Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Bugun ogle aksam arasi yine yagis var
  Beğenenler:
  • Burak1980, muratg, Snowevren, snowserkan

(Son Düzenleme: 11-12-2020, 09:40 AM, Düzenleyen: Ümittt.)

Ecmwf istanbul diagram

resim

Beklentilerimiz üzerinden incelediğimiz model çıktıklarında ortalama bir yükselme görülmektedir.

Bu yükselme modellerde değişen basınç örüntüsünden kaynaklanıyor.

20 Kasım itibariyle ciddi bir pattern değişikliği olacaktır.

Ve hemen akabinde (2-4 gün sonrası) Bu desen değişikliğine bağlı olarak ciddi bir atak beklentisi olacaktır.

Atmosferde hiç bir döngü sonsuz değildir.
Bu döngüler uzun veya kısa süreli olabiliyor.

İşte yeni bir döngü öncesinde kartlar dağıtılmaktadır.

Bir kaç gün sonra modellerde sık değişmeyen ve gittikçe kısalan vadeye giren görüntüler olasıdır.

Desenize bu kis baslangici erken ve guzel olacak insallah tamami guzel ve bol yagisli gecer
  Beğenenler:
  • Burak1980, Erol Bıldırcın, Poyraz, Ümittt

Yagis dongusunun kirilmasi sart Serkan bey gidsat iyi degil.

İstanbul barajlari son durum

Genel Doluluk Oranı
%28,00 Dolu %72,00 Boş
  Beğenenler:
  • Burak1980, Erol Bıldırcın

(Son Düzenleme: 11-12-2020, 12:43 PM, Düzenleyen: Xooner.)

2007 senesinde Ankara'daydım. Etimesgut taraflarında oturuyorduk kuzenimle.

Bahar aylarında yağmur çok zayıf olmuştu ve Ankara'da su neredeyse kalmamıştı. Gökçek "dua edin ki yağsın" cümlesiyle mucizevi bir buluş gerçekleştirmişti Smile

Tabi yağmadı, barajlar boşaldı, günlerce su verilemedi. Yaklaşık bir aydan uzun süre haftada birkaç saatten ibaret suyumuz aktı.

Benim işyerim Esenboğa'da, kuzenimin işyeri de ODTÜ'de olunca banyo vs işlerimizi işyerlerine bırakmıştık Smile Fazla detay vermeyeyim, fena rezildik susuz süreçte.

Bu süreçte Kızılırmak'tan su getirildi, birkaç aylık rezillikten sonra suya kavuştuk çok şükür.

"İstanbul'da barajlar boşalıyor" haberinde hep aklıma, "birkaç yıl daha kuraklık olsa susuzluktan ölecek mi insanlar" düşüncesi gelir.

Ne bileyim, dünyada nice mega projeler var. İstanbul için de taa Sakarya'dan mesela su getirilecek mega bir proje yapılamaz mı? Neden damla damla su hesabı yapmak zorunda kalıyoruz?

Senede seksen kez haber yapılmasın artık barajlardaki su miktarı. Kesin ve kalıcı bir çözüm bulunsa olmaz mı?

İstanbula sakarya melen cayindan sul geliyor diye biliyorum suan devam eden baska proje var mi bilgim yok.
  Beğenenler:
  • Burak1980, Enginist, Erol Bıldırcın, kral, Poyraz

(Son Düzenleme: 11-12-2020, 12:56 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(11-12-2020, 12:18 PM)storm16 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yagis dongusunun kirilmasi sart Serkan bey gidsat iyi degil.

İstanbul barajlari son durum

Genel Doluluk Oranı
%28,00 Dolu  %72,00 Boş

Kasım ayı da şu ana kadar ki süreçte derman olmadı.

Denge mutlaka sağlanacaktır. 

Denge sağlanacak sa ki; sağlanacak.
Kış aylarından bekleyeceğiz bu durumu. 

Demek ki müthiş bir kış kapıda.  thumbsup

İstanbul'a yaklaşık 200 km mesafeden, Sakarya Düzce sınırını oluşturan Melen Çayından su getiriliyor zaten Soner.

Yoksa vay halimize.

Allah bol bereketli yagislar versin ama benim beklentim kasimin 2 nci yarisindan itibaren ciliz degilde daha etkili yagislar olacagi yonunde guzel bir kis gecirecegimiz umudum var Kar konusunda Serkan bey bu kis icin olumlu seyler soylesede gectigimiz senelerde istanbulu kara gomecek sistemler gorunup yaklastikca eriyip yok olan yada baska yerlere kacan sistemleri gordukten sonra halen icimde bir tereddut var acaba bu kista aynisini yasarmiyiz diye ama diger taraftanda bu olumsuzluk döngusünun kirilacagi guzel bol karli ve bol yagisli bir kis geciregimizede inaniyorum
Herseyin hayirlisi artik bekleyip gorecegiz
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, Enginist, hacimurat, Snowsedat, snowserkan

Konuyu Okuyanlar:
Erol Bıldırcın, 69 Ziyaretçi