Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Kar savaşları başladı. Buralar karışacak vaziyet alın.   düello
SUDAN ADAM

Evet 850 hpa kıstas değildir(bazı durumlarda)

Kar Yağışı için 850 hpa'nın 0c ve Alt değerleri olması şartı vardır.

Bir ara bir konu paylaşmıştım thickness ile ilgili orada daha detaylı anlatmıştım.

Bunu çok basit bir resim ile kim açıklayabilir.

Kontol 500 hpda -38 sokmus siz bunun gerceklesecegini mi dusunuyorsunuz? Ayrica yilbasinda ruzgar poyraz yildiz bilesenli bu istanbula yaramaz
  Beğenenler:
  • Enginist, gececi

500 hpa önemli ama burada bahsettiğimiz 850 hpa 700 hpa seviyesi.
500 hpa'da - 27,5 değeri kafidir (bazı durumlarda)

500 hpanın düşük değeri yağışın şiddetine etkisi vardır.

Bazen 700 hpa seviyelerinde tepe enverziyonu oluşur bu durumda 500 hpa etkisiz eleman kalır.

Cig noktasi ne olacak 2-3 gun kala bakalim, sicaklik yetmeyecek kurtarirsa cig noktasi kurtarir poyraz yildiz denizden esecegi ici bu isi daha da bozar karayel yoksa gerisi yalan
  Beğenenler:
  • Dhlikea, Enginist, gececi

SERkan amca bi soru sorabilir miyim aceba? AO nao nasıl beğendin mi? bahsettiğin tarihlerde diyagramda bir iki senaryo hariç senin dediğini henüz görememiş sanırım. Bakalım kim galip gelecek diye sormuyorum bile. GEM deki gibi gelsin fazlasını istemem zaten. Bu sistem için.
  Beğenenler:
  • Altıgen Buz Kristali, kral

(Son Düzenleme: 12-23-2019, 09:21 PM, Düzenleyen: Poyraz.)

Millet sokakta sen yaptın ben yaptım kavgasına tutuşup yumrukları konuşturur. Bizim forumda da izobar kılıçlarını çekip, desen silahıyla 500 hpa 850 hpa mermisi atılıyor... Bilim sen nelere kadirsinkiskis gülmek

Ecmf akşam güncellemesi
Gol oldumu olacskmı top çizgiyi geçti mi,budamı ofsayt derken var giden sistemimiz gol oldu
Tek engel var oda rüzgar yönü belkide o bile engel olamayacak işin içine dek girebilir ates ates

resimresim

(Son Düzenleme: 12-23-2019, 09:40 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Ecmf akşam güncellemesi
Dekleri görmeyeli epeyi olmuştu ufak ayrıntılar kaldı olacak bu iş inşallah yüksüklerde kar var kıyılarda seyirlik şu an 
resim
  Beğenenler:
  • Burak1980, Captmehmet, hacimurat, Poyraz, Seko, Snowsedat

Arkadaşlar, siz grekoromen güreşte pehlivanlık etütleri yapadurun, ECMWF, YILBAŞI SİSTEMİ, nde ısrar edip malı götürsün.  Spiteful  bırakalım 500 hpa, 850hpa  yı ECMWF,yi takipedin. Niyetimiz KAR  ın yağma potansiyelini çözmek ise gereksiz polemikleri bi tarafa bırakıp KAR ın yağma ihtimallerine odaklanalım. Sibirya'dan tren çıkmış yola, bizler burda jokey kulübünde ayağı iyileşmemiş atın yarışta dengesini kaybedip tökezlerse paraların akibetinin atışmalarında bulunadurun, atı alan Üsküdarı geçiyor, kimsenin haberi yok... Smile thumbsup
resim

resim

resim

Konuyu Okuyanlar:
snowserkan, 12 Ziyaretçi