| |
(12-19-2020, 12:23 PM)3uZgibi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Emin Bey hoşgeldiniz. Yokluğunuz gerçekten hissedildi. İnşallah sıkıntılarınız bir nebze olsun azalmıştır. Sizi seviyoruz. Bırakmayın buraları.... Hoşbuldum, güzel yorumun ve düşüncelerin için çok tşk ediyorum..Sağol, varol..Henüz sıkıntılarım bitmiş değil, sadece bu uzun zaman süreci beni fazlasıyla bıktırmış olduğundan stresimi bir nebze olsun sizlerle birarada olarak hem unutmaya ve konudan uzaklaşmaya çalışma, hemde sizleride çok özlemiş olmam dolayısıyla siteye girmeyi uygun bulduğum için aranızdayım..Sevgiler, saygılar KARdeşim...
Gfs Ecmf arasında büyük fark gözüme ilişti a.b büyük fark var bekleyeceğiz az daha
Ecmf ![]() Gfs
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, Emirsiyahbeyaz, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, kral, mirhan, Poyraz, snowmanadnan, Snowsedat, themuslim
Arkadaşlar uzun zamanlardır takip ettiğim ve hep çok dikkatimi çekmiş olan bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim, belki bu konuda fikirleri olanınız olabilir..Sizlerde buna dikkat ettinizmi bilemiyorum ama bundan enaz 7- 10 önceleri tv lerden, radyolardan, yurdumuz yarından itibaren orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava kütlesinin etkisi altına girecek.Rüzgârlar önceleri keşişleme, sonraları güney ve batı yönlerden kuvvetli, zamanla lodos yönlerden fırtına şeklinde eseceğinden dikkatli olunması getekiyor.Trakya'dan başlamak üzere sıcaklıklar hissedilir derecede azalacak..yağışlar önceleri yağmur, zamanla KARlakarışık yağmur ve yeryer etkili ve sürekli KAR yağışlı olacak diye haberler verilirdi.Bu haberler büyük ölçüde doğru çıkar ve bizler mutlu günler yaşardık..Uzun lafın kısası o yıllarda sık sık Ege ve Akdeniz'de alçak basınç ve buna bağlı cephe sistemlerini ülkemiz üzerine çekerdi ve güzel yağışlarda alırdık. Genelde önce ılık hava ve şiddetli lodos, zamanla karayele döner ve yağışların cinside soğumayla birlikte yağmurdan KAR a dönerdi. Son yaklaşık 8- 10 senedir ne hikmetse Ege'de Akdenizde alçak basınçlar oluşmaz oldu, lodoslar esmez oldu..OrtaAkdeniz ve Balkanlardan soğuk hava dalgaları gelmez oldu..Ben artık nerdeyse hep lodos bekler oldum. Ege veya Akdenizde alçak basınç oluşursa umutlarım zirve yapacağını düşünüyorum..Amerika ve Japonya yine bu sene bizleri kıskandıracak seviyede KAR yağışları alıyor ve bizlerde uzakdan hasretle seyrediyoruz. Umarım ALLAH nasip ederse yine o şiddetli lodoslu günler dönerse bizlerde yine çok mutlu olacağımızı düşünüyorum..Bunlar benim naçizane düşüncelerim ve sadece beni bağlar...Sizler bu konuda neler düşünür, söylersiniz bilemiyorum..Sevgi ve saygılarımla..
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Bir Dost, Burak1980, Canberk, Captmehmet, Erol Bıldırcın, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, kral, Memoli86, mirhan, Snow Gökhan, snow41, Snowevren, Snowreis1360, Snowsedat,
Emin bey çok güzel gözlemler paylaşmışsınız beni çocukluğuma geri gotürdünüz benim bu konuyla ilgili soyleyebilecegim tek şey küresel iklim değişikliği bazıları bunun safsata olduğunu düşünüyor ancak açık bir şekilde özellikle son beş yılda yurdumuzdaki basınç alanları değişmeye başladı Hazar Suriye Türkiye üçgeninde yüksek basınç alanları oturmaya başladı bunlardan dolayı yağışlar azaldı sıcaklıklar belirgin bir şekilde artmaya başladı sanırım Akdeniz havzasında bu durumdan en çok etkilenen ülke biziz yukardan kopup gelen sistemler bize gelene kadar oldukça güç kaybediyor ve bize geldiği zaman karla karışık ve yağmura dönüşüyor hani bazılarının dediği ortalama yıllık sıcaklık 1-2 derece yükselse nolacak dediği şey bizim kar alıp almama sınırımız işte bu yüzden gelen sistemler Kar yagacak yerde yağmura dönüşüyor 2017’den sonra doğru düzgün bir sistem oalamadik 2017 Ocak sistemi çıkarsınız neredeyse beş yıldır düzgün bir sistem bulamazsınız şu an takip ettiğim Şey kardan ziyade artık yağmur eylul Ekim Kasım derken aralığı da yagassiz geçiriyoruz eğer bu döngü uzun süre daha devam ederse yazın çok büyük sıkıntılar yaşarız inşallah bu inatçı döngüden en kısa zamanda kurtuluruz
Beğenenler:
• AZOR, Burak1980, Erol Bıldırcın, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, Memoli86, Snowsedat, succinct
Emin bey evet o sozler haberler unutulmaz siz paylasinca o gunler aklima geldi
Rahmetli Ali Esin 80 li 90 li yillarda yasamis olanlar bilir Ali Esinin su sozlerini hic unutmam ve birebirde dogru cikardi kis ortasinda kuvvetli lodos olup sicakliklar normallerin ne kadar cok ustune cikarsa ki arkasinda kuvvetli soguklar ve etkili kar yagislari olur derdi ki 87 nin 3 mart gunude aynisi yasanmisti sanirim 20 derecelere cikan sicaklik ve lodos arkasindan 4 mart gunu sicaklik bir anda eksilere dusup 11 gunluk kar gelmisti o dönemde yasayanlar bunu cok iyi bilir Emin bey eskilerden lodoslu havalardan paylasim yapinca benimde aklima bu geldi Aynen eskiden akdenizden yagis gelir kuzeyden balkanlardanda soguklar gelip karsilastimi efsane yagislar olurdu artik bunlari pek goremez duyamaz olduk
Bu başlık çin yazdiklarim konu bölümüne uygun olamaya bilir bunun için özür dilerim.Küresel anlamda iklim değişikliği bakımindan en olumsuz etkilenen ülkelerin zirvesindeyiz malesef.Bunun en iyi örneği Aralık ayının sonlarına gelmemize rağmen yağışların yurt genelinde oldukca yetersiz olması doğuda bile bırakın şehir merkezleri birçok dağda bile kar olmaması,(istisna bir kaç bölge ola bilir)bunun aci bir gerçeği ve bu olay son yıllarda sıklıkla görülmesi.Yaşım 42 Memleketim Tokat Reşadiye 1150 mt rakımli köyümde son 5 aydir sadece 3 kere yağış almiş oda bir kaç saat sürmüş.Ekim ayında yapilmasi gereken toprağa tohum atma malesef 1 hafta önce anca yapıla bilmiş.Dedelerimiz bile böyle bir durumu kuraklıği ömürlerinde görmediklerini söyluyorlar.Bu mevsimde eski kışlarda yerde en az 20-30 cm kar olduğunu marta kadar karin 2 mt kadar çıktiğıni söylerlerdi.İnşallah bu döngü biran önce kırılır.Hem ülke ekonomisi hem çifcilik hayvancikla ugraşan köylülerimiz için hemde doğa için en az zararla veya zararsiz bu kurakliği atlatıriz.Tşk
Beğenenler:
• AZOR, Burak1980, Captmehmet, Erol Bıldırcın, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, snow41, Snowsedat, Snowtime
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Burak1980, Erol Bıldırcın, Hasan_iSTANBUL, kral, snow41, Snowsedat, succinct |
| Konuyu Okuyanlar: |
| AZOR, 50 Ziyaretçi |