Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(Son Düzenleme: 03-11-2018, 01:31 AM, Düzenleyen: zerensefa.)

(03-11-2018, 01:18 AM)snowberke Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan abi şaka maka Saffet dedenin kış boyu dilinden düşürmediği "islanda senesi" tahmini tuttu ??

Kendisini hiçbir şekilde kâle bile almıyoruz.Hiçbir meteorolojik bilgisi olmayan, işkembeden sallayan ve malum forumun 1 numaralı troll üyesi kendisi. ates Tahmin yazmak kaynağı oturma organı olan bir yerlerden atmaksa bende bir tahmin yapıyorum. Bu yıl Sonbaharın herhangi bir ayında yağmur yağacak. Yağarsa 6 ay sonrasının yağmurunu tahmin etmiş olacağım hodri meydan.  Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin
SUDAN ADAM

(03-11-2018, 01:18 AM)snowberke Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan abi şaka maka Saffet dedenin kış boyu dilinden düşürmediği "islanda senesi" tahmini tuttu (ağlayarak gülme emojisi Smile )

Kardeşim,  izlanda her sene var,olmalı da eğer izlanda olmaz ise biz kuzeyden kopuk alçak uzayan troff,yukarı seviye soğuklarını alamayız. 

Şöyle demeliyiz; İzlanda,ya set çekerek onu doğuya yönlendirecek AZOR Yok.

A-ZOR

Kuzeye genişleyerek, onu (izlanda) doğuya zorlayacak ve üst seviyelerine hapsettiği extrem soğukları bir balonu patlatır misali patlatıp içindeki soğuk havayı çevreye boca edecek AZOR Yok.

Güneye inen her AB İzlanda değildir.

Amerika'nın doğusuna yerleşen ve Kuzey pasifikten devamlı destek gören bir yüksek hakimiyeti vardı.
Kanada ve Alaska yükseğini kuvvetlendirdi bu durum.

Saat yönünde spin yapan YB Alanları, kutupta bulunan polar vorteks alanını Kanada ve Amerikanın kuzey ve kuzey batısına mıknatıs gibi çektiler ve orada parçalayarak Atlantiğe yolladılar. koparak bağımsızlaşan bu AB Alanları Atlantik'te güçlendiler.

Atlantik'ten doğup kuzeye yükselen ne var?  AZOR Var.

eeE, Atlantiği istila eden AB Alanları varken AZOR Nereye yükselip genişleyecekti?

Boş bulduğu batı cephesine tabi. Rolleyes

Batı da ne vardı? pasifik.

Şimdi tekrar başa dönüyoruz.

Pasifik yükseği kuvvetlendikçe, Amerikanın doğusuna ve kısmen ortasına hakim oldukça, Vorteksin daha batıya kaymasına neden olacak, bu durumda Amerikanın batısına devamlı ataklar olacak. burada koparılan AB Alanları atlantiğe dalacak AZOR'A Baskı uygulayarak onun sahasını kapatarak onu boş bulduğu batı koridoruna yönlendirecek.  

batıda ne vardı? Pasifik

Smile Döngü bu işte,pattern bu.

yoksa "ISLANDA AKTİF BU SENE" demek çok kolay.

Ben döngünün  bir kısmını anlatmaya çalıştım.

Atmosfer bir bütünden ibaret ve tüm dişliler birbirini dolaylı yoldan etkiliyor.
Engel mekanizmaları hep var,bazen bize bazen başka tarafa engel olmaya devam edecekler..

Altta'ki görseli çokça yaşadık bu sene.
Ve bu sene kutuplar normallerin 20 derece üzerinde neden? Smile

3EJNn9.gif

Serkan bey ayın 11 i oldu. 20sinden sonra bir sistem beklentiniz vardı. Netleşen durumlar var mı? Gücü veya salınımın yönü az çok belli midir? Yine avrupaya olacak gibi tahminler okudum. Sizin son beklentiniz nedir?

Haftaya sali Balkan soguguyla rahhat kar alabiliriz. Hayal urunleri iste gfs.

[quote='Ömer18' pid='2637' dateline='1520785949']
Haftaya sali Balkan soguguyla rahhat kar alabiliriz. Hayal urunleri iste gfs.

Bir an önce soğusun havalar kar yağmasa bile yağmur yağsın

Valla Aveupa ikinci sibirya kirbacini yiyecek gibi. Bu sistemde bize gelmiyor. Avrupaya efsane, bize de tersten efsane. Su an gorundugu gibi gelirse Istanbulda 18 martta 20 dereceleri rahat gecicek sicakliklar olcak.

Serkan abi ellerine sağlık bütün kışı ve bozulmayan döngüyü çok güzel özetlemişsin. Inşallah kimse söylediğime alınmamıştır isin tamamen sakasindaydim Smile şansız bir sezon geçirdik, olsun seneye belki bizim avantajımıza bir döngü yakalariz ve bıkana kadar soğuklara gömülürüz Smile

(Son Düzenleme: 03-12-2018, 08:31 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

(03-11-2018, 07:01 PM)Snowlove sinan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey ayın 11 i oldu. 20sinden sonra bir sistem beklentiniz vardı. Netleşen durumlar var mı? Gücü veya salınımın yönü az çok belli midir? Yine avrupaya olacak gibi tahminler okudum. Sizin son beklentiniz nedir?

Evet beklentim var.
Güneye bir salınım olacağını söyledim ve modeller kaç gündür bu salınımı göstermeye başladılar.
Salınım Avrupa'ya değilde kafkaslara olabilir. Wink
Yine yeniden modellerin nasıl da 180 derece döndüğüne şahit olabiliriz.

(03-12-2018, 12:23 AM)samet1929 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Valla Aveupa ikinci sibirya kirbacini yiyecek gibi. Bu sistemde bize gelmiyor. Avrupaya efsane, bize de tersten efsane. Su an gorundugu gibi gelirse Istanbulda 18 martta 20 dereceleri rahat gecicek sicakliklar olcak.

Kırbacı Avrupa'dan ziyade kafkaslar yiyebilir.
17-18 Mart'da sıcaklıkların yükseleceğini söyledim. hatta Marmara'da 27-28 derecelerin ölçüleceği alanlardan hahsettim.
Beklediğimiz düşüş 20-21 Mart'tı. thumbsup

(03-12-2018, 02:50 AM)snowberke Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan abi ellerine sağlık bütün kışı ve bozulmayan döngüyü çok güzel özetlemişsin. Inşallah kimse söylediğime alınmamıştır isin tamamen sakasindaydim Smile  şansız bir sezon geçirdik, olsun seneye belki bizim avantajımıza bir döngü yakalariz ve bıkana kadar soğuklara gömülürüz Smile

Berke senin ne demek istediğini, vermek istediğin ana fikri bizler anladık.
Kimse yanlış anlamaz merak etme. Smile
Biz kimin  ne olduğunu az çok biliyoruz,o kimselerde bizi tabi. thumbsup

Haha serkan bey. Şaka gibi olur o xaman. Bir avrupa bir kafkaslar. Bizde arada hiçbir şey alamayanlar olarak bu kışı kapatırız. Kader kısmet. İnşallah seneye ilk sizden haberi alarak efsane yaşayacağız.

(Son Düzenleme: 03-12-2018, 09:35 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

(03-12-2018, 09:18 AM)Snowlove sinan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Haha serkan bey. Şaka gibi olur o xaman. Bir avrupa bir kafkaslar. Bizde arada hiçbir şey alamayanlar olarak bu kışı kapatırız. Kader kısmet. İnşallah seneye ilk sizden haberi alarak efsane yaşayacağız.

Sinan bey, Kar sevdalıları olarak bu sene maalesef üzüldük.
Sadece İstanbul olarak değil, Neredeyse Ülke geneli olarak bir şey göremedik.
Geçen senelerde -30 -35 dereceyi gören doğu illerimiz bile bu değerlerin çok üzerinde sıcaklıklar gördü bu sene.
Geçen senelerde Bitlis şehir merkezinde bile 1- 1,5 metre olan kar kalınlığı(normali) bu sene oluşmadı.

Genel olarak A-anormal bir kış yaşadık.

Sistem tahminlerimiz %70-80 günü geldiğinde tuttu. 
Kar bekledik, yağmur aldık. Kar bekledik,kuru soğuk aldık.
Olmayınca olmuyor... 

İnşaallah önümüzdeki sezon ülke olarak telafi ederiz. thumbsup

Konuyu Okuyanlar:
KardanadamEmin, тaяaηтυℓa, 64 Ziyaretçi