| |
gunaydın arkadaşlar ..herkese sağlıklı sıhhatli guzel bir yıl dılıyorum.
galıba mıllıyet gazetesınde okudum metoroloji acıklama yapmış ocağın 15 ınden sora marmara ve ıstanbul kara doyucak dıye. gizlice siteye uye mi oldular acaba
(12-31-2020, 09:52 AM)gunay75 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: gunaydın arkadaşlar ..herkese sağlıklı sıhhatli guzel bir yıl dılıyorum.Günaydın. Ocak ayının 10'undan sonra beklediğimiz sistem gelmez ise şubat ayının ortasına kadar da bir sistem (KAR) gelmez. Pattern pattern deyip duruyoruz ya bu desenin kırılması beklediğimiz sisteme bağlı. Aksi halde değişim Şubat ayının ortasını bulur. Beklentimiz elbette Ocak ayının 11-12 si gibi bir Sistemin geleceği yönünde.
Beğenenler:
• adakar, Altıgen Buz Kristali, AZOR, Burak1980, Emirsiyahbeyaz, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, kral,
(12-30-2020, 08:57 PM)snowsnow Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan abi Emin abi ve diğer abiler bişey sorucam yanlız tabiki daha gün var ama şu son güncelleme 12 ocak modellerine baktığınızda görüyorsunuz harika bir inişte trakyaya sınıra gelince birden -8 ler dağılışıyor yani ne bileyim neden böyle oluyor niye hep ordan vazgeçiyor gelemeye geçmişte böyle bişey olmuyordu geldimi yaslayıp gidiyordu yani beni üzen nokta bu. ama marmara da dağılışan -8 ler iç anadolu ve doğuda yine görsel şov yapacak . inşallah 11-12 düzelirde marmaraya da istenen kar yağışlarını bırakır. Soğukların ve yağışların sınırımıza gelince neden dağıldığını merak ediyorsun. Bunun nedeni soğuk ve yağışların kuzeyimizde bulunan Yüksek engelinin yaptığı hareket ile alakalı. Saat yönünde ki Spin hareketi kuzeyden sokularak girişi engelliyor. Yaklaşan soğuk ve yağışı tekrar kuzeye itiyor ve dağıtıyor. Güneye kaçaklar olabildiği zamanlar ise bahsettiğim Yükseğin de o oranda kuzeye çekilerek gücünü az miktarda üzerimizde azaltması ile oluşuyor.
Sistem yüksek basıncın etkisi ile mi çok hızlı ilerliyor Serkan abi? Hızlıca Marmaraya girip 1 günde çıkıyor sanki? Mevcut hali ile gelirse efsaneye çok uzak sıradan bir sistem olacak değil mi? Marmaraya girdiğine şükrededeğiz sanırım.En azından bu kuraklıkta gelen her yağışın değeri çok önemli.
ARKADAŞLAR...Artık soluklarımızı tuttuk ayın 10 undan sonra beklenilenlere odaklandık...Heyecanlı bekleyiş sürüyor...Başımıza son dakika kazası gelmeden ( ALLAH KORUSUN) bu sisteme ve sistemleri sıkı takibe aldık..Gözümüz 6 saatte bir güncellemelerde, ne diyagramlar, ne modeller nede diğer veriler, ne stratosfer ısınımları, ne jet akımları, ne MJO lar, ne AO- NAO lar kaldı bakmadığımız...Anomaliler, anadesenler, yağış durumları derken kafayı sıyırma noktasına geldik..Eee kolay değil, kaç yıldır hasretini çekiyoruz bu nazlı gelinin....500 HPA lar, 850 HPA lar 10 HPAlar, hepsini bir bir analiz ediyoruz, AZORU, İZLANDAYI, SİBİRYA termik yüksek basınçları, basınç dizilimleri, ne var, ne yoksa, sabah, akşam gözlerimiz yorulsada bu bizim yıllardır dinmeyen gözyaşımız, aldığımız nefeslerimiz oldu nerdeyse...Kalburüstü bakmıyoruz hiçbir şeye...Gerçekden ödün veriyoruz herşeyden,kendi özel hayatımızdan, dostlarımızdan, iş hayatımızdan, dahada ne ararsanız....Karşılığında tek bir hedefimiz var, orasıda herkesce bilinmekde zaten...YAKLAŞIYOR GÜNBEGÜN.....SİBİRYA TRENİNİ hazırlıyoruz, personelini hazırlıyoruz, GELEEOOOOO demeye hazırlanıyoruz...( ALLAH utandırmasın.)...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Beğenenler:
• adakar, ahmetcengiz, AZOR, Burak1980, Captmehmet, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, karakış, kral, Memoli86, snow41, Snowevren, Snowreis1360, Snowsedat, snowserkan
Serkan bey sanki bu sistemden umidinizi kesmis gibi gorunuyorsunuz biraz olumsuz konusmussunuz gibi geldi bana yada ben yanlis anladim buyuk umutlarla bekliyorduk insallah olumlu yonde gelisir sistem
Ümitlerin tükenmesi veya azalması söz konusu değil.
Kuvvetli bir soğuk akışı olacağı besbelli. Benim bahsettiğim genel desen ile alakalı. Bu desenin değişmesi beklediğimiz sistemle çok alakalı. Desen değişeceği için bu sistem gelecek zaten. Meteoroloji; Uzun vadede olasılıklar üzerinden yürüyen bir bilimdir. Sonsuz sayıda olasılık var. Önemli olan doğru bakış açısı ile en güçlü olasılıkları belirleyebilmek.
Beğenenler:
• adakar, Altıgen Buz Kristali, AZOR, Burak1980, duman, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, kral, Memoli86,
İnşallah sistem değil, sistemler silsilesi gelir; Serkan üstadın dediği gibi İstanbul’u pert eder. Zaten başta çocuklar olmak üzere çoğu kişi evden çalışıyor. Şöyle 2-3 hafta hem kara doysak, hem full karantina ile salgının beli iyice kırılsa, barajlar dolsa...Önceki 3 senenin ve özellikle rezil 2020 de yaşadıklarımızın üstüne çok mu şey istiyoruz?
Bu vesile ile tüm karsever dostlarımın yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum. Herkes için sağlık, mutluluk ve huzur dolu, bütün sorunlarımızın çözüldüğü, keyifle kar sohbetleri yapacağımız müthiş bir yıl olsun. Sevgiler
Beğenenler:
• Burak1980, Erol Bıldırcın, gunay75, Memoli86, snow41, Snowsedat, snowserkan, themuslim, Trakyalii
Kuzey doğumuzda bulunan yüksek tam bir baş belası. Ural yükseği veya Rusya yükseği deyin farketmiyor.
Bodoslama inecek olan devasa soğukların bile inmemesi ve zayıflaması için elinden geleni ardına koymuyor. Tabi bu bir olasılık. Eğer desen değişir ve o yüksek orada olmaz ise inecek soğukları ve yaşanacak kar kış kıyameti arif olmadığım için tarif edemem. Bu zamana kadar bizi hançerleyen de o yüksektir. Daha güneye genişleyerek Ülkemize girişlere izin vermedi. Bir an önce yol alması lazım oradan.. ![]() KATİL URAL YÜKSEĞİ
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, Altıgen Buz Kristali, bokers36, Burak1980, duman, Erol Bıldırcın, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, kral, Memoli86, mirhan, Poyraz, sahinok, Samet34, Serkofb, snow41, Snowevren, Snowreis1360, SNOWSALİH, Snowsedat, ThunderSnow, |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 39 Ziyaretçi |