Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(12-03-2019, 04:33 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(12-03-2019, 04:24 PM)duman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: serkan abi  yarın ankara  için ne dıyorsun eskişehir ve ankara merkez - güney ilçeleri daha mı şanslı ben kuzey ilçesindeyim şansszım galiba Smile

Kim diyor güney daha şanslı diye?

Onu diyenler yağış ile soğuğu bir türlü çakıştıramayanlardır. Rolleyes

Şanslar eşit hatta kuzey'e daha çok kar tanesi düşecek.
kimse demiyor abicim  yaa mgm nin  hariitasına bakarak öyle  düşünerek sormuştum :Smile  teşekkür ederim  cevabın için
  Beğenenler:
  • Poyraz, ThunderSnow

Kar şu aralar yağmasa bile, en azından nefesimiz buhar gibi olacak artık. Bunada şükür. Soğuğu iliklerimize kadar hissetmesi bile bir başka keyifli..
  Beğenenler:
  • Poyraz

Balkanlardan komşu dan kar haberleri geldi kar sınırımıza kadar dayandı yakında kavuşmak dileğiyle..
  Beğenenler:
  • Poyraz

Serkan abi sürekli takip ediyorum ama
"Soğuk cephe üzerimize geldiğinde gücü nispetinde yağışını bırakmaya başlayacak." yazmışsın biraz daha ayrıntılı tahminin var mı sadece yağışlar için? (kısa, uzun vade)
Hiç oraj görmedik heyecanla bekliyorum.

Teşekkürler.
  Beğenenler:
  • AZOR, ersel candan, hacimurat, Hasan_iSTANBUL

Yarin oyle cok kuvvetli bir yagis beklemiyorum ancak kuvvetli kuzeyli ruzgar yagisi az ama etkili hale getirecek soguk gercekten yarin Istanbulda kendini hissettirecek 8 - 9 derecelik sicaklik 5 - 6 derece hissedilecek soguk hava giris yapmaya basladi karadeniz uzerindeki kutleler ruzgarin kuzeye donmesiyle harekete gectiler

Yarin Istanbul basta olmak uzere marmara geneli ve kuzey egede yer yer 60 km yi bulabilecek kuzey ve kuzeydogu yonlerden kuvvetli firtina gorulecek buda 8 - 9 derecelik sicakligin daha dusuk hissedilmesini saglayacak

(12-03-2019, 05:04 PM)Atmosferikl6 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan abi sürekli takip ediyorum  ama
"Soğuk cephe üzerimize geldiğinde gücü nispetinde yağışını bırakmaya başlayacak."  yazmışsın biraz daha ayrıntılı tahminin var mı sadece yağışlar için?  (kısa, uzun vade)
Hiç oraj görmedik heyecanla bekliyorum.

Teşekkürler.

Oraj bu sistemde yok. 

Yağışların mesajı yazdığım bu saatlerde başlaması ve yarın öğle saatlerine kadar da sürme ihtimali var. 

Toplamda 10-15 mm civarında bir yağış söz konusu

Bu yazdıklarım İstanbul ve çevresi için geçerli Marmara'nın güneyinde daha geç başlayıp daha geç bitecek.

Yağışlar Marmara'nın güneydoğusunda da çok farklılık (toplamda) göstermeyecek.

Balıkesir ve Çanakkale'nin kuzeyinde biraz daha fazla yağabilir(5-7 mm)

Bu akşamdan itibaren gerçekleşecek yağışlar
 https://images.meteociel.fr/im/5759/anim_obn6.gif

Kırklareli Demirköy de kar yağışı başladı
https://twitter.com/OrcunBostanci/status...38145?s=09

resim

Yagıs istanbula bir turlu giremiyor İstanbul sınırlarına kütleler ilerledikçe eriyip yok oluyor yada etkisini kaybediyor neden böyle anlamış degilim
  Beğenenler:
  • Burak1980, Snowsedat

Konuyu Okuyanlar:
3uZgibi, 20 Ziyaretçi