| |
Olumsuz olmak veya serkan ve emin abiyi eleştirmek gibi bir niyetim kesinlikle yok. Daha öncede dedim ben bu kişileri babamla birlikte 8 senedir takip ediyorum. Elbet yanılacaklar ki bu defalarca oldu normaldir. Ama şu an ki tablo da bana göre yağış yok. Şehir merkezine yakın yerler de bile düzgün kar yağışı olmadı. Hor görme olarak algılanmasın ama merkezden uzak dağın tepesinde geceleri kurtların indiği ilçeler de kar yağıyor diye İstanbul'da kar yağdı denilmez. Buna yaşadığım yer Büyükçekmece'de dahil. Benim bu sistemden beklentim sıfırında altı. Şu an hava 0 derece rüzgar sert esiyor. gece veya şimdi yağış yoksa daha da bir şey olmaz. 33 yaşındayım 87 kışından önce ki şubat ayında doğdum. Sarıyer ve Emirgan'da büyüdüm. 2000'li yılların başlarında ki sistemleri gördüm ve yaşadım. 2017'i kışında Büyükçekmece'de yaşadığım yer denize sıfırdı ve sitede 45 cm yollarda 30 cm kar vardı. O yüzden dediğim gibi Anadolu yakasında yağarsa yağar, bizim gibi avrupa yakasında yaşayanlar anca havada görür. Affınıza sığınarak buda benim tahminim. Bir mucize olur her şey değişir, bu yazdıklarım içinde aslanlar gibi özür dilerim hiç sıkıntı değil. Yeter ki kar yağsın mutlu olalım.
@snowserkan Sıcaklık istenilen değerlere geliyor. Şapka hazır önümüzde duruyor belki içinden çıkacak bir tavşan vardır.
Ben buna şapka çıkartırım. Teşekkürler,
(01-17-2021, 11:05 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Doğusu dedik öyle oldu.
Beğenenler:
• angelusoO, Captmehmet, Emirsiyahbeyaz,
Bir anket mi yapsak; Derbi maçında top KIRMIZI mı? yoksa ORNİNAL mi? olur diye.
(01-17-2021, 11:01 AM)zerensefa Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(01-17-2021, 10:47 AM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar sistemin durumlarıyla ilgili olumlu yada olumsuz değerlendirmeleriniz için daha öncede bahsetmiş olduğum üzere perşembeye kadar bekleyin..Sistem bitmiş değil, ve çarşamba akşamına kadarda üzerimizde kalmaya devam edecek.Bunları söylerken hayali tahmin yapılmıyor..ECMWF son güncel verilerini aşağıda paylaşıyorum..Çok ilginç karakterli bir sistemle karşı karşıya olduğumuzu önceki mesajlarımda bahsetmiştim..Heran herşey olabilecek daha 3 gün var önümüzde.. Sefa KARdeşim, evet son diyagram verileri yağışı kısmış, Avrupa yakasında durum sıkıntılı..Anadolu yakası bu sistemde şanslı bukez..Artık sistem süresince dekleri kovalayacağız, dekler farklı bölgeleri vurur, bir yer KARdan yıkıliyorken, diğer bir bölge kupkuru kalabiliyor..İstanbul konumu dolayısıyla zor bir metropol adıüstünde yeditepe..Yağışlar ve şiddetleride bölgesel farklılıklar göstetebiliyor...
(01-17-2021, 11:06 AM)ykamci1987 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Olumsuz olmak veya serkan ve emin abiyi eleştirmek gibi bir niyetim kesinlikle yok. Daha öncede dedim ben bu kişileri babamla birlikte 8 senedir takip ediyorum. Elbet yanılacaklar ki bu defalarca oldu normaldir. Ama şu an ki tablo da bana göre yağış yok. Şehir merkezine yakın yerler de bile düzgün kar yağışı olmadı. Hor görme olarak algılanmasın ama merkezden uzak dağın tepesinde geceleri kurtların indiği ilçeler de kar yağıyor diye İstanbul'da kar yağdı denilmez. Buna yaşadığım yer Büyükçekmece'de dahil. Benim bu sistemden beklentim sıfırında altı. Şu an hava 0 derece rüzgar sert esiyor. gece veya şimdi yağış yoksa daha da bir şey olmaz. 33 yaşındayım 87 kışından önce ki şubat ayında doğdum. Sarıyer ve Emirgan'da büyüdüm. 2000'li yılların başlarında ki sistemleri gördüm ve yaşadım. 2017'i kışında Büyükçekmece'de yaşadığım yer denize sıfırdı ve sitede 45 cm yollarda 30 cm kar vardı. O yüzden dediğim gibi Anadolu yakasında yağarsa yağar, bizim gibi avrupa yakasında yaşayanlar anca havada görür. Affınıza sığınarak buda benim tahminim. Bir mucize olur her şey değişir, bu yazdıklarım içinde aslanlar gibi özür dilerim hiç sıkıntı değil. Yeter ki kar yağsın mutlu olalım. Ben sana katilmiyorum bu konuda gorusler kisiseldir. Istanbul dogusuyla batisi arasinda 180 km asagi yukari uzunluga sahip. Her yere ayni anda ayni siddette kar yagmaz. Buyukcekmeceye 2017 yilinda da az yagmis. Benim konumumda umraniye 2017 de dahi 1 metre kar yagdi. Buyukcekmeceyi tekirdag istanbul karisimina koyabilirsin bence. Umraniye bogaza bile en fazla 20 km mesafede. Buraya yagiyor ama buyukcekmeceye yagmiyorsa istanbula kar yagdi derim. O ilcenin mesafesi tekirdaga yakin. Sehir merkezi dedigin kadikoy besiktas bakirkoy her zaman boyle dogru duzgun kar yagmiyorki yukselti 50 metrenin bile altinda.
(01-17-2021, 11:05 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Doğusu dedik öyle oldu. Serkan bey elinize emeginize saglik sonucta tahmininiz tuttu beklenilen miktardan bazi yerler az aldi ama olsun daha 3 gun var Kocaelinin merkezi guzel yagis aldi almayada devam ediyor ozellikle izmit taraflari cunku Gebzede sanssiz ilcelerden oldu ancak Gebze Gosb civarinda yagis guzel sanirim o bolge 20 cm veya ona yakin kar almistir Artik beklemedeyiz sansimiza ne duserse
Serkan abi Sapanca Kırkpınar'da bile kar tuttu, nonstop yağmasına rağmen cıvık bir kar örtüsü var.. Sıcaklık hala 0 derecenin altına inmedi ; 0,8-1 derece civarında çakılı duruyor ama ciddi fırtınamsı rüzgar ile lapa lapa sulu yağış devam ediyor..Belirttiğiniz şekilde sıcaklık 1-2 derece düşerse şapkadan tavşan çıkabilir.
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| aoy, hacimuratt, 25 Ziyaretçi |