Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(01-07-2020, 04:25 PM)Berke44 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Emin abi İstanbul'a kar ne zaman gelecek ayın 20 sinde gelecek diyolar dogrumu neler düşünüyorsun

Berke44, şimdilik beklemede kalmalısın, detaylar ve daha net açıklamalar için takipteyiz. Biliyorsun ve görüyorsunki tahminlerin en güç yapılabildiği, 6 saatte bir değişen verilerle karşı karşıyayız. Bu yüzden biraz daha sabır diyelim. thumbsup
  Beğenenler:
  • Captmehmet, snow41, Snowsedat

(01-07-2020, 02:27 PM)zerensefa Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-07-2020, 01:34 PM)Freud34 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bunu paylaşmak için sohbet muhabbet kısmında yeni bir başlık açmaya çalıştım ancak başarılı olamadım. Bu sebeple tamamen alakasız bir yerde böyle bir mesajı paylaştığım için öncelikle kusura bakmayın. Bu başlığı seçtim çünkü en çok burası kullanılıyor. Yorumu okuyan moderatörümüz bir başlık altına bunu koyabilirsen olur. 

Sizlere  yapmak istediğim araştırmamı anlatmak istiyorum. Ben Psikoloğum ve Klinik Psikoloji Yüksek Lisansı yapmaktayım. Tezim için siz tüm kar severlerden faydalanmak istiyorum.

Bazı ölçekleri doldurmanızı isteyeceğim konumu tam netleştirdiğimde. Yani iklimle alakalı bu ortak Tutku’nun benzer daha bir çok özelliği barındırdığını düşünüyorum. Mesela umut veya umutsuzluk, strese / ruhsal hastalıklara karşı direnç, veya başka bazı kişilik özellikleri.  Belki sadece depresyonu ya da stresi ölçeceğim. Kar ve doğayı sevmek bizi ne derece güçlü veya güçsüz yapıyor. Merak etmiyor musunuz?Smile  

Ya da çocukluk... hepimizle ilgili ortak şeyler olmalı.  Mesela kendimden örnek verirsem, kar evimdeki tüm atmosferi değiştiriyordu.  Gerginlik olsa da kar olduğu vakitlerde ortadan kalkıyordu.  Ya da kar seven anne babamın sabahın dördünde kar yağıyor diye beni uyandırmaları.

Böyle analizler yapmış olanlar var mı? Sizce neden bu kadar çok seviyorsunuz karı?

Hepinizin yorumlarını çok merak ediyorum.

Akademik çalışmalara desteğimiz sonsuz tabikide... 

Freud nickinden sosyal alandaki ilginiz zaten anlaşılıyor efendim Big Grin isterseniz sizin bu araştırmanız için bir başlık açabilirim.

Çok sevinirim ??
  Beğenenler:
  • Snowsedat

(Son Düzenleme: 01-07-2020, 05:37 PM, Düzenleyen: AZOR.)

B. Çamlıcada kar taneleri gözükmeye başladı
batı ilçelerimnde bu gece atıştırma ihtimali var ama yağış zayıflıyor
https://istanbuluseyret.ibb.istanbul/camera
  Beğenenler:
  • Snowsedat, themuslim

(Son Düzenleme: 01-07-2020, 07:06 PM, Düzenleyen: Bir Dost.)

(01-07-2020, 05:36 PM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: B. Çamlıcada kar taneleri gözükmeye başladı

Yarın akşam gece geç saatler arası anadolu yakasında geçişler olucaktır. thumbsup
Belirgin geçişler bu saattedir. Bu gece saatlerinden itibaren avrupa yakasinda da koşullar sulukar değerlerine iniyor. Ama saf yağış olasılığı yarin geç saatlerde daha yüksek Wink

(01-07-2020, 03:29 PM)snowözgür Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Abilerim kardeşlerim herbirinizin yaptığı tahminlere,değerlendirmelere saygım var hepiniz baş tacısınız,ama benim artık tahammülüm kalmadı bu sibirya expresi inat etti bir türlü gelemedi istanbula yani çıldırıcam ormanlara gidip dağlara çıkıp kar yağdır KAAAR KARRRR allahım KARRRR diye bağırasım var allahım kafayı yemek üzereyim yani neden yağmıyor bu kar geceleri yatakta uyku düzenim bozuldu sabah uyanıyorum elimi yüzümü yıkamadan sizleri takip ediyorum allahım güzel bir haber yazsınlar da keyfim yerine gelsin diye eşimin bile bana bakışları değişti artık yani piskolojim bozulmuş gibi muamelere maruz kalıyorum.arkadaşlarım çevrem bana gülmeye başladı artık yok yani sorun bendemi anlamış değilim emniyet mensubuyum vallahi sonunda tayinimi erzuruma kars'a istiyeceğim Sad kusura bakmayın konumuz dışı konuşmuş olabilirim ama beni birtek sizler anlıyorsunuzdur umarım saygılar sevgiler Sad

Iste bu duruma kisaca KARSEVER yada KAR SEVDALISI diyoruz zaten bu forumda olmamizin ortak noktalarindan biri benimde icimden gecenler bunlar bu karseverlik bambaska birsey
  Beğenenler:
  • Snowsedat

(01-07-2020, 05:39 PM)Bir Dost Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-07-2020, 05:36 PM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: B. Çamlıcada kar taneleri gözükmeye başladı

Yarın akşam gece geç saatler arası anadolu yakasında geçişler olucaktır. thumbsup

Benim tahminimde bu yonde yarin atistirmalikta olsa birseyler goruruz gibi Anadolu yakasi ve gebzede
  Beğenenler:
  • snowserkan

SERKAN BEYE SORUM OLACAK

Gerci bu sorumun cevabini sadece ben degil tum forum arkadaslarimiz merak ediyor

6 - 8 ocak sistemi dedik yarindan sonra bu sistemide geride birakiyoruz Serkan beyin ve diger tahminci arkadaslarin paylasimlarindan anladigim kadariyla bir sonraki sistem ayin 16 - 17 sinde gelecek deniyorduki 12 - 13 ocak sistemi ve 20 - 23 arasi sistem var diyorduk peki 12 - 13 sistemi otelendi 16 - 17 ocak oldu ozaman 20 ocak sistemiyle birleserek oldukca uzun soluklu bir sistem olurmu

Diger bir sorumda ocak ayinin ilk haftasini geride biraktik bu sistemle ayin ilk 10 gunu gecmis olacak ocak ayinin kalaninda bizleri nasil bir hava bekliyor ocak ayinin kalan kisminda 1 veya 2 tane gercekten istanbul icin ciddi ortu yapabilecek karli sistem bekleniyormu

cevaplar icin simdiden tesekkurler

Serkan bey
16 - 17 gibi beklediginiz bir sistem vardi bu sistem ne kadar guclu bir sistem olur su an yasadigimiz sistemle kiyaslarsak ne derece ustun bir sistem bekliyoruz
  Beğenenler:
  • kral, mirhan, Olyosmanli, snowsnow

Ocak bitmeden kar görecek miyiz Serkan abi?

Çoklu siklon oluşumlarıyla peşpeşe kuzeyden çekilen soğuklar silsilesini içeren bir desenden bahsediliyor. Gerisi sizin tahayülünüze kalmış. thumbsup

16-17 ocak sistemi ne zaman modellere yansıyacak gfs, ecmw ana çıktısına?

Konuyu Okuyanlar:
bulcelik, 31 Ziyaretçi