Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Malum kişi Perşembe videosunu yayınlamış ve yine gamlı baykuş gibi geçen sisteme 1-2 günlük bişi olarak laf attıktan sonra şubatın ortalamaların 3 derece üstünde sıcak olacağını buyurmuş. Bu kadar kötümserlik, fazla iyimserliği sevmememe rağmen beni de rahatsız ediyor.

(01-21-2021, 10:09 PM)karlıkış Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Malum kişi Perşembe videosunu yayınlamış ve yine gamlı baykuş gibi geçen sisteme 1-2 günlük bişi olarak laf attıktan sonra şubatın ortalamaların 3 derece üstünde sıcak olacağını buyurmuş. Bu kadar kötümserlik, fazla iyimserliği sevmememe rağmen beni de rahatsız ediyor.

Bu sene Iki videosunu izledim, ikisine de dislike vermek zorunda kaldım. Küresel ısınma, kuraklık, kıtlık vs vs çok yoruyor insanı. Hiç gerek yok, tamamen bıraktım. Tavsiye ederim. Izlemeyince çok daha mutlu hissediyorum Smile

(Son Düzenleme: 01-21-2021, 10:49 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Eski sistemlere benzettim severriiimm ates 
resim
Sistemde büyük tehlike var ege açıkları yaklaşık 170km fırtına var aman Allah'ım
resim
resim

Beyefendiye kalsa ocak ayında yağmur bile yoktu...Senelerdir her kış bu kadar yanlış tahminler yap sonra birşey olmamış gibi çıkıp yine gerine gerine kar yağmayacak de... Çok enteresan. Benim için inandırıcılığı sıfır... Bakmıyorum bile videolarına. Bizim siteyi geçtim birçok forumda ki orta halli bir tahminci bile benim için daha başarılıdır. İstediği kadar okulunu okusun masterını yapsın. Olmayınca olmuyor...
Kar Mutluluktur 
  Beğenenler:
  • Captmehmet, hacimurat, Poyraz, Snowsedat, snowsnow2021, Xooner

@KardanadamEmin abi maltepe pendik tuzla ve gebze yabi biz  Smile KAR da kütür kütür yürüyecek miyiz bu sistemde  Big Grin Spiteful

(01-21-2021, 10:25 PM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-21-2021, 10:09 PM)karlıkış Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Malum kişi Perşembe videosunu yayınlamış ve yine gamlı baykuş gibi geçen sisteme 1-2 günlük bişi olarak laf attıktan sonra şubatın ortalamaların 3 derece üstünde sıcak olacağını buyurmuş. Bu kadar kötümserlik, fazla iyimserliği sevmememe rağmen beni de rahatsız ediyor.

Bu sene Iki videosunu izledim, ikisine de dislike vermek zorunda kaldım. Küresel ısınma, kuraklık, kıtlık vs vs çok yoruyor insanı. Hiç gerek yok, tamamen bıraktım. Tavsiye ederim. Izlemeyince çok daha mutlu hissediyorum Smile
Bende artık izlemiyorum bıraktım onu kendi halinde Smile

Artık ona yağmurlu havada su yok  Big Grin

(Son Düzenleme: 01-21-2021, 11:02 PM, Düzenleyen: idieforyou41.)

27 Ocak sistemi şimdilik gfs ve ecmwf ye yansımıyor en azından kıyılarda kar var demiyor. Ben öyle gördüm umarım güçlenir de Serkan abinin dediği gibi Şubat başı sistemi olarak devam eder. Serkan abi Şubat başı için düşündüğün sistemin modelini bizle paylaşır mısın? Sen onu çizmişsindir çoktan ? gfs ye gerek yok abi sen varken.

(01-21-2021, 10:59 PM)idieforyou41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 27 Ocak sistemi şimdilik gfs ve ecmwf ye yansımıyor en azından kıyılarda kar var demiyor. Ben öyle gördüm umarım güçlenir de Serkan abinin dediği gibi Şubat başı sistemi olarak devam eder. Serkan abi Şubat başı için düşündüğün sistemin modelini bizle paylaşır mısın? Sen onu çizmişsindir çoktan ??? 
gfs ye gerek yok abi sen varken.

Gülücük smileyler çıkmıyor

(01-21-2021, 10:53 PM)byarslan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @KardanadamEmin abi maltepe pendik tuzla ve gebze yabi biz  Smile KAR da kütür kütür yürüyecek miyiz bu sistemde  Big Grin Spiteful

Bütün sistemleri siz sömürdünüz azcıkta avrupa sömürsün yahu  Smile
  Beğenenler:
  • byarslan

(Son Düzenleme: 01-22-2021, 12:15 AM, Düzenleyen: тaяaηтυℓa.)

Gözleri SÜRMELİ o kişi önce ne dedi Ocak kurak dedi. Sonra Ocak 2. yarı yağışlar biraz artacak dedi kar için şu an ihtimal yok dedi. Sonra son verilerde İstanbul kky sınırında dedi sonra kar ihtimali arttı dedi. Az kar yağacak dedi sonra kar lokal olarak 20 30 cm olacak vs vs dedi modele göre dönen bir insan evladı sadece.Hadi eskiden tv deydin temkinliydin şimdi kaybedecek neyin var hiç birşeyin ama hala çekingen ürkek bir kişiliksin. Biraz cesur ol ben 4 Ocakta sistemi kafamda netleştirdim ve Faceden bütün arkadaşlarımla paylaştım. 4 Ocak öncesi de sistemin doğuşunu takipteydim. Biz met mühendisi değiliz ama sen bu işin ilmini yapmışsın ama yok işte merak meselesi bu işler arkadaşlar ben 3 4 yaşından beri kışın havaya bakmaktan bulutlara bakmaktan 50 yaşıma geldim hala bıkmadım. Her gün onlarca yüzlerce kez met tahmin sitelerine modellere uzun vadeli kısa orta vadeli meteorolojik verilere bakıyorum. Bakın arkadaşlar genel olarak şunu söyleyebilirim ki hiçbir sistem (hadi binde bir sistemi hariç tutalım) modellerde bilhassa diyagramlarda bütün çalıştırmaların hepsinde bir anda -10 dan -15 den başlamaz bunu unutmayın. Önce diyagram eğrisinde birkaç senaryo aşağı inmeye başlar daha sonra yavaş yavaş diğerlerini de peşine takar (sürü psikolojisi yani bir koyun uçurumdan atlar peşinden diğerleri atlar örneğinde olduğu gibi) ve belli bir noktada uzlaşırlar ve o sistem artık öyle ya da böyle gelir. Ama zayıflayarak ama güçlenerek gelir. Bu hemen hemen hep böyledir. Bu yüzden bazı sistemler modelcileri fıtık eder modelde sistem kaybolunca emziği alınmış bebek gibi ağlamaya başlarlar. Bir modelde havaya zıplar bir modelde yerin dibine batar psikolojisi bozulur vs vs. Herşey model değildir model de herşey değildir meteorolojide. Sadece modeli değil başka verileri de harmanlayarak bir yere varabilirsiniz. İşte burada tecrübe ve önsezi dediğimiz verileri inceleyerek oradan bir analiz senteze varmaktır. Bu olursa tahmin tutarlı olur. Bu arada bazen hava olayları insanı ters köşe yapabilir. Neyse diyeceğim o ki moral bozmaya gerek yok burası ağlama duvarı değil. Umut kapısıdır. Umudunu kaybeden her şeyini kaybetmiştir. Merak etmeyin sistemler daha bitmedi hayırlısıyla sırasını bekliyorlar inşallah.

Gece gece aklıma tebessüm ettiren bir tabir geldi sizinle de paylaşmak istedim...
Bu platform yokken hepimiz malum sitedeyken İzlanda kökenli sistemlerde sıcaklık sıkıntı olduğu için malum şahsiyetler ılık kar yağacak derdi hep nasıl bir tabirse ?
Sistem bir tık daha güçlenirse yerde santimlerce biriken ılık kar görebiliriz ??

Konuyu Okuyanlar:
GODZİLLA, 34 Ziyaretçi