| |
ECMWF'yılbaşı sistemi için hazırlık aşamasında, bugünden yarına buralar panayıra dönecektir, benden söylemesi...
Günaydın, sonbahardan kalma bir Aralık sabahı.
Neredeyse 15 gün önce Serkan Bey önümüzdeki hafta başlaması beklenen soğuma trendinden bahsetmişti. Senelerdir Pasif kar sever olarak ![]() Serkan Bey’in savaş tamtamları çalınırkenki sessizliği beni düşündürür. Aralığın son günleri için öngörülen soğuma , yağış vs. sanki Üstad için tam kesinleşmemiş olabilir mi? Lakin sistemden emin olsa çoktan yorumunu ve paylaşımını yapardı. Güzel günler olsun ...
(12-18-2019, 10:05 AM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: CFS'den Ocak ilk günleri için oldukça içaçıcı görüntüler....bana bunlarla gelsinler... Emin bey desenize yeni yil 2020 buyuk umutlarla ve guzelliklerle geliyor
(12-18-2019, 10:18 AM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(12-18-2019, 10:05 AM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: CFS'den Ocak ilk günleri için oldukça içaçıcı görüntüler....bana bunlarla gelsinler... Ahmet bey, temennimiz ve tahminlerimiz o yönde.
(12-17-2019, 11:05 PM)Johnylou Adlı Kullanıcıdan Alıntı: bilmedigim icin soruyorum ustaslar -8 de kar yagmasi mumkun mudur?Serkan abi bu mevzuyu çok kere dillendirdi forumda. Sizin için tekrar açıklamak gerekirse sistemin desenine bağlı Karayel ve yıldız bileşeni ağır basan bir sistemde skew t diagramında da incelendiğinde dikey açılar uyarsa katmanlar arası mesafe daralıyor (kalınlık değerleri/thickness) ve 850 hpa daki değerlerin 2m sıcaklığına çok yakın değerler alması mümkün oluyor.
(12-18-2019, 09:54 AM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(12-18-2019, 08:16 AM)josefmartinez Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(12-17-2019, 07:56 PM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Evet arkadaşlar artık heyecan dorukda, GFS'de artık ısrarımız karşısında pes etmeye başlamıştır, eee bizle uğraşması o kadarda kolay değilmiş demi? biz ne diyosak o...Oyılbaşı sistemide paşa paşa, olmazsa tıpış tıpış gelecek...Biliyorsunuzki gelecekde birgün gelecek ve o sistemler buraya ya gelecek, yada gelecek, başka yolu yok...bu böyle... şimdilik 850 hpada -8 olsada yinede dahada güçlenecek emin bey bu kadar emek veriyorsunuz tabiki alkışlanacaksınız üstadım
28-29 aralık tarihlerinde lodoslu bir sistem var mı acaba malum lodasun arkasından gelecek sistem çok sert gelebilir istanbulda en son 5 ocak sisteminde cuma günü sabah hava 12 dereceden öğleden sonra -2 lere kadar düşmüştü aynısı 2004 şubat sistemindede yaşanmıştı hey gidi günler heyyyyyyyy
(12-18-2019, 03:42 AM)Ali_Nalbant Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Nasıl bukadar net konuşuyorsunuz yılbaşına daha 13 gün var Nerede olduğunu unutmak bu olsa gerek. Sağda solda 3 aylık bir periyotta bu kış kurak, ılık geçecek diyenler in 13 gün sonrasını modellerle ilişkilendirenler out öylemi? Kendine gel, gelmezsen getiririz Ali_Nalbant (12-18-2019, 10:15 AM)Gurkan319 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Günaydın, sonbahardan kalma bir Aralık sabahı. Günaydın Gürkan bey, Yılbaşı için tahminimiz az çok belli aslında yalnız İstanbul'un bu sistemde 850 hpa'da -5 bile olsa katur kutur kar alma ihtimali var. O İhtimal de basınç alanlarının hangi güzergahtan gireceğine bağlı biraz. Karayel şansı çok yüksek biraz daha bekleyelim bunun için.
Beğenenler:
• Captmehmet, Emreitsa, Erso GkdL, gececi, Gurkan319, hacimurat, KardanadamEmin, kral,
(12-18-2019, 10:41 AM)josefmartinez Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 28-29 aralık tarihlerinde lodoslu bir sistem var mı acaba malum lodasun arkasından gelecek sistem çok sert gelebilir istanbulda en son 5 ocak sisteminde cuma günü sabah hava 12 dereceden öğleden sonra -2 lere kadar düşmüştü aynısı 2004 şubat sistemindede yaşanmıştı hey gidi günler heyyyyyyyy Böyle bir olasılık var ve olacağını düşünüyorum.
Beğenenler:
• ahmetcengiz, gececi, |
| Konuyu Okuyanlar: |
| bulcelik, 32 Ziyaretçi |