Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(Son Düzenleme: 12-10-2019, 08:54 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

stratosfer tabakasında meydana gelen aşırı ısınmanın sonuçları konusunda birşeyler söylemek gerekirse, şöyle yorumlayalım. thumbsup
Aşırı ısınma nedeni ile kutup bölgesinin kontrollerinde oluşan jetstreamler yön değişikliği ve katmanlar arasında hava sirkülasyonlarının değişmesine neden olmakta.
Bu stratosfer tabakasında meydana gelen ısınma nedeni ile alt tabaka ile üst tabaka arasındaki hava alış verişi basınç düşüklüğü sebebi ile yüksek hızda yer değişikliği ve soğuk havanın alt katmanlara itilerek yüzey sıcaklıklarını düşürüyor.
Stratosferdeki bu sıcaklık değişimi daha önce + / – 3 derece civarlarında oluşurken. 21 Aralıktan itibaren bu değişim +8 derecelere çıkmış durumda.
Bilim adamlarının söylediği daha önce bu kadar hızlı bir sıcaklık değişimine stratosfer tabakasında rastlanmadığı yönünde. Stratosfer tabasındaki sıcaklık çok stabil olduğu ve yer küreden meydana gelecek etkilerle bu tabakanın sıcaklığının değişmediği yönünde.
Sıcaklık değişimini aşağıdaki animasyon grafikte oldukça net olarak görebiliyoruz.
Daha önce bu şekildeki bir değişiklik 1957/58-1990/91 sırasında meydana gelmesine rağmen o dönemlerdeki sıcaklık değişimi +3 mertebesinde olması ile kutup soğuklarının kuzey yarım küreyi etkilemesi izlenmiş.
Bu yıl meydana gelen +8 lik değişikliğin mini buzul çağının bir başlangıçı olabileceği veya öncü bir değişiklik olduğu tartışılmakta. Önümüzdeki yıllardada bu şekilde sürecek olan bir stratosfer değişikliği dünyadaki tüm atmosferik olayların değişmesine sebep olacak.... thumbsup

Bu sıcaklığın neden bu şekilde yükselmekte olduğu ile ilgili varsayımlar arasında güneş fırtınalarının azalması ve beklenen güneş fırtına döngüsünün gecikmesi gösterilmekte. Fırtınanın dünyanın stratosfer bölgesindeki elektriksel ve manyetiksel etkileri ile iyonlaşma ortamın sıcaklığının azalmasını sağlamaktadırki, yaşanacaklarda döngüsel olarak ortaya çıkmakda.... Smile thumbsup

Evet gerçekten çok soğudu kuzey bölgeler. Bunun bir sebebi Ao (Arctic Osillation) endeksinin kuvvetli negatif değerler alması ve soğuk havanın Orta ve B.Avrupa’ya akması olabilir. Buna benzer meteorolojik olaylar özellikle 2010 yılı Şubat ayında da yoğun şekilde yaşanmıştı. Sibirya Yüksek Basınç alanı da hayli aktif beklentilerin aksine bu kış. Ao endeksinin salınımı daha kuvvetli sonuçlar içeriyor.

Gfs akşam güncellemesi
Sonunda doğru yollu bulacak
https://images.meteociel.fr/im/5898/anim_uso4.gif

(Son Düzenleme: 12-10-2019, 08:50 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Aysonuna hazırmıyız? GFS, sinyali çakıyor.... thumbsup Smile thumbsup
resim

resim

resim
resim

resim
  Beğenenler:
  • AZOR, Hasan_iSTANBUL, Ömer18, Poyraz, sahinok, Snowsedat, Xooner

Haziriz bekliyoruz Emin bey

(Son Düzenleme: 12-10-2019, 09:37 PM, Düzenleyen: ersel candan.)

Öncelikle şunu söyleyim gfs 300'lü saatlerine cfs'ye bakıp hayal alemine dalmayın onlar sadece bilgisayarların yaptığı animasyonlar 20 senaryodan biri, atlantikteki alçak basnıçlarının yüzünden üzerimize bolca ılık hava süpürülüyor. Koca aralık uçtu gitti beklenti ocak ayına kaydı , Aralık ayının kaybı beni olduça üzüyor siz ne düşünüyorsınuz bilmiyorum eylül ekim kasım derken aralığıda yiyoruz. Biraz bu realiteyede bakmalıyız kar tutukumuz hasretimiz var evet ama bir yandan da mevcut durum iyi değil. İngiltereden yükseklecek Yb bize birşey getirir mi bu ne olur etkisi biraz beklemeliyiz. Bunu metanetli şekilde beklemeliyiz. Daha ortada birşey yokken aşırı beklentiye hele ki efsane gelecek demek abes. Ay sonuna doğru mevcut dizilimin değişmesini bekliyorum bu 30 aralık olur 5 ocak olur önemli değil bu değşimin etkisi önemli. İzleyip görelim.

(12-10-2019, 09:35 PM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Öncelikle şunu söyleyim gfs 300'lü saatlerine  cfs'ye bakıp hayal alemine dalmayın onlar sadece bilgisayarların yaptığı animasyonlar 20 senaryodan biri, atlantikteki alçak basnıçlarının yüzünden üzerimize bolca ılık hava süpürülüyor. Koca aralık uçtu gitti beklenti ocak ayına kaydı , Aralık ayının kaybı beni olduça üzüyor siz ne düşünüyorsınuz bilmiyorum eylül ekim kasım derken aralığıda yiyoruz.  Biraz bu realiteyede bakmalıyız kar tutukumuz hasretimiz var evet ama bir yandan da mevcut durum iyi değil. İngiltereden yükseklecek Yb bize birşey getirir mi bu ne olur etkisi biraz beklemeliyiz. Bunu metanetli şekilde beklemeliyiz. Daha ortada birşey yokken aşırı beklentiye hele ki efsane gelecek demek abes. Ay sonuna doğru mevcut dizilimin değişmesini bekliyorum bu 30 aralık olur 5 ocak olur önemli değil bu değşimin etkisi önemli. İzleyip görelim.

Ersel KARdeş, temkinliliğine eyvALLAH, ama benim tahminim o yönde ve beni bağlar, aynı zamanda yazdıklarımın arkasındayım.. Görüşlerimi yansıttım, görüşlerini yansıttın, zaman herseyin ilacıdır. Kaç yıldır sıkıntılı sezonlar geçirdik, fakat stratosferdeki ısınmanın 21 Aralığa kadar + 8 dereceye yükselmesi bence hayra alamet değil, olacaklari bekleyip göreceğiz.. Smile thumbsup

Efsane yada değil bunda bir behis yok.
Bırakın kim nasıl isterse öyle tahmin yapsın.

Onunda bazı dayanakları var ve dile getiriyor.
Ersel kardeşim sende dayanakları o ortaya koy ve tahmini yap.

Eminde, sende, bende ve diğer kardeşlerimizde bunun için buradalar.

https://balticlivecam.com/cameras/norway...e-station/

Finse'de acaip tipi var ne güzel Smile

(Son Düzenleme: 12-10-2019, 11:24 PM, Düzenleyen: ersel candan.)

Emin hocam ben doğrudan size yazmadım sizin mesajınızdan sonra oldu sizde haklısınız. Bugüne kadar vortesk çok bölündü yada yer değiştirdi ancak bize beklenen sistem inmedi yada avrupya kaçtı en son 7 aralık için böyle bir beklenti vardı sanırım forumda. Dediğim gibi 30 aralık olur 5 ocak olur farketmez artık şu Ybden kurtulmalıyız. Eylülden beri bıktım. Artık kar gelmeli.

Konuyu Okuyanlar:
Beykozlu53, snow41, 36 Ziyaretçi