| |
ECMWF'de bugün başlayacak asıl sistem için son noktayi koydu..
![]() ![]() ![]()
Beğenenler:
• adakar, angelusoO, Burak1980, caner, Captmehmet, hacimurat, Hunter, Kartat, kral, mehmet karsever, SinemSahin, snow41, Snowreis1360, Snowsedat
Öncelikle Kar tahminlerinde kullanılması gereken thickness değerlerini bir kez okuyun ve anlamaya çalışın.
Zamanında bu konuyu paylaşmıştım. https://snowserkan.com/forum/showthread.php?tid=9 Ardından thickness tablosuna ve basınç konumuna göre yaptığım görselleri paylaşayım. İstanbul sahil için 500-1000 hpa kaar değeri 540 gpm'dir unutmayın. 540 gpm'de %100 kar yağar diyemesekte yağma olasılığının en kuvvetli olduğu değerdir. 540 gpm değerinin altında saf ve tutan kar %100'dür. Aşağıda bu değerler ve yağışın olması muhtemel alanı daireler içinde belirttim. Şunu da unutmayın 540 gpm de İstanbul sınır değer olurken Bursa'da bu değer daha yüksektir ve 540 gpm'de %100 kar alır. Alttaki görsellere üstte verdiğim linki ziyaret etmeden bakmayınız. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Beğenenler:
• adakar, Alp 1903, angelusoO, bokers36, Burak1980, duman, Emreitsa, Eray, Fevzi, Ftherdem, hacimurat, KarAdam53, KardanadamEmin, kral, mehmet karsever, Mturi, Saka, scream, SinemSahin, Snow1921, Snowreis1360, SNOWSALİH, Snowsedat, volkan34tr
(01-16-2021, 08:11 AM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selamün aleykum, hayırlı sabahlar.Son hazırlıklarınızı yaptınızmı? 4-5 günlük sistemimiz için yeterli sahlep, kahve, çay stoğu yaptınızmı? Dışarıyı seyredeceğiniz odaların pencerelerinin camlarını sildinizmi? Havuç, atkı, sopalı süpürge, fötr şapka, kömür, leğenler, naylon poşetler, tahtadan kızaklar hazırmı? Daha hala hazırlamadıysanız ne diyeyim ben size? Emin Bey günaydın. 4-5 günlük sisteme hazır olun yazdığınızda çarşambaya kadar uzatmış oldunuz sistemi, Buradaki kar sever arkadaşlar yazdıklarınızı gerçekleşecekmiş gibi algılıyor. Şahsi görüşüm pazartesi gece geç saatlerine kadar etkili olacakmış gibi gözüküyor. Umarım yazdığınız gibi olur.
(01-16-2021, 10:10 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: https://snowserkan.com/forum/showthread.php?tid=9Ellerinize sağlık @snowserkan. Çok emek vererek anlatılmış değerli bilgiler.
Yukarıda Gpm değerlerini verdim.
5400 gpm görüldüğü anda KKY veya Kar başlar. Bu duruma göre saat 15.00 ve akabinde yağışların tamamen Saf Kar yağışına dönmesi gerekiyor.
Beğenenler:
• adakar, angelusoO, Captmehmet, Emirsiyahbeyaz, Ftherdem, hacimurat, KardanadamEmin, Kartepemetin, kral, mehmet karsever, Snow1921, Snowreis1360, Snowsedat
(01-16-2021, 10:12 AM)Saka Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Bizim işimiz bu..Gördüğümüzü yazarız.. Şuanki verilerde Salı gecesini çarşambaya bağlıyan gecede bile KAR yağışı var..Yazmiyalımmı?(01-16-2021, 08:11 AM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selamün aleykum, hayırlı sabahlar.Son hazırlıklarınızı yaptınızmı? 4-5 günlük sistemimiz için yeterli sahlep, kahve, çay stoğu yaptınızmı? Dışarıyı seyredeceğiniz odaların pencerelerinin camlarını sildinizmi? Havuç, atkı, sopalı süpürge, fötr şapka, kömür, leğenler, naylon poşetler, tahtadan kızaklar hazırmı? Daha hala hazırlamadıysanız ne diyeyim ben size? Tahmindir adıüstünde, olursa, neden yazmadınız, bu sürprizmiydi demezlermi?
Beğenenler:
• adakar, angelusoO, Burak1980, Captmehmet, hacimurat, mehmet karsever, Saka, snow41, Snowreis1360, Snowsedat, snowserkan
Üst seviye rüzgarlarının açıları (700 hpa ve 500 hpa ) alt seviye (850 hpa ve altı) rüzgarlarının açıları arasında uyumsuzluk var şu an için.
Bu durum DEK Mekanizmasını zora sokar. Güncellemeleri takip etmeye devam etmeliyiz.
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, Emirsiyahbeyaz, Erol Bıldırcın, hacimurat, KardanadamEmin, Keremburada, konuralp, kral, mehmet karsever, muratevgin, snow41, Snowreis1360, Snowsedat |
| Konuyu Okuyanlar: |
| efe90, Ftherdem, hacimuratt, Snowsedat, 32 Ziyaretçi |

Tahmindir adıüstünde, olursa, neden yazmadınız, bu sürprizmiydi demezlermi?