzaffer03, Akın, AZOR, hacimuratt, 40 Ziyaretçi