| |
İstanbul her kış dizboyu kar almıyor. Ama bu hiç olmuyorda değil.
2017 yılından bu zamana kadar geçen 4 koca yıl İstanbul'u Kar fakiri yaptı. İnsanlarda "Artık İstanbul'a kar yağmaz" düşüncesi hakim oldu. Birde üzerine bu Gidişat tan nemalanan tiplerde türeyince tuz biber ekildi. Bu algıyı atın zihninizden bunlar yalan. İstanbul ve Türkiye 1990 ların sonundan itibaren pozitif faza geçen Atlantik suyunun çoklu onyıllık salınımı etkisinde. Bu salınım Atlantik suyunun ısınmasıyla mevcut basınç örüntüsünde önemli değişikliklere yol açarak Atlantik doğusunda kalan alanlara kış boyunca daha az soğuk ve dolayısıyla daha az kar bırakılmasına neden oluyor. Bir kaç yılda birde bu ısınmadan kaynaklı dengesiz Kar yağışlarını getirebiliyor. Batı rüzgarlarının (ticaret rüzgarları) hızında ve rotasında meydana gelen artışlar ve azalışlar (Yaz-Kış) yaz aylarının sonundan itibaren Atlantik batısına şiddetli hava olaylarını gönderiyor. Kasırga sayılarında artış ve şiddet bunun en basit göstergesidir. Bu döngü 1996-1997 yılında pozitif faza geçmiş durumda ve 30 yıl civarında sürmektedir. Genel görüntü bu yazdıklarımla %90 ilişkilidir. Ve bu döngünün artık son demleri yaşanmaktadır. Önümüzdeki süreçte Şubat 15 gibi yine patern değişimi görünüyor. Ciddi manada bir salınım göze çarpıyor. Modellere bakarak şu tarihte bir soğuk görünüyor ve buna göre bir tahmin patlatayım demek tahmincilik olmuyor maalesef. Evet modeller belki bir ışık tutuyor ancak işin özünde çok başka verilere bakmak gerekiyor. Dediğim gibi bizleri doyuracak bir sistemmi istiyoruz o zaman 15 Şubat'ı bekleyeceğiz. Şubat başındaki beklentiler Olmadı diyede üzülüp umudunuzu kırmayın. Daha güzeli var ve bırakın o olsun herkes mutlu olsun..
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, Captmehmet, Emirsiyahbeyaz, Emre10, Emreitsa,
Dediginiz gibi 1 hafta 2 hafta sonra olsun ama gercekten guzel bir sistem olsun bekledigimize degecek bir sistem olsun beklemedeyiz
Modellere bakarak şu tarihte bir soğuk görünüyor ve buna göre bir tahmin patlatayım demek tahmincilik olmuyor maalesef.
OFF TAŞ DA çok kocamanmış kafamı yardı Serkanım daha ufak atsaydın ya taşı ben tahminci değilim artık arkadaşlar Serkan öyle diyooo DYO
Ben senin yorumuna göre yazmadım ki.
Ben yazarken sen zaten yazmışsın. Senin yorumunu kaale alıp yazılmış bir mesaj değil o anlayacağın. Genele hitaben yazılmış bir mesaj. Kişilerle değil kitlelerle uğraşırım ben örümcek adam..
Beğenenler:
• Burak1980, Captmehmet, Emre10, Erol Bıldırcın, idieforyou41, karakış, Kızakadam, Özgür, snow41, Snowsedat,
Kitlelere attığın taşlardan biri sekip kafamı yardı sadece karabiberim.
Korkak mgm bile istanbula kar vermiş çarşamba günü az pozitif düşünelim inanıyorumki geçen sistemden daha süprize açık kar yağışları alacağız bak dedi dersiniz kartat
Son güncellemede göründüğü gibi sistem gücücünü balkanlara bırakacak ufak değişikliklerle ne olduğunu gördük 2 gün önceki yazımda sistem 100 km batılasa yada doğulasa büyük değişimler olabiliyor dediğimi hatırlıyorum %30 ihtimali aybaşındada bu sisteme benzer bir yağış alabiliriz
Not hala sürpriz yapma ihtimali var Sistem şuanlarda İstanbul'da gücünü göstermeye başladı sert rüzgar la beraber güzel yağış var https://images.meteociel.fr/im/7939/anim_wmd5.gif https://images.meteociel.fr/im/8976/anim_uqx4.gif
Büyükçekmece Sinanoba mevkii rüzgar oldukça sert ve yağış kuvvetli. En sevmediğim yağmur yağma tarzı. Sıcaklık 10 derece civarları
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| Poyrazkarayel, zerensefa, 29 Ziyaretçi |