Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Arkadaşlar sistemin durumlarıyla ilgili olumlu yada olumsuz değerlendirmeleriniz için daha öncede bahsetmiş olduğum üzere perşembeye kadar bekleyin..Sistem bitmiş değil, ve çarşamba akşamına kadarda üzerimizde kalmaya devam edecek.Bunları söylerken hayali tahmin yapılmıyor..ECMWF son güncel verilerini aşağıda paylaşıyorum..Çok ilginç karakterli bir sistemle karşı karşıya olduğumuzu önceki mesajlarımda bahsetmiştim..Heran herşey olabilecek daha 3 gün var önümüzde.. thumbsup Sistem kötü çıksada istediğimiz gibi bizleri alaşağı edebilmek, biz demiştik adıaltinda alay edebilmek için dua eden arkadaşlarda var aramızda, buradan herkesin yorumlarını dikkatle izliyorum..Hep söylerim bizler ne görüyorsak onu yazarız, çok şükürki kimseden ne söyliyecekler diyede bir endişem yok ve olamazda.. thumbsup Herşeyin kesin olacakları ancak mevsimlerin sahibinin indindedir.Mevsimlerin yaratıcısı ne derse o olur..Bizler aciz kullarız sadece olabilirlikleri modellerin gidişatına göre yorumlamaya çalışırız.Burda gelen sistemi kimseye beğendirme zorunluluğumuz yok ve olamazda..Burada maksadı sadece tahminlerimizi okumak olmayan birkaç arkadaşımız var, bunları zaten biliyorum, sizlerde farkediyorsunuz..Neyse konumuza dönersek, sistem rakım yüksekliklerine ve ilçelere göre değişik karakterli gidişatıyla devam ediyor, edecekde.. thumbsup 
resim

resim

resim

Gebzede baslangic guzeldi ama devami gelmedi sanirim gebze gosb ta umraniye gibi kar almistir 20 cm olabilir ama gebze merkez 3- 5 cm civari oda cimlerde araba ustleri ve catilarda
Serkan bey bundan sonraki kalan surecte carsambaya kadar ki beklentiniz nedir

resim

resim

An itibari ile Beykoz-Kavacık
  Beğenenler:
  • adakar, Captmehmet, Erol Bıldırcın, snow41

Insallah bir gün çok da kimsenin ciddiye almadığı yağmaz dediği bir sistem şu an ki durumun tam tersi köşe yaparak bizi yarım metre kar altında bırakır. Amin Smile

Ben Serkan Bey in bir analiz çıkartacağına inanıyorum, gerçi hep yazılmadı mı? Pazar günü esas kar olacak diye... belki ilerleyen saatlerde yağış hızlanır. Bir de Cumartesi günü ara vereceği söylenirken de yağdı. Halen ümit kesmemek lazım bence olacak.

(Son Düzenleme: 01-17-2021, 10:59 AM, Düzenleyen: jacobsss.)

Sistemlerin anlatılırken abartılmaması gerektiğini düşünüyorum.Bu durum ben dahil birçok kişinin yaşadığı hayal kırıklığının fazla olmasını sağlıyor.Tamam umutlanmak,heyecanımızı paylaşmak güzel bir şey ama üzülüyoruz sonucunda.

Bu arada Eyüp merkezde kar tipi şeklinde devam ediyor
süpheci

(01-17-2021, 10:47 AM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar sistemin durumlarıyla ilgili olumlu yada olumsuz değerlendirmeleriniz için daha öncede bahsetmiş olduğum üzere perşembeye kadar bekleyin..Sistem bitmiş değil, ve çarşamba akşamına kadarda üzerimizde kalmaya devam edecek.Bunları söylerken hayali tahmin yapılmıyor..ECMWF son güncel verilerini aşağıda paylaşıyorum..Çok ilginç karakterli bir sistemle karşı karşıya olduğumuzu önceki mesajlarımda bahsetmiştim..Heran herşey olabilecek daha 3 gün var önümüzde.. thumbsup Sistem kötü çıksada istediğimiz gibi bizleri alaşağı edebilmek, biz demiştik adıaltinda alay edebilmek için dua eden arkadaşlarda var aramızda, buradan herkesin yorumlarını dikkatle izliyorum..Hep söylerim bizler ne görüyorsak onu yazarız, çok şükürki kimseden ne söyliyecekler diyede bir endişem yok ve olamazda.. thumbsup Herşeyin kesin olacakları ancak mevsimlerin sahibinin indindedir.Mevsimlerin yaratıcısı ne derse o olur..Bizler aciz kullarız sadece olabilirlikleri modellerin gidişatına göre yorumlamaya çalışırız.Burda gelen sistemi kimseye beğendirme zorunluluğumuz yok ve olamazda..Burada maksadı sadece tahminlerimizi okumak olmayan birkaç arkadaşımız var, bunları zaten biliyorum, sizlerde farkediyorsunuz..Neyse konumuza dönersek, sistem rakım yüksekliklerine ve ilçelere göre değişik karakterli gidişatıyla devam ediyor, edecekde.. thumbsup 
resim

resim

resim

Bahsettiğiniz günlere kadar soğuk konusunda sıkıntı yokta yağış konusunda ciddi sıkıntılar var Emin hocam. Rüzgar açıları uyumsuz. Alt katmanlar kuzeyli eserken üst katmanlar batılı esiyor, şuan ki tabloda rüzgar Birliği sadece yarın akşam oluyor. Oda karayel görünüyor üst katmanlar için. Yani sadece Anadolu yakasına yarayacaktır DEK olursada. Onun dışında başka bir siklon oluşması söz konusu mu detaylı incelemedim. Ama çarşamba sabahından itibaren kar şartları kayboluyor şuan ki tabloda.
SUDAN ADAM
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Captmehmet, KardanadamEmin, snow41, snowerhan, Snowsedat

Bu Ümraniye ye taşındığından beri herşeye söyleniyorum ama kar açısından gerçekten şanslı öyle çok yüksekte değil ama kar varsa burda yağıyor
Bugün öğlen saatlerine kadar Anadolu yakası devam eder öğleden sonra biraz yavaşlayıp akşam son bir geçiş olur sanıyorum
P tesi günüde hafif geçişler olabilir ama bugün ekmek yiyemiyen bence bunlardan da pek bişey beklemesin 
Elimizdeki bu
  Beğenenler:
  • themuslim

Yahu Rabbime şükürler olsun. Sancaktepede çok etkili yağıyor. Dört seneden sonra ne kadar özlemişiz. Mevlam eksikliğini göstermesin
  Beğenenler:
  • adakar

Doğusu dedik öyle oldu.
Sakarya, Kocaeli, Bursa, Balıkesir daha şanslı dedik öyle oldu.

İstanbul batısı için kıyılar 2-5 cm tahmini yaptık. soğuk ile yağışı denk getiremedik 1 derecelik fark yüzünden çok şeyler kaçtı.

İstanbul doğusu yağış miktarı açısından daha şanslıydı zaten orada kıyılar için örtü ihtimali fazlaca vardı yine 1 derecelik fark çok şeylerin kaçmasına yetti.
Biraz kuzeye çıktığınızda 15-20 cm'lik birikimler var 100-150 metrelik yükseklik farkı 1 - 1,5c eder bu ihtiyacı karşıladı.

Kocaeli, Sakarya tarafları güneyde daha batıda patlatamadığımız siklon yüzünden şanslı oldular.
Eğer siklon 100-150 km kadar batıda oluşmuş olsaydı bu sistemin kralı İstanbul olurdu. Siklonun doğuda oluşması derinlik kazanamamasının yanında parçalanmasına ve şeklini kaybetmesine neden oldu.

Rüzgarın Üst katmanlar ile uyumsuzluğu siklonun şekline ve derinleşemeden yapısının bozulması ile ilişkilendirilebilir.
Ek olarak siklonun biraz daha doğuda oluşması YB Alanınında daha çabuk sokulmasına yol açıyor.

Bundan sonrası için radar ve uydu gözlemlenmeli.
Sıcaklık istenilen değerlere geliyor. Şapka hazır önümüzde duruyor belki içinden çıkacak bir tavşan vardır.

Konuyu Okuyanlar:
snowserkan, 11 Ziyaretçi