Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(11-10-2020, 09:56 PM)snowsnow Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(11-09-2020, 01:50 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, 

Bu sene güzel bir kış yaşayacak kar sevdalıları. 

Hiç bir kış birbirinin aynısı olmuyor. Belkide uzun yıllar konuşulacak bir kış bekliyor bizleri. 

Modeller konusunda ise tam tersi olacak. 

Kaybolan yada güçsüzleşen sistemler yerine güçlenen ve modellerde aniden beliren ılıkçıları ve anti snowserkancıları bolca şaşırtacak model güncellemeleri olacak göreceksiniz.

inşallah Serkan abi. sizi daha önceki forumdan beri ilk günkü gibi yazılarınızı takıp ediyorum .  tabi son 2 yıl istediğimiz yağışları alamadığımız için ister istemez bi üzüntü oldu ama inşallah dediğiniz gibi bu kış herşey güzel olur  Smile  mesajıma cevap verdiğimiz için teşekkür ediyorum

İnşallah kardeşim.

Aklına takılan bir şeyler olduğunda sormaktan çekinme.
Bilgimiz dahilinde cevaplamaya çalışırız.
  Beğenenler:
  • AZOR, Burak1980, kral, Ömer18, Poyraz, Snowsedat

Merhaba herkese Serkan bey nasılsınız kış başlamadan şöyle yerimizi alalım malûm siteden beri yıllardır takip ederim sizleri hayırlı akşamlar dilerim
  Beğenenler:
  • AZOR, Erol Bıldırcın, hacimurat, Poyraz, Snowsedat, snowserkan

ao nao yorumumda eksik var mı hocam
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın, kral, snowserkan

(Son Düzenleme: 11-10-2020, 10:37 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(11-10-2020, 10:05 PM)Kardanyollar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba herkese Serkan bey nasılsınız kış başlamadan şöyle yerimizi alalım malûm siteden beri yıllardır takip ederim sizleri hayırlı akşamlar dilerim

Teşekkür ederim iyiyim. Sizlere de iyilikler dilerim.
Bu kış yine hep beraberiz inşallah thumbsup
Hayırlı akşamlar.

(11-10-2020, 10:09 PM)TaяaηTυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ao nao yorumumda eksik var mı hocam

Yok üstadım.

Üstadım poziden negoya inişlerde tam 0 çizgisi konumunda sistem direk soğuğu ile giriş yapıyor. İnişin Nego ya devamında ise akdeniz'de güney ege de bir yerlerde tepkiler oluşuveriyor.

Senin söylediğin de ise sistemler direk balkanlardan hafif güneye sarkarak giriş yapıyor. Basınç konumları uygunsa kuzeyden daha kuvvetli soğukları da çekiyor.

Ecmwf sinyali cakmis

resim

ENSO  (-1.2) Daha da kuvvetleneceği tahmin ediliyor

resimresim

IOD Hint okyanusu dipolü ise nötr. nötr olduğunda subpolar ataklar yerine daha çok doğulu sibiryavari polar ataklar alma şansımız fazlalaşıyor

resim

IOD NÖTR

resim

IOD NEGATİVE

resim

2000 yılında IOD Nötr, ENSO Kuvvetli negatif değerdeydi.

2000 Ocak-Şubat 500 hpa geop anomali

resim

Yolu açın 
https://images.meteociel.fr/im/4772/anim_cbc5.gif

SIBIRYA EKSPRESI geliyor yola cikmis demek
  Beğenenler:
  • Burak1980, Snowevren, snowserkan, ThunderSnow

Serkan üstadım bu sene sibiryada yeteri soğuma olmadığını mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık değerlerinin olduğunu düşünürsek izlanda üzerinden sistem alma olasılığımız daha fazla herhalde
  Beğenenler:
  • Snowevren

Konuyu Okuyanlar:
hacimuratt, 54 Ziyaretçi